Nægter at spise grød

Hej Jane!

Jeg har en datter på 6 måneder, som nægter at spise grød. Jeg har forsøgt stort set alt (både i grødtyper og i måden at servere maden på). Jeg har nu fundet ud af, at hun simpelthen bare ikke kan lide grød, og derfor har jeg altså droppet det og er nu så småt sprunget direkte til den rigtige mad i små bidder. Er det helt forkert? (nb: Hun bliver stadig ammet).


Svar


Det er helt ok ikke at have så meget fokus på grød. Hun skal nemlig også i gang med at spise kartofler, grøntsager, fisk og kød nu.  

Det er vigtigt, at maden til at begynde med er blød, så hun kan tygge den. Men maden skal hurtigt bare være findelt. Prøv eventuelt med grøntsager moset med en gaffel så det er lidt groft i konsistensen, og hun får tyggefornemmelsen. Efterhånden kan du bare skære kartofler og grøntsager i tern eller give dem hele til at gnave af. Tilbyd hende gerne mange forskellige slags grøntsager. Tilsæt fisk og kød til grøntsagsmosen, så den kommer til at smage godt og lad være med at blande det for meget sammen.

Det er godt for hende at kunne se de forskellige madvarer med forskellige farver, smag og konsistens. Du kan sagtens give din datter mad i små mundrette bidder, så længe hun kan tygge maden med gummerne og eventuelt tænder, men efterlad hende aldrig alene med maden.  

Du kan på et senere tidspunkt prøve med grød igen, og tilsætte lidt smag i form af forskellige frugtmos, som du ved, hun kan lide. Der er mange gode vitaminer og mineraler i grød, og det mætter godt. Når hun er omkring otte måneder er hun sikkert så god til at tygge, at du kan give hende rugbrød eller andet blødt brød med pålæg. 

Husk at være opmærksom på at introducere brød og grød med gluten gradvist for at undgå glutenallergi. Gluten findes i store mænger i hvede (spelt er også hvede).

Held og lykke med det!

Mange hilsner fra
Jane 

Besvaret 07.04.2015