Din søgning gav:

 

Min søn er farsyg

Spørgsmål

Hej

Jeg har en dejlig dreng på 20 måneder. Han er altid en meget glad dreng i hverdagen. Men har aldrig været et barn, som har sovet godt om natten. Vores problem er, at min søn er meget farsyg. i starten ville min søn mig slet ikke om dagen, det er nu blevet bedre, men nu vil han mig ikke om aften/natten. Han vil kun ham, når det glæder putningen, og når han vågner om natten (som sker ca. 4 gange om natten). Det har altid været mig der har stået for puttingen og har også altid haft ham om natten. Men nu bliver han ked af det, og skriger indtil han får sin far. Hvis jeg prøver at tage ham alligevel, skubber han mig væk, og når jeg tager om ham, kan jeg slet ikke holde ham. Det gør rigtig ondt, når jeg ikke er "god nok".

Vores andet problem er, at han er begyndt at vågne kl. 04.00, g vi kan kun få ham til at sove igen hvis han ligger på maven af sin far, og sådan vågner han hver time derfra. Han bliver lagt i seng kl. 19.00 hver aften, men han er begyndt at tage en lur på 4 timer i vuggestuen, men tænker det er klart, når han ikke sover så godt om natten. Både hans far og jeg er kede af, at han kun gider sin far. Hans far er ved at blive virkelig træt af, det kun er ham, der kan putte og have ham om natten, og jeg troede aldrig, jeg skulle sige det, men jeg savner det så meget. Vi har ingen problemer med putningen, hvis far ikke er hjemme.

Det er også kun far, der virker, når han vågner, og hvis far putter til lur, og ikke er der, når han vågner, så må jeg ikke engang tage ham op af sengen. Gør jeg det alligevel,  så løber han hele huset rundt grædende, og han stopper først med at skubbe mig væk efter 15 min. Dette har stået på i lidt over 2 måneder. Jeg kan ikke finde ud af, om jeg skal lade ham være farsyg, eller om det er fordi, han selv vil bestemme. For han er en meget bestemt herre.

Håber, du kan hjælpe os. Er dette bare en magtkamp, eller er der ikke noget at gøre ved hans farsyge, og at han vågner kl. 04.00? 

Mvh. 

S

Svar

Kære S

I dit brev kan jeg se, at der er flere problemer:

  • I har en dreng, der vælger den ene forældre frem for den anden.
  • I har en dreng med søvnproblemer.
  • Mor føler sig afvist.

Jeg tænker, at problemerne hænger sammen, og får I løst det ene problem, løses de andre også lige så stille.

Jeres søn på 20 måneder er på vej ind i det, vi kalder selvstændighedsalderen. Han er ved at finde ud af, at han selv kan en hel masse og i den proces, vil han afprøve, hvor meget og hvad han kan påvirke.

Hvorfor vælger han mor fra?

Han har fundet ud af, at han kan udkonkurrere jer, hvilket er en del af en hel normal udvikling. Når far ikke er hjemme, er der ingen problemer, så accepterer han uden problemer, at det er dig, der putter ham og så videre. Han fornemmer, at han gør noget ved dig, når han vælger sin far frem for dig. Du skal vide, at han ikke vælger dig fra, fordi han ikke kan lide dig. Han gør det, fordi han får en reaktion. I stedet for at blive ked af det og forsøge at presse ham til at være sammen med dig, kan du sige, at du godt kan forstå, at han gerne vil have sin far, men at du også gerne vil være sammen med ham.

Tag forældreansvaret

Når jeg læser dit brev, får jeg et billede af en lille dreng, der bestemmer, hvordan der skal være hjemme hos jer. Han kan bestemme, hvem der skal putte ham. Han kan bestemme, hvem der må tage ham op. Han bestemmer, at han vil sove på maven af far og så videre.

En lille dreng på 20 måneder er slet ikke i stand til at have så stort et ansvar. I skal træde lidt mere i karakter og vise, at I er forældrene, og at det er jer, der bestemmer, hvem der skal putte ham, og hvor han skal sove og så videre. Det kan være en svær og grænseoverskridende opgave, hvis man grundlæggende gerne vil være demokratiske forældre, som giver sit barn lov til at være medbestemmende. Han er dog alt for lille til at være medbestemmende endnu. Lige nu har han brug for, at I er tydelige forældre, der bestemmer og tager ansvar.

Din mand er den, der har hovedansvaret lige nu, da det er ham, der bliver valgt til. Han kan for eksempel sige til jeres søn: ”I aften er det mor, der putter, og det kan godt være, at du bliver utilfreds med det – men i aften er det mor, og i morgen er det far”.

På samme vis kan I tage ansvar for, hvor han skal sove. I kan vise i ord og handling, at nu vil I gerne have jeres soveværelse for jer selv og dermed putte ham kærligt og bestemt i egen seng på eget værelse. Hvis det er for svært, kan det være, at far eller du skal have en madras på gulvet på hans værelse i en periode.

Han vil helt klart i starten protestere og græde, men hvis I er vedholdende og bakker hinanden op i jeres beslutninger, vil han hurtig finde ud af, at det er sådan det er.

Jeg tror, at jeres dreng bliver meget mere harmonisk og tilpas, når I tager forældreansvaret mere på jer. Når jeres søn har tydelige og kærlige grænser, kan han slappe mere af.

Mange forældre har stået i lignende udfordringer. Her kan I læse et svar, som jeg har givet til en anden forældre :

http://altomboern.dk/brevkasse/saadan-kan-baade-mor-og-far-putte

Jeg håber, at mine råd kan være til hjælp og gavn for jer. Jeg ønsker jer al mulig held og lykke med jeres lille dreng og jeres forældreskab.

De bedste hilsner

Jane


Del med andre

Facebook Twitter Twitter


Mødregrupper
Debat
Blog
Køb/salg

10 seneste indlæg i mødregrupperne

Dato:Emne:Mødregruppe:
16/6Ferie i lande udenfor FN ville I turde det?September 2007
16/6Så er det den vi tager til!Januar 2016
15/6Kender ikke de andre, menJanuar 2016
8/6Odense eller Aalborg zoo?Januar 2016
27/5Børne-fødselsdagDecember 2009
27/4Walk in closetNovember 2004
15/4Re: Flyttetips & - tricks ønskesJuli 2004
9/4Intet problem hos osJuli 2008
5/4Luksus i min hverdagNovember 2004
4/4BarnedåbsgaverJuli 2004
Se seneste 100 mødregruppe-indlæg

10 seneste indlæg i debatterne

Dato:Emne:Skrevet i:
16/6Jeg tænker hellere være påOrdet er frit
16/6Prøv og lav et opslag i en afOrdet er frit
16/6Ja - har selv brugt den. GodeLivet med børn
16/6Tiden før børnINAKTIV - SKRIV IKKE HER: Fædre kom frit frem
16/6Velgørenhedsprojekter i U-lande for børnOrdet er frit
16/6Hækle med børn hvilke mønstre? Ordet er frit
15/6Kender en der har et barn derNavne
15/6Curling"konfirmanter"Ordet er frit
15/6Hjælp, dreng eller pige!?Graviditet
15/6thick glass pipes Regularly current patternTvillinger
Se seneste 100 debatindlæg

10 seneste køb/salg annoncer

Dato:Titel:Pris:
4/12autostol 500 kr.
23/7Leander-seng3.500 kr.
23/7Silvercross barnevogn4.000 kr.
17/7Barnevognspuder199 kr.
13/4Salg af nye Kennedy Sko til lagerpriser 175 kr.
2/8LÆKKER BODYPILLOW PÅ UDSALG!!399 kr.
2/6drenge cykel 250 kr.
2/6trammeseng 100 kr.
24/5Hjemmelavet personlige bamser250 kr.
4/5Sød vugge i træ100 kr.
Gå til Køb&Salg

Seneste fra brevkassen

Foto: iStock.com
Min 9-årige datter er morsyg
Sundhedsplejerske Jeg har en datter på 9 år, som er morsyg og har været det en del tid. ...
Foto: iStock.com
Min datter leger med sin egen afføring
Sundhedsplejerske HejJeg er far til en datter på 2 år, som har fundet ud af, at hun kan ...
Foto: iStock.com
Leger jeg for vildt med min lille datter?
Sundhedsplejerske Jeg har en SKØN datter, der er 4,5 måned. Hun trives, vejer 8 kg og er...

Seneste spørgsmål i ekspertdebatterne

  • Kan man skade barnet ved sammenbøjning
  • Panisk behov for hjælp med søskende-konflikt!
  • Ferie
  • Hvordan forbereder jeg mig bedst til fødslen?
  • Jeg glæder mig til jeres spørgsmål!

Annonce