Din søgning gav:

 

Min datter leger med sin egen afføring

Spørgsmål

Hej

Jeg er far til en datter på 2 år, som har fundet ud af, at hun kan tage sin dragt af, når hun er blevet puttet, hvorefter bleen ryger af, og hun begynder at lege med egen afføring. Vil blot høre om det er en velkendt udfordring, I kender til, og om mange børn selv tager deres dragt af? På forhånd tak.

Kh S

Svar

Kære S

Tillykke med din dejlige datter på 2 år. Hun har lige fundet ud af, at hun kan tage tøjet af. Denne opdagelse er fantastisk spændende for hende, og hun må udføre sin nye kompetence igen og igen. Det er selvfølgelig lidt besværlig for dig, når det er efter puttetid, hvor hun skal sove.

Giv hende noget tøj på om natten, som hun ikke selv kan tage af

Det kan være en god ide, at du om natten giver hende noget tøj på, som er besværlig for hende selv at tage af. Du kan for eksempel give hende natdragten omvendt på, så lynlåsen sidder omme i ryggen. På den måde kan hun beholde sit tøj på og ikke komme til at fryse. I dagtimerne må du være tålmodig og bære over med hende, hvis hun i perioder vil øve sig i at tage tøjet af igen og igen. Du kan fortælle, at det er usmart at tage tøjet af hele tiden og lære hende at tage det på igen.

Alt skal undersøges

Din datter har så også fundet ud af at tage bleen af. Når der er afføring i bleen, skal det selvfølgelig undersøges, Det er lidt upraktisk, men ikke unormalt for et 2 årigt barn.

Det 2 årige barn er ved at gøre den opdagelse, at der kommer afføring ud af numsen. Det kan være en stor oplevelse og også skræmmende for barnet. Barnet kan tro at afføringen er en del af dem selv. Alt skal undersøges i den alder, og det skal afføring i bleen selvfølgelig også. Derfor leger din datter med afføringen.

Vi voksne ved, at man ikke skal røre ved afføring, og at man skal vaske hænder efter toiletbesøg. Det ved din datter ikke. Det skal du lære hende. Når hun har haft afføring, er det en god ide at tale med entusiasme i stemmen om, hvad det er, og hvad I skal gøre. Tal med din datter om, hvad der sker i kroppen, og hvilke følelser hun kan have, når der kommer afføring. Fortæl hende, at det er afføring, der kommer ud af numsen, at det lugter, og at man ikke skal røre ved det. Hvis hun har lavet afføring i bleen og vil undersøge og lege med afføringen, kan du fortælle og vise hende på en kærlig måde, at det ikke er smart. Fortæl hende, at hun skal vaskes, når hun har haft afføring i bleen, og at hænderne skal vaskes, hvis hun har rørt ved det. På den måde guider du hende lige så stille til at holde op med at lege med sin afføring.

Hun har brug for dig til at fortolke, hvad det er, der sker.

Pottetræning
Start eventuel lidt pottetræning i form at lade potten stå fremme på badeværelset. Sæt hende på potten om morgenen og om aftenen og fortæl hende, at det er smart og praktisk at lave afføring i potten i stedet for i bleen.

Undgå at skæld hende ud eller væmmes, hvis hun har leget med afføringen. Hun skal gerne opleve, at det er helt naturligt og ufarligt at have afføring. Ellers kan hun begynde at holde på sin afføring med forstoppelse til følge.

Jeg er sikker på, at hun bare er inde i en periode, hvor hun undersøger afføringen, og med din hjælp vil hun finde ud af, hvad det er, og at man ikke leger med afføringen.

Bliver hun mod forventning ved med at lege og undersøge sin afføring, for eksempel som 3 årig, er det bekymrende. Er det tilfældet kan du kontakte jeres egen læge eller kommunens pædagogiske psykologiske rådgivning for råd og vejledning.

De bedste hilsner samt held og lykke.

Jane


Del med andre

Facebook Twitter Twitter


Mødregrupper
Debat
Blog
Køb/salg

10 seneste indlæg i debatterne

Dato:Emne:Skrevet i:
18/4Sommerdrinks uden sprut - Mine tips :-)Ordet er frit
16/4Gravid og problemer i parforholdet Ordet er frit
15/4Fotoprint af ungerneLivet med børn
8/4Søger mor til pigen der vil være en drengLivet med børn
6/4Hvilken ammepude er god?Livet med børn
6/4Min mave 19+4Graviditet
3/4Børn og egen nøgleLivet med børn
2/4Gravid 4+5Graviditet
26/3Har I nogen erfaringer med juniorsenge?Livet med børn
24/3Lade andre holde ens barnLivet med børn
Se seneste 100 debatindlæg

10 seneste køb/salg annoncer

Dato:Titel:Pris:
4/12autostol 500 kr.
23/7Leander-seng3.500 kr.
23/7Silvercross barnevogn4.000 kr.
17/7Barnevognspuder199 kr.
13/4Salg af nye Kennedy Sko til lagerpriser 175 kr.
2/8LÆKKER BODYPILLOW PÅ UDSALG!!399 kr.
2/6drenge cykel 250 kr.
2/6trammeseng 100 kr.
24/5Hjemmelavet personlige bamser250 kr.
4/5Sød vugge i træ100 kr.
Gå til Køb&Salg

Seneste fra brevkassen

Foto: iStock.com
Min 9-årige datter er morsyg
Sundhedsplejerske Jeg har en datter på 9 år, som er morsyg og har været det en del tid. ...
Foto: iStock.com
Min datter leger med sin egen afføring
Sundhedsplejerske HejJeg er far til en datter på 2 år, som har fundet ud af, at hun kan ...
Foto: iStock.com
Leger jeg for vildt med min lille datter?
Sundhedsplejerske Jeg har en SKØN datter, der er 4,5 måned. Hun trives, vejer 8 kg og er...

Seneste spørgsmål i ekspertdebatterne

  • Kan man skade barnet ved sammenbøjning
  • Panisk behov for hjælp med søskende-konflikt!
  • Ferie
  • Hvordan forbereder jeg mig bedst til fødslen?
  • Jeg glæder mig til jeres spørgsmål!

Annonce