Sommer: Aktiviteter med børn i naturen

Mangler I inspiration til, hvad I kan lave med børnene i sommerferien, så tag dem med på tur i det fri. Vi giver jer her i idéer til, hvad I som børnefamilie kan opleve i naturen.

Af: Trine Gjerlevsen, Redaktionsassistent, 6. juli 2020

Den danske natur er varieret og mangfoldig, og der er masser af muligheder for at bruge tid med børnene i det fri. Det er desuden nemt at komme rundt i naturen, hvad enten I tager bussen, kører i bil, cykler eller går. Så har I endnu ingen planer for sommerferien, eller mangler I en hyggelig dagstur, så læs vores forslag, pak solcremen og madpakken og tag ud i det fri.

Gå på opdagelse i skoven

De grønne, danske skove byder på masser af aktiviteter for hele familien.

 • Tag på en hyggelig picnic i skoven. Forbered nogle lækre sandwiches og snacks hjemmefra, som I kan spise på et tæppe mellem træerne.
 • Overnat i shelter eller telt og lyt til skovens lyde. Naturstyrelsen har tilladt, at man nu kan overnatte i flere af de danske statsskove end tidligere. Man skal blot være opmærksom på, at man kun må overnatte hvert sted én nat. Læs mere om reglerne for fri teltning og se listen over de mere end 275 skove, I kan vælge imellem.
 • Lav et bål, rist skumfiduser og fortæl historier om skoven. Vær dog opmærksom på, at der er regler for brug af åben ild i skoven.
 • Find skovens dyr. Lad børnene finde bænkebiddere og frøer og tal med dem om skovens dyr.
 • Tag på eventyr i skoven. I kan for eksempel tage på troldejagt og finde de seks glemte kæmper, som gemmer sig i skovene uden for København, eller tage turen op i Skovtårnet, som børnene måske vil genkende fra julekalenderen Tinka og Kongespillet.
 • Besøg en naturlegeplads.

Når I opholder jer i naturen, er det vigtigt, I er opmærksomme på, at der kan være flåter. Læs, hvordan du tjekker dine børn for skovflåter her.

Læs også: Sådan undgår I myggestik

Tag på tur til vandet

Lige meget hvor i Danmark, I bor, er der ikke langt til de danske kyster, søer eller åer, hvor I kan lave sjove aktiviteter ved eller på vandet.

 • Sejl i kajak eller kano.
 • Fang krabber ved fra badebroen på stranden. Det er nemt at bygge en krabbefanger, og måske har I allerede alle redskaberne derhjemme. På Skoven i Skolens hjemmeside kan du lære, hvordan man gør.
 • Flyv med drager på en blæsende dag. Skal I en tur forbi Vesterhavet, er det særligt oplagt at huske dragen.

Læs også: Strandens flag: Hvornår må man gå i vandet?

Udforsk landet

Også på landet er der hyggelige og sjove aktiviteter for børnefamilien.

 • Cykel en tur på landet, hvor I spotter dyr og traktorer.
 • Besøg en bondegård. Flere steder i landet kan man tage på bondegårdsbesøg, hvor børnene kan klappe dyrene og lære om livet på landet.
 • Tag på frugtplantage og pluk søde sommerfrugter.

Læs også: Sådan kan I forebygge hvepsestik

Få flere nyheder i Alt Om Børns Nyhedsbrev her

Kilder: VisitDanmark om De Glemte Kæmper, Skovtårnet hos Camp Adventure, Naturstyrelsens regler om fri teltning, Naturstyrelsens liste over skove med fri teltning, Skoven i Skolens guide til, hvordan du bygger en krabbefanger, Naturstyrelsen om regler for brug af åben ild i skoven