Sandheder om graviditeten

At være gravid, at skulle føde og pludselig have en nyfødt i huset kan være en dejlig men også overraskende oplevelse, hvor alting ikke altid går, som man havde forestillet sig.

Af Redaktionen, 22.01.2010

Herunder har vi samlet nogle af Alt om Børns erfarne mødres råd om graviditet, fødsel og nyfødte, som du kan læse og måske blive lidt klogere.

Mødrene har svaret på spørgsmålet:
“Hvad ville du ønske, at du havde vidst om graviditet og fødsel?”

Svar
– At nogen ville ha fortalt, at man ikke altid er uendelig lykkelig, og at det er okay at været træt af det hele, selvom man er gravid.

– At alle kommer med kommentarer om, hvad man må og ikke må under en graviditet (jeg har både malet og spist røde bøffer!).

– At det at være gravid åbenbart giver gud og hver mand lov til at kommentere alt, hvad der sker med ens krop.

– At folk af en eller anden årsag altid skal fortælle skrækhistorier om én de kendte, hvor alt bare gik galt, for samtidig at slutte med kommentaren: det sker jo selvfølgelig ikke for dig!

– At en gravid mave sender et signal til mange mennesker om, at de gerne spontant må klappe en på maven i tide og utide.

– At man pludselig kan få pels på sine baglår og en lækker tynd stribe mørke hår fra navlen og ned. Ihh hvor er man så fræk!!!

– Der er mange gode stunder, men man er lidt ekstra medtagende over for meget små ting, som man før bare ville lade glide forbi, og det er svært at mærke kroppen hidse sig op over noget, hvor man 10 minutter efter tænker ‘fuck, hvor var det latterligt at blive sur over det’.

– At man godt må spørge om råd og vejledning, men at man også godt ‘må’ lade være. Andre mennesker kan hurtigt blive meget, meget kloge på ens barn/graviditet.

– At Emil fra Lønneberg er lige til at tude over:-)

– At man kan have pletblødninger, fordi moderkagen ligger over livmoderhalsen, og at det ikke absolut betyder, at man er ved at abortere, men kun at man måske skal have kejsersnit, hvis moderkagen ikke har flyttet sig med op, når man nærmer sig termin.

– At når man har blærebetændelse, så kan det måske ikke betale sig at bruge tid hos vagtlægen, døgnåbent apotek og kørsel, for vagtlægen har ikke mulighed for at dyrke urinprøven, og så får man bare recept på hundedyr medicin, som ikke virker på de bakterier man selvfølgelig lige har fået i denne omgang. Så går der bare ekstra tid, hvor man regner med, at det er ved at virke, for så til sidst at få dyrket en ny prøve hos egen læge og få det rigtige (og måske billigere) medicin.

– At man skal I FORM, før man bliver gravid og føder! Selv mit halvtrænede korpus blev udfordret til grænsen af tyngden af de ekstra kilo under graviditeten, og mine arme var helt smadrede mange måneder med den konstante vægt af et spædbarn på armen. Så drop alle de små pussenussegaver til de nygravide og giv dem håndvægte i stedet!

– At ekstra zink og selen kan afhjælpe bækkensmerter under graviditeten.

– At magnesium hjælper mod forstoppelse og nattekramper.

– At opkast kan fortsætte i laaaaang tid, og at der også er noget der hedder døgnkvalme. Jeg boede på toilettet indtil 5. måned.

– Få en tyk hud og en hurtig tunge. Der er altid nogle mænd, der synes, det er enormt sjovt at sammenligne mave med dig, og altid andre, der for sjov vil spørge, om du ikke er blevet ret tyk. Ha. Ha. …ha.