Din søgning gav:

 

6 gode råd: Sådan vælger du en god flyverdragt

Der findes et hav af forskellige flyverdragter på markedet, men hvordan finder man den helt rette til sit barn?

Læs også...

Få vores nyhedsbrev:

 

Få flere gode råd, seneste nyt om din graviditet, baby og børn samt lægefaglige artikler skrevet af dygtige eksperter på området.

Få nyhedsbrevet her - helt gratis!

 

Efteråret er over os, og det betyder også, at flyverdragt-sæsonen for de små for alvor er skudt igang. Er dit barn klar til at boltre sig i de nedfaldne blade og hoppe i vandpytter? Vi giver dig her 6 gode råd til, hvad du skal være opmærksom på, når du skal købe en flyverdragt.


1. Er dit barn meget aktivt?

Først og fremmest er det vigtigt at vælge en flyverdragt, som dit barn kan bevæge sig i. Har du et meget aktivt barn, bør du tage hensyn til, om dragten er ekstra slidstærk. Det kan være en god idé at tjekke, om dragten har ekstra slidlag på bagdelen og knæene, da det er her, flyverdragten oftest bliver slidt. Og hvis dit barn elsker at plaske i vandpytterne, bør du sikre dig, at dragten er vandtæt. Vær opmærksom på, at der er forskel på, om en flyverdragt er ‘vandafvisende’ eller ‘vandtæt’. En vandafvisende flyverdragt kan klare mindre end en vandtæt.


2. Tag barnet med og prøv dragten

Ikke alle flyverdragter er lige store, selvom størrelsen på mærket i nakken er den samme. Tag derfor dit barn med ned i butikken og prøv dragten. Så kan du også nemmere vurdere, om der er plads til, at dit barn kan vokse i den henover vinteren – også med plads til en ekstra trøje på de koldeste dage. Dragten må ikke være for stram, da barnet så ikke kan bevæge sig i den, men den må heller ikke være for løs, da dit barn derved kan blive for koldt.


3. Tjek at dit barn ”kan selv”

Er dit barn stort nok til at kunne tage jakken af og på selv, vil det også automatisk prøve at tage flyverdragten af og på. Tjek derfor, om dit barn selv kan bruge de lynlåse, velcrolukninger og eventuelle trykknapper, der sidder på dragten.


4. Tænk på sikkerheden

Undgå hætter, der lukkes ved hagen samt snore eller elastikker i halsområdet. De kan nemlig nemt hænge fast i legestativer, træer eller lignende. Hvis flyverdragten har hætte, så sørg for at den er med velcro, så den let kan tages af. Vælg desuden en dragt med reflekser af hensyn til trafiksikkerheden.


5. Tørretumbling er en fordel

Kan du finde en flyverdragt, der kan tørretumbles, er det en fordel. Så kan du nemlig hurtigt vaske og tørre den, så den er klar til brug den næste dag. Hvis du tørretumbler en flyverdragt, der ikke kan tåle det, mister den sin vandafvisende overflade. Tjek derfor altid vaskeanvisningerne, inden vasker og eventuelt tørretumbler den.


6. Værn om miljøet og dit barns sundhed

Vælg en flyverdragt, der ikke indeholder plastmaterialet PVC. Det kan nemlig være blødgjort med ftalater, som er skadelige for miljøet og har en hormonforstyrrende effekt. Flyverdragter med PVC tåler ikke at komme i tørretumbleren og skal afleveres som farligt affald på genbrugsstationen.

AOB's mødre: "Hvilken flyverdragt er den bedste?"

Din mening!
Skriv dit bedste råd om flyverdragter i kommentarfeltet nedenfor.
Hvilken vælger du - og hvorfor?

3.5
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 3.5 (2 stemmer)

Kilder

Tjek.dk, TÆNK.


Del med andre

Facebook Twitter Twitter


4 kommentarer

Mettesside

29/08/12 - 08:46

God artikel, men det er også vigtigt at kigge på vandsøjletrykket i flyverdragterne og der er meget stor forskel. En liste kan ses her http://www.flyverdragt-udsalg.blogspot.dk/2012/02/guide-til-kb-af-den-rigtige-flyverdragt.html

MarieSkov

06/12/12 - 09:44

Det er seks råd, som jeg kun kan bifalde! Jeg har selv arbejdet i en børnehave igennem flere år og det er langt fra de fleste flyverdragter, som børnene selv kan tage på og når alle 50 børn skal ud på samme tid, så kan det være lidt af en udfordring som pædagog. En flyverdragt skal være en god oplevelse for barnet. Den skal være behagelig at have på, nem at tage på og fremfor alt, så skal den holde barnet varm og tør, mens han/ hun boltre sig udenfor.

Sikkerheden er meget vigtig og det samme er muligheden for at kunne vaske den, da den af erfaring hurtigt bliver grisset til. Det er min erfaring at det godt kan betale sig, at bruge lidt ekstra penge på sin flyverdragt eller alternativt købe en kvalitet flyverdragt på tilbud/ outlet. Ticket flyverdragter har jeg god erfaring med, men der findes mange andre og hvis man blot følger ovenstående seks råd, så er man rigtig godt stillet!

Dit barn bevæger sig udenfor i mange timer om dagen og hvis det er en dårlig oplevelse for barnet hver gang, så bliver udendørsaktiviteter hurtigt forbundet med noget negativt. Og så er det op ad bakke!

Så spar hellere på noget af det andet børnetøj - tro mig - det betaler sig bedre i længden, både for dig og dit barn!

Berit Asmussen

18/09/13 - 10:24

Det er nogle gode råd, I her giver. Og ud over dem, kan man også tænke på hvilke kemikalier, som børnene udsættes for, når de har flyverdragten på. Eller når den måske skal imprægneres, for at holde vandet ude. Se Informationscenter for Miljø & Sundheds råd om overtøj til børn her og lidt om, hvordan du kan undgå problematiske kemikalier i flyverdragten her - selvom det ikke er så let. 

Dyrhoej

16/09/14 - 09:42

Det kunne godt være relevant at tage udgangspunkt i en ny test. Der er blevet tester en masse flyverdragter her: http://billig-mode.dk/flyverdragt-test-de-bedste-flyverdragter

Du skal være logget ind for at kommentere.
Klik her for at logge ind eller oprette en ny konto.


Mødregrupper
Debat
Blog
Køb/salg

10 seneste indlæg i mødregrupperne

Dato:Emne:Mødregruppe:
24/11Pålæg 6 +Maj 2018
24/11Pålæg 6 +November 2018
15/11Pigen er nu 14 år, daAugust 2003
2/11Hvor gammel er din pige? HvisAugust 2003
28/10Tag fri med lidt gamingAugust 2003
28/10Eller fortæl dem en jokeAugust 2003
28/10Prøv at give dem en bamseAugust 2003
26/10Børn med ADHD og cannabisolieApril 2003
19/10Re: Re: Re: Re: Re: Idéer til dåbsgave?Juli 2004
18/10Alt Om Børn | Rasmus Klump sengetøjMarts 2006
Se seneste 100 mødregruppe-indlæg

10 seneste køb/salg annoncer

Dato:Titel:Pris:
4/12autostol 500 kr.
23/7Leander-seng3.500 kr.
23/7Silvercross barnevogn4.000 kr.
17/7Barnevognspuder199 kr.
13/4Salg af nye Kennedy Sko til lagerpriser 175 kr.
2/8LÆKKER BODYPILLOW PÅ UDSALG!!399 kr.
2/6drenge cykel 250 kr.
2/6trammeseng 100 kr.
24/5Hjemmelavet personlige bamser250 kr.
4/5Sød vugge i træ100 kr.
Gå til Køb&Salg

Seneste fra brevkassen

Forkælet dreng
Sundhedsplejerske HejJeg er faster til en dejligt dreng på fem år, som til tider bliver ...
Jeg er bange for en indbretning
Familierådgiver Hej GitteEfter min papdatter på 11 år sagde, at min mand og jeg skældt...
Når far skal være væk
Sundhedsplejerske Hej.Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre, og hvad der er bedst for vores 2...
Annonce