Din søgning gav:

 

"Min datter er kærlig overfor fremmede"

Spørgsmål

19. Juni 2014

Kære Gitte

Min datter på 9 år er ekstrem kærlig hele tiden, særligt overfor voksne. Hun har en storebror på 11 og lillebror på otte år. For snart fire år siden blev deres far og jeg skilt.

Springer i armene på fremmede
Især efter den tid, har knytter hun sig meget hurtigt til voksne, der ikke er familie. Vi kunne møde nogle mennesker for første gang, og straks sprang hun rundt på manden. Ville gå med ham i hånden og sidde hos ham eller ved siden af. Jeg er så blevet gift igen for otte måneder siden, og deres far er også blevet gift for kort tid siden. Siden det har det eskaleret. Nu er det ikke bare holde i hånd, men kys og knus hele tiden, og hun kryber ind til folk, og klemmer armene rundt om deres hals. 

Glad for bonusforældre
Lige nu er det mig og min mand, og især min mand, der "står for skud". Umiddelbart nyder jeg jo bare, at hun er så kærlig. Og jeg nyder, at hun virkelig elsker min nye mand, som alle mine tre børn har kendt, fra før mig og deres far blev skilt. Det var et mange årigt venskab, der endte i kærlighed, efter at jeg blev skilt. Deres fars kone havde han kendt og mødt for første gang to måneder, før de blev gift, og hun er amerikaner. Børnene virker til at kunne lide hende, så det er jo det vigtigste.

Hvad betyder hendes opførsel?
Jeg er så gået hen og blevet i tvivl om, om der skal lægges en større betydning i hendes opførsel. Især da hun ikke altid har været sådan, og at det eskalerer.

Jeg ved, at hun er ked af den skole, hun går på, og at hun har forsøgt at snakke med sin far om at skifte skole. Men hvis hun er der, og jeg bringer emnet op overfor hendes far, så ændre hun historie overfor ham. Så har hun pludselig ikke noget problem med skolen. 

Vi har en 7/7 ordning, og jeg ved at fra torsdag til søndag i alle hans uger, overnattet hun hos en veninde, som er et år ældre. Jeg kender ikke veninden eller forældrene. 

Ekstremt dårlig kommunikation
Kommunikationen mellem mig eksmand og jeg har været ekstremt dårlig i alle 4 år, og for første gang i meget lang tid, mødtes vi forleden med børnene for at lave en aftale om fornyelse af pas. Har han ikke villet samarbejde om i over et år. Men da jeg indsendte en anmeldelse til en dommer, blev det ham pålagt at få orden på det. Min nye mand var med som vidne. Da vi kommer sidder min datter helt ude på knæet hos hendes far. Altså ikke lænet ind til ham eller noget. Der går ikke engang 30 sekunder, så sidder hun hos min mand og knuger sig ind til ham, og kan slet ikke lade ham være. Vi havde på ingen måde fremprovokeret, at det skulle ske. Men han ville heller ikke afvise hende.

Min bekymring er hvordan jeg skal tolke hendes opførsel. Skal jeg bare nyde det og glæde mig over jeg har en dejlig kærlig pige. Eller skal jeg være opmærksom på, om der ligger mere bag hendes opførsel?

De bedste hilsner fra Majken

 

Svar

Kære Majken

Tak for din mail vedrørende din datter. 

Når jeg læser din mail, så tænker jeg, at din datter har oplevet en del skift, siden du og din eksmand blev skilt for fire år siden. I er begge blevet gift med nye partnere, og dertil kommer, at samarbejdet omkring børnene ikke fungerer. Det vil helt naturligt påvirke børnene (også selvom I måske ikke mærker det på dem alle sammen), og jeg er enig i, at din datters opførsel kan ses som et opråb til jer om, at der er noget, der ikke fungerer. 

Om trygge børn
Ud fra dit brev, kan jeg ikke vurdere præcist, hvad det er - men generelt kan man sige, at børn der er trygge og kender deres base hos deres mor og far og eventuelle bonusforældre, ikke kaster sig om armene på mennesker, de ikke kender. Jeg hæfter mig også ved, at hendes liv jo er temmelig adskilt, idet hun deler nogle ting med dig, som hun tilsyneladende ikke deler med  sin far. Du kender ikke hans nye kone, og hun overnatter med jævne mellemrum i flere dage hos en familie, du heller ikke kender. 

Stabilitet og ro
Umiddelbart kunne det lyde som om, at hun har brug for noget mere stabilitet og ro omkring sig. Men som sagt, det er ikke noget, jeg kan give vurdere på baggrund af en kort mail -  også fordi jeg ved, at der kan være flere versioner af historien. 

Men jeg synes, det er meget fint, at du reagerer og er lydhør overfor hendes signaler. Jeg vil varmt anbefale dig at kontakte en dygtig psykolog eller terapeut. 

Jeg ønsker jer alt det bedste. 

Gitte

Se flere af Gittes brevkassesvar her

Se mere om Gittes familierådgivning på www.parentcompany.dk 

 


Del med andre

Facebook Twitter Twitter


Mødregrupper
Debat
Blog
Køb/salg

10 seneste indlæg i mødregrupperne

Dato:Emne:Mødregruppe:
24/11Pålæg 6 +Maj 2018
24/11Pålæg 6 +November 2018
15/11Pigen er nu 14 år, daAugust 2003
2/11Hvor gammel er din pige? HvisAugust 2003
28/10Tag fri med lidt gamingAugust 2003
28/10Eller fortæl dem en jokeAugust 2003
28/10Prøv at give dem en bamseAugust 2003
26/10Børn med ADHD og cannabisolieApril 2003
19/10Re: Re: Re: Re: Re: Idéer til dåbsgave?Juli 2004
18/10Alt Om Børn | Rasmus Klump sengetøjMarts 2006
Se seneste 100 mødregruppe-indlæg

10 seneste indlæg i debatterne

Dato:Emne:Skrevet i:
10/12EfterfødselstræningOrdet er frit
8/12Hvad er en fair pris for en hundeforsikring?Ordet er frit
8/12Uheldig oplevelse på flyrejse - skal jeg søge...Ordet er frit
8/12Nyt NaturBingo DomæneLivet med børn
5/12Kendte engang en mand der hedNavne
5/12Når man er tvangsindlæg tilNavne
5/12Tænker også at I har det heleOrdet er frit
30/11Man går nok aldirg helt gal iLivet med børn
29/11PuslebordLivet med børn
29/11Vi har...Ordet er frit
Se seneste 100 debatindlæg

10 seneste køb/salg annoncer

Dato:Titel:Pris:
4/12autostol 500 kr.
23/7Leander-seng3.500 kr.
23/7Silvercross barnevogn4.000 kr.
17/7Barnevognspuder199 kr.
13/4Salg af nye Kennedy Sko til lagerpriser 175 kr.
2/8LÆKKER BODYPILLOW PÅ UDSALG!!399 kr.
2/6drenge cykel 250 kr.
2/6trammeseng 100 kr.
24/5Hjemmelavet personlige bamser250 kr.
4/5Sød vugge i træ100 kr.
Gå til Køb&Salg

Seneste fra brevkassen

Forkælet dreng
Sundhedsplejerske HejJeg er faster til en dejligt dreng på fem år, som til tider bliver ...
Jeg er bange for en indbretning
Familierådgiver Hej GitteEfter min papdatter på 11 år sagde, at min mand og jeg skældt...
Når far skal være væk
Sundhedsplejerske Hej.Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre, og hvad der er bedst for vores 2...

Seneste spørgsmål i ekspertdebatterne

  • Panisk behov for hjælp med søskende-konflikt!
  • Ferie
  • Hvordan forbereder jeg mig bedst til fødslen?
  • Jeg glæder mig til jeres spørgsmål!
  • 7 år, delebarn og storebror.

Annonce