Tips og tricks til baby: Amning

Som nybagt forælder er der pludselig en helt ny verden at forholde sig til: Babyen skal skiftes, mades, sove, bades – og hvordan gør man det bedst?

Af Redaktionen, 22.01.2010

Her i starten er det guld værd at kende til et par gode tips og tricks, så tiden med baby forløber så godt som muligt for både baby og forælder.


Herunder har vi samlet en masse gode råd til baby fra Alt om Børns erfarne mødre, som de gerne vil dele med dig, der enten står lige midt i det eller som bare er i gang med at forberede dig til den store, vidunderlige omvæltning:


Ammepude, hvis du kan/skal amme.

Ammeindlæg. De bedste er dem fra Pigeon, da de ligesom indkapsler mælken som en slags gele inde i sig, så de ikke bliver våde og klamme, selvom de er fyldte.

Skift stilling. Hvis man har let ved at få sår/ømme bryster, kan det hjælpe med alternative ammestillinger, så det ikke hele tiden er det samme område, der bliver “gnavet” i. F.eks. kan baby ligge på ydersiden af din overkrop på en pude (stillingen bruges f.eks. af tvillingemødre) eller lægge baby med hovedet omvendt af dig, når du ammer liggende.

Rå kartoffel på brystvorten. En udhulet rå kartoffel på brystvorten får sår til at hele hurtigere, det samme gør lufttørring og at sove uden bh/ammeindlæg (man kan bruge en stofble henover, hvis man lækker mælk).

Rens negle. Nogle gange, når jeg ammer, klodser jeg ham så godt op med puder, at jeg har begge hænder fri, så kan jeg klippe hans negle, imens han spiser. Når han har spist lidt, bliver han så afslappet, at man kan åbne hans knyttede hænder og nulre skidt væk – utroligt så beskidt han kan blive i hænderne!

Til flaskebørn. Hvis ens lille baby er flaskebarn, er en sterilisator til mikroovnen et hit – det er nemt og hurtigt at bruge den, og flaskerne bliver ikke kalkede og grimme. Virkelig 300 kroner godt givet ud!