Din søgning gav:

 

Min søn er farsyg

Spørgsmål

Hej

Jeg har en dejlig dreng på 20 måneder. Han er altid en meget glad dreng i hverdagen. Men har aldrig været et barn, som har sovet godt om natten. Vores problem er, at min søn er meget farsyg. i starten ville min søn mig slet ikke om dagen, det er nu blevet bedre, men nu vil han mig ikke om aften/natten. Han vil kun ham, når det glæder putningen, og når han vågner om natten (som sker ca. 4 gange om natten). Det har altid været mig der har stået for puttingen og har også altid haft ham om natten. Men nu bliver han ked af det, og skriger indtil han får sin far. Hvis jeg prøver at tage ham alligevel, skubber han mig væk, og når jeg tager om ham, kan jeg slet ikke holde ham. Det gør rigtig ondt, når jeg ikke er "god nok".

Vores andet problem er, at han er begyndt at vågne kl. 04.00, g vi kan kun få ham til at sove igen hvis han ligger på maven af sin far, og sådan vågner han hver time derfra. Han bliver lagt i seng kl. 19.00 hver aften, men han er begyndt at tage en lur på 4 timer i vuggestuen, men tænker det er klart, når han ikke sover så godt om natten. Både hans far og jeg er kede af, at han kun gider sin far. Hans far er ved at blive virkelig træt af, det kun er ham, der kan putte og have ham om natten, og jeg troede aldrig, jeg skulle sige det, men jeg savner det så meget. Vi har ingen problemer med putningen, hvis far ikke er hjemme.

Det er også kun far, der virker, når han vågner, og hvis far putter til lur, og ikke er der, når han vågner, så må jeg ikke engang tage ham op af sengen. Gør jeg det alligevel,  så løber han hele huset rundt grædende, og han stopper først med at skubbe mig væk efter 15 min. Dette har stået på i lidt over 2 måneder. Jeg kan ikke finde ud af, om jeg skal lade ham være farsyg, eller om det er fordi, han selv vil bestemme. For han er en meget bestemt herre.

Håber, du kan hjælpe os. Er dette bare en magtkamp, eller er der ikke noget at gøre ved hans farsyge, og at han vågner kl. 04.00? 

Mvh. 

S

Svar

Kære S

I dit brev kan jeg se, at der er flere problemer:

  • I har en dreng, der vælger den ene forældre frem for den anden.
  • I har en dreng med søvnproblemer.
  • Mor føler sig afvist.

Jeg tænker, at problemerne hænger sammen, og får I løst det ene problem, løses de andre også lige så stille.

Jeres søn på 20 måneder er på vej ind i det, vi kalder selvstændighedsalderen. Han er ved at finde ud af, at han selv kan en hel masse og i den proces, vil han afprøve, hvor meget og hvad han kan påvirke.

Hvorfor vælger han mor fra?

Han har fundet ud af, at han kan udkonkurrere jer, hvilket er en del af en hel normal udvikling. Når far ikke er hjemme, er der ingen problemer, så accepterer han uden problemer, at det er dig, der putter ham og så videre. Han fornemmer, at han gør noget ved dig, når han vælger sin far frem for dig. Du skal vide, at han ikke vælger dig fra, fordi han ikke kan lide dig. Han gør det, fordi han får en reaktion. I stedet for at blive ked af det og forsøge at presse ham til at være sammen med dig, kan du sige, at du godt kan forstå, at han gerne vil have sin far, men at du også gerne vil være sammen med ham.

Tag forældreansvaret

Når jeg læser dit brev, får jeg et billede af en lille dreng, der bestemmer, hvordan der skal være hjemme hos jer. Han kan bestemme, hvem der skal putte ham. Han kan bestemme, hvem der må tage ham op. Han bestemmer, at han vil sove på maven af far og så videre.

En lille dreng på 20 måneder er slet ikke i stand til at have så stort et ansvar. I skal træde lidt mere i karakter og vise, at I er forældrene, og at det er jer, der bestemmer, hvem der skal putte ham, og hvor han skal sove og så videre. Det kan være en svær og grænseoverskridende opgave, hvis man grundlæggende gerne vil være demokratiske forældre, som giver sit barn lov til at være medbestemmende. Han er dog alt for lille til at være medbestemmende endnu. Lige nu har han brug for, at I er tydelige forældre, der bestemmer og tager ansvar.

Din mand er den, der har hovedansvaret lige nu, da det er ham, der bliver valgt til. Han kan for eksempel sige til jeres søn: ”I aften er det mor, der putter, og det kan godt være, at du bliver utilfreds med det – men i aften er det mor, og i morgen er det far”.

På samme vis kan I tage ansvar for, hvor han skal sove. I kan vise i ord og handling, at nu vil I gerne have jeres soveværelse for jer selv og dermed putte ham kærligt og bestemt i egen seng på eget værelse. Hvis det er for svært, kan det være, at far eller du skal have en madras på gulvet på hans værelse i en periode.

Han vil helt klart i starten protestere og græde, men hvis I er vedholdende og bakker hinanden op i jeres beslutninger, vil han hurtig finde ud af, at det er sådan det er.

Jeg tror, at jeres dreng bliver meget mere harmonisk og tilpas, når I tager forældreansvaret mere på jer. Når jeres søn har tydelige og kærlige grænser, kan han slappe mere af.

Mange forældre har stået i lignende udfordringer. Her kan I læse et svar, som jeg har givet til en anden forældre :

http://altomboern.dk/brevkasse/saadan-kan-baade-mor-og-far-putte

Jeg håber, at mine råd kan være til hjælp og gavn for jer. Jeg ønsker jer al mulig held og lykke med jeres lille dreng og jeres forældreskab.

De bedste hilsner

Jane


Del med andre

Facebook Twitter Twitter


Mødregrupper
Debat
Blog
Køb/salg

10 seneste indlæg i mødregrupperne

Dato:Emne:Mødregruppe:
24/11Pålæg 6 +Maj 2018
24/11Pålæg 6 +November 2018
15/11Pigen er nu 14 år, daAugust 2003
2/11Hvor gammel er din pige? HvisAugust 2003
28/10Tag fri med lidt gamingAugust 2003
28/10Eller fortæl dem en jokeAugust 2003
28/10Prøv at give dem en bamseAugust 2003
26/10Børn med ADHD og cannabisolieApril 2003
19/10Re: Re: Re: Re: Re: Idéer til dåbsgave?Juli 2004
18/10Alt Om Børn | Rasmus Klump sengetøjMarts 2006
Se seneste 100 mødregruppe-indlæg

10 seneste indlæg i debatterne

Dato:Emne:Skrevet i:
10/12EfterfødselstræningOrdet er frit
8/12Hvad er en fair pris for en hundeforsikring?Ordet er frit
8/12Uheldig oplevelse på flyrejse - skal jeg søge...Ordet er frit
8/12Nyt NaturBingo DomæneLivet med børn
5/12Kendte engang en mand der hedNavne
5/12Når man er tvangsindlæg tilNavne
5/12Tænker også at I har det heleOrdet er frit
30/11Man går nok aldirg helt gal iLivet med børn
29/11PuslebordLivet med børn
29/11Vi har...Ordet er frit
Se seneste 100 debatindlæg

10 seneste køb/salg annoncer

Dato:Titel:Pris:
4/12autostol 500 kr.
23/7Leander-seng3.500 kr.
23/7Silvercross barnevogn4.000 kr.
17/7Barnevognspuder199 kr.
13/4Salg af nye Kennedy Sko til lagerpriser 175 kr.
2/8LÆKKER BODYPILLOW PÅ UDSALG!!399 kr.
2/6drenge cykel 250 kr.
2/6trammeseng 100 kr.
24/5Hjemmelavet personlige bamser250 kr.
4/5Sød vugge i træ100 kr.
Gå til Køb&Salg

Seneste fra brevkassen

Forkælet dreng
Sundhedsplejerske HejJeg er faster til en dejligt dreng på fem år, som til tider bliver ...
Jeg er bange for en indbretning
Familierådgiver Hej GitteEfter min papdatter på 11 år sagde, at min mand og jeg skældt...
Når far skal være væk
Sundhedsplejerske Hej.Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre, og hvad der er bedst for vores 2...

Seneste spørgsmål i ekspertdebatterne

  • Panisk behov for hjælp med søskende-konflikt!
  • Ferie
  • Hvordan forbereder jeg mig bedst til fødslen?
  • Jeg glæder mig til jeres spørgsmål!
  • 7 år, delebarn og storebror.

Annonce