Din søgning gav:

 

Min kæreste vil ikke tage baby-snakken

Spørgsmål

01. november 2011

Kære Line

Jeg er 26 år og min kæreste og jeg har været sammen i snart to år. Det har hele tiden været klart imellem os, at vi gerne vil have børn sammen. Han fylder snart 36 år og har et meget konkret ønske om at blive far, før han fylder 40. Han er færdiguddannet og har fast arbejde.

Sidste år, lige efter nytår, aftalte vi, at til nytår 2011/12 skulle vi prøve at smide p-pillerne, og derfor har min baby-trang været lidt på stand-by, da det var et tidsrum jeg kunne overskue. Nu hvor vi snart er nået dertil, så er jeg begyndt så småt at bringe det på bane, men nu siger han, at han bestemt ikke har "aftalt" noget, og at han synes jeg skal i gang med min uddannelse først.

Min uddannelsessituation er lidt bøvlet efter flere forliste forsøg og megen frustration. Men her til Januar skal jeg gå på SOSU-hjælper uddannelsen i 12 mdr. Min kæreste holder nu meget fast i at jeg skal "komme ordentligt i gang", som han siger, før vi skal prøve at blive gravide.

Han er et uforbederligt ordensmenneske, som helst vil have fuld kontrol over tingene, hvilket jeg beundrer ham for. Nu er det bare sådan, at hans lillesøster, som jeg har det meget godt med, gjorde mig opmærksom på, at han nok aldrig vil synes, at det er det rigtige tidspunkt at få børn.

Jeg kunne med det samme se, hvad hun var inde på og derfor valgte jeg for et par dage siden at tage baby-snakken igen. Jeg oplever nu, at han blokerer og laver den typiske "jeg gider ikke at tale om det, så jeg siger bare ingenting"-manøvre. Det gør mig ked af det, og jeg vil meget gerne kunne snakke med ham om det og derigennem forberede mig selv på en graviditet.

Mit dilemma er nu; hvis jeg giver ham fred og lader som ingenting, så bringer han det måske aldrig på banen selv, og hvis jeg presser ham for meget, så står han måske helt af.

Jeg har af flere gange haft lyst til at smide p-pillerne i hemmelighed, men fortryder straks tanken og kan godt se, at det er urimeligt overfor min kæreste. Men jeg synes bare det passer godt nu. Jeg kan bare ikke helt få ham til at forstå, at det ikke nytter noget først at stoppe med p-piller dén dag man ønsker at blive gravid. Jeg vil gerne normalisere min cyklus, så vi har en chance for at vide bare nogenlunde, hvornår jeg kan blive gravid.

Jeg lyder måske som en tosset skruk kvinde der bare SKAL have en baby for enhver pris, men sådan er det ikke... Jeg vil gerne have et barn sammen med min kæreste, fordi vi har det fantastisk og har snakket om det ufatteligt tit. Nu hvor det bliver alvor, så har han 117 undskyldninger for, at det ikke skal være lige nu, og det gør mig forvirret.

Hvordan kan jeg bringe baby-snakken op, uden at han går i baglås, og hvordan undgår jeg, at det pludselig bliver et tabu imellem os?

Mange hilsner
En spørger

 

Svar

Kære Trine

Helt ærligt, så passer det – for de fleste - aldrig 100 procent ind at få et barn. Hvis det skal det, så kan man vente her fra og til verdens ende.

Der vil altid være hængepartier som uddannelse, økonomi, hus der skal gøres i stand eller en bil, der skal sælges. Verden er fyldt med undskyldninger for alverdens beslutninger. Når det er sagt, så vil jeg også give dig ret i, at du selvfølgelig ikke bare skal stoppe med at spise p-piller. Det er uærligt.

Tag snakken
Jeg synes, det er en rigtig god ide, at du tager babysnakken med din kæreste fremfor med hans søster, da det nemt kan ligne en kvinde/baby-alliance mod ham, og det er ikke super motiverende.

De råd, jeg vil give dig, er følgende;

Tag snakken om snakken:

  • Sig til din kæreste, du gerne vil have en snak med ham. Spørg ham, om det passer fx torsdag aften, og sig til ham, at I skal tale sammen i fx en time. Mænd kan som regel godt lide at vide, hvor lang tid kvinder har tænkt sig at snakke. Hvis de ved, at samtalen varer i en time, så kan de godt være nærværende i samtalen. Hvor imod de bliver utålmodige allerede fra start, hvis de er i tvivl, om samtalen fortsætter i 2 eller 7 timer. Sig til din kæreste, at alt er godt, men at du gerne vil drøfte nogle ting med ham.

Spørg konkret og kend din egen holdning:

  • Gør op med dig selv, hvad du vil have ud af samtalen, inden du starter. Hvor lang tid vil du vente på et barn? Hvad kan der være af alternativer? Hvorfor er din uddannelse så vigtig for din kæreste? Osv. Spørg konkret og spørg ind til alle ting, så du ikke selv danner ting oppe i dit hovede, som din kæreste reelt ikke har sagt.

Bekræft forståelsen:

  • Man kan meget nemt komme til at tolke på ting, som ikke er blevet sagt. Derfor er det vigtigt at gentage det meste af det, I siger til hinanden, fx “så det, jeg hører dig sige, er, at det betyder meget for dig, at jeg får en uddannelse, fordi . . . Er det rigtig forstået?”. Herefter har din kæreste mulighed for at gentage/omformulere eller lignende, hvis du har misforstået noget af det, han har sagt. Det er en god ide at gøre det begge veje.

Jeg ønsker jer en god og kontruktiv snak.

Venlige hilsner fra
Line Bassøe,
Certificeret sexolog og parterapeut
www.linebassoe.dk

Stil et spørgsmål til Line Bassøe, Sexolog og Parterapeut, i brevkassen

Se alle Line Bassøes brevkasse besvarelser

 


Del med andre

Facebook Twitter Twitter


Mødregrupper
Debat
Blog
Køb/salg

10 seneste indlæg i mødregrupperne

Dato:Emne:Mødregruppe:
24/11Pålæg 6 +Maj 2018
24/11Pålæg 6 +November 2018
15/11Pigen er nu 14 år, daAugust 2003
2/11Hvor gammel er din pige? HvisAugust 2003
28/10Tag fri med lidt gamingAugust 2003
28/10Eller fortæl dem en jokeAugust 2003
28/10Prøv at give dem en bamseAugust 2003
26/10Børn med ADHD og cannabisolieApril 2003
19/10Re: Re: Re: Re: Re: Idéer til dåbsgave?Juli 2004
18/10Alt Om Børn | Rasmus Klump sengetøjMarts 2006
Se seneste 100 mødregruppe-indlæg

10 seneste indlæg i debatterne

Dato:Emne:Skrevet i:
10/12EfterfødselstræningOrdet er frit
8/12Hvad er en fair pris for en hundeforsikring?Ordet er frit
8/12Uheldig oplevelse på flyrejse - skal jeg søge...Ordet er frit
8/12Nyt NaturBingo DomæneLivet med børn
5/12Kendte engang en mand der hedNavne
5/12Når man er tvangsindlæg tilNavne
5/12Tænker også at I har det heleOrdet er frit
30/11Man går nok aldirg helt gal iLivet med børn
29/11PuslebordLivet med børn
29/11Vi har...Ordet er frit
Se seneste 100 debatindlæg

10 seneste køb/salg annoncer

Dato:Titel:Pris:
4/12autostol 500 kr.
23/7Leander-seng3.500 kr.
23/7Silvercross barnevogn4.000 kr.
17/7Barnevognspuder199 kr.
13/4Salg af nye Kennedy Sko til lagerpriser 175 kr.
2/8LÆKKER BODYPILLOW PÅ UDSALG!!399 kr.
2/6drenge cykel 250 kr.
2/6trammeseng 100 kr.
24/5Hjemmelavet personlige bamser250 kr.
4/5Sød vugge i træ100 kr.
Gå til Køb&Salg

Seneste fra brevkassen

Forkælet dreng
Sundhedsplejerske HejJeg er faster til en dejligt dreng på fem år, som til tider bliver ...
Jeg er bange for en indbretning
Familierådgiver Hej GitteEfter min papdatter på 11 år sagde, at min mand og jeg skældt...
Når far skal være væk
Sundhedsplejerske Hej.Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre, og hvad der er bedst for vores 2...

Seneste spørgsmål i ekspertdebatterne

  • Panisk behov for hjælp med søskende-konflikt!
  • Ferie
  • Hvordan forbereder jeg mig bedst til fødslen?
  • Jeg glæder mig til jeres spørgsmål!
  • 7 år, delebarn og storebror.

Annonce