Jeg vil gerne have flere børn, men min mand vil ikke

                                                                                  d. 14. august 2013

Hej,

Min mand og jeg har en søn på 23 mdr, og han er en nem og dejlig dreng. Jeg har i noget tid været skruk, og har sagt til min mand, at jeg godt kunne tænke mig et barn mere.

Han har fra dag 1 vidst, at jeg gerne vil have to børn. Han har dog ikke ville have børn, men er gået med til at få vores søn. Nu vil han ikke have flere børn, og det gør mig meget ked af det.

Jeg vil ikke presse ham til at få flere børn, men jeg kan mærke dybt inde i mig selv, at det betyder meget for mig at få et barn mere.

Min problemstilling er, at en af os skal gå imod vores ønsker, og ved ikke hvordan vi kan løse den problemstilling.

Jeg er bange for, at det kan ødelægge vores familie. Jeg har prøvet at sige til min mand, at man ikke fortryder de børn, man får, men fortryder de børn man ikke får, men det rører ham ikke.

Han elsker vores søn, men vil ikke have flere.

Hvad gør vi for at komme videre? Jeg er bange for at jeg kommer til at fortryde hvis jeg ikke får flere børn.

Tvillingen


Svar

Kære tvillingen

Mange tak for din mail om dit store ønske om at få endnu et barn og din mands ønske om ikke at få flere børn. Det er en rigtig svær situation at stå i, så jeg vil dele mine tanker med dig, men kan desværre ikke give dig et enkelt svar på, hvordan I kan komme videre.

Tal om det og lyt til hinanden

Du rammer hovedet på sømmet, når du skriver, at din problemstilling er, at en af jer skal gå imod sit ønske, og at du er bange for, at det vil ødelægge jeres familie. Jeg kan godt forstå din bekymring. Dybest set har I en konflikt, idet I har to forskellige ønsker. Vi har alle vores mere eller mindre hensigtsmæssige måder at forholde os til konflikter på, og det kan bl.a. betyde, at vi prøver at ignorere dem eller flygter fra dem.

For at komme videre tror jeg først og fremmest, at det er vigtigt, at I snakker om det, er åbne omkring det og ikke lukker hinanden ude. Det lyder lettere, end det er, især hvis den ene har et større behov for at tale om det end den anden.

Så er det vigtigt at huske, at det er en konflikt, der er mellem jer, og at I har et fælles ansvar for at finde en løsning eller en måde at leve med udkommet på, hvad det så end bliver. Måske kunne det være en ide at tale med en professionel samtalepartner, der kan skabe et rum, hvor I kan lytte til hinanden på en anden måde.

Tag ansvar for det, I vælger

Det er et af livets store spørgsmål I har fat i, og hvis vi piller alle lag af og kommer ind til kernen, så vil det måske blive relevant for jer at spørge jer selv, om kærligheden til hinanden er så stor, at en af jer kan gå på kompromis med sit ønske.

Er kærligheden til din mand for eksempel så stor, at du kan leve med ham uden at få et endnu et barn? Det er et kæmpe spørgsmål, og det kan tage tid at høre, hvad dit hjerte hvisker til dig.

Uanset hvad, er det meget vigtigt, at I begge tager ansvar for den beslutning, I kommer frem til. Det begynder at blive følelsesmæssigt lidt giftigt, hvis den ene part bliver bitter og føler, at den anden har frataget én nogle muligheder. Men lad mig understrege, at det er en proces at komme igennem, og at denne proces meget vel kan være sorgfyldt og tage tid.

Igen vil jeg sige, at det måske kunne det være en ide at vende tankerne og følelserne med en professionel samtalepartner. 

Se fremad

Derudover tror jeg, det er vigtigt, at I sammen spørger, hvad er det for et liv, vi ønsker om 1 år? 5 år? 10 år? Hvad er det vigtigste for jer hver især og sammen?

Få øje på det positive og mulighederne, så I ikke kun fokuserer på det, den ene mister. Hvad kan I blive enige om? Kan I sammen forestille jer et liv, der begejstrer jer begge? Hvordan ser det ud?

Jeg er klar over, at det lige nu sikkert føles uoverskueligt at have to vidt forskellige ønsker, men jeg vil invitere dig til at gå ind i det på en nysgerrig måde. Hvem ved, måske kommer I tættere på hinanden og lærer noget nyt om jer selv og hinanden.

Jeg ønsker jer alt det bedste.

Varme hilsner

Gitte

 

Familierådgiver

www.parentcompany.dk

Besvaret 14.08.2012