Må jeg spise blødkogte æg under graviditeten?

Må jeg spise blødkogte æg under graviditeten?


Svar

Ja

Risikoen ved at spise blødkogte æg er overførslen af salmonellabakterien. Risikoen er dog ikke større for gravide end for ikke-gravide. Derfor er der ikke specielle anbefalinger for gravide i forhold til blødkogte æg.

Salmonella dræbes ikke med sikkerhed i blødkogte æg og spejlæg, men risikoen for at blive syg ved indtagelse af spejlæg og blødkogte æg antages at være ringe.

Derfor er der ingen grund til at være bekymret. Hvis du var blevet smittet med salmonella, ville du have oplevet et sygdomsforløb som ved omgangssyge.

Originaltekst: Helle Lindskjold, uddannelsesansvarlig jordemoder og underviser på Odense Universitets Hospital.

Opdateret: Camilla Härtel, Jordemoder. 14. november 2018

Flere spørgsmål i “Må jeg…?”: 

Må jeg spise saltlakrids under graviditeten?  
Må jeg spise sushi under graviditeten? 
Må jeg drikke cola og andre sodavand med koffein i under graviditeten? 

Tilbage til ‘Må jeg?’

 

Besvaret 04.03.2013