Sådan får du dit barn til at spise penicillin

Hvordan får man børn til at tage medicin?

Penicillin smager forfærdeligt! Få gode råd fra Alt om Børns forældre om, hvordan du kan skjule den dårlige smag og få penicillinen i dit barn uden problemer.

Det kan være vanskeligt at få børn til at spise penicillin, for det smager forfærdeligt! Mange børn hoster, pruster, spytter det ud eller kaster op af væmmelse, så hvordan kan man sørge for, at barnet får al den penicillin, det skal have – uden at kaste op?

Gode råd fra andre forældre

Vi har samlet tips og tricks fra forældrene i Alt om Børns debatter og mødregruppper.

 1. Jo varmere penicillinen er – jo værre smager det!
  Hav derfor penicillinen i køleskabet og giv barnet is både før og efter, de får penicillin. Det tager den værste smag.
 2. Giv en belønning!
  “Vi rørte det ud i så lidt vand som muligt og så gjorde vi noget rigtig upædagogisk: belønnede med en lille stykke chokolade – og det virkede.” (simmor)
 3. Piller istedet for mikstur
  “Første gang min datter skulle have pencillin, fik vi noget på flaske, der smagte forfærdeligt. Næste gang bad vi om at få piller, der skal opløses i vand/juice/saft. Vi opløser det i væske, der kun lige er en spiseskefuld, og så har vi ikke haft problemer med at give hende det. Det er bare en mundfuld – og så er det overstået!” (haanirak)
 4. Gemt i et stykke After Eight
  “Vi har udelukkende fået piller, når det var nødvendigt, og dem gemmer vi i et lille stykke After Eight. Så ryger de ned uden de mindste problemer.” (egernmus)
 5. Hurtigt i en engangssprøjte
  Vi giver det hurtigt i en engangssprøjte – så når vores datter næsten ikke at smage det” (altankasse)
 6. Bland det i Nutella
  “Prøv at blande det i Nutella. Det råd giver vi på apoteket. Det er det bedste til at skjule smagen.” (sassie76)
 7. Start med noget, hun kan lide
  “Vi gjorde det til en lille leg. Allerførste gang vores datter fik noget i sprøjten var det bare mælk, som hun jo godt kan lide… Og så fik hun lov at lege lidt med den, og stoppe den i munden og sutte lidt. Og siden har hun hver gang taget den uden problemer (og uden mælk inden). Og hun får fortsat lov til lige at lege lidt med den, når vi er færdige… Håber det kan hjælpe 🙂 At få hende til at drikke det af det medfølgende bæger er ikke nogen succes.” (millamusen)
 8. Vælg Imacillin
  “Vores fik Imacillin mod lungebetændelse og det var ingen problemer med at få ned. Men Primcillin kan vores søn slet ikke lide. Så bed om Imacillin, hvis du kan.” (tokehund)
 9. Sprøjt det ind i siden
  “Vi prøvede meget forskelligt, og på Riget sagde sygeplejerskerne, at det “eneste” rigtige, er at give det i lille engangssprøjte. I sidder med “patienten” på skødet/armen i oprejst stilling og giver så med sprøjten langt inde ved den ene kind. På den måde mindsker man risikoen for, at den ryger i luftrøret. Undgå at ramme tungen, da det er her smagsløgene sidder. Pyt med, at der kommer lidt ud, det er intet imod det, der ryger rigtigt ned. Bare klø på – de elsker det ikke og man føler det lidt som overgreb, men det er jo heller ej sjovt når de små pus er syge. God bedring.” (Anna8900)
 10. Brug sutten til at få det ned
  Giv hende sutten lige så snart, du har givet hende medicinen. Så ryger det ned af sig selv.” (novmama)

Kilde: Debatter og mødregrupper på Alt om Børn.dk