Rejsetip: Sådan håndterer du mæslingeudbrud i ferien

Sommer, sol og mæslingeudbrud? Det her skal du være opmærksom på, hvis du eller dit barn bliver smittet på rejsen.

Af Ema Seferovic, Redaktionsassistent, 23.05.2017

Sommerferien nærmer sig og den helt store ferieplanlægning er skudt igang. Går turen i år til Italien? Eller måske Frankrig? Så skal du være ekstra opmærksom på, at der er en forøget risiko for at blive smittet med mæslinger. SOS International varsler om mæslingeudbrud i dele af Europa og gør opmærksom på, at sygdommen både kan have konsekvenser for helbredet og rejsen. 

– Ifølge luftfartsreglerne må man ikke flyve med en smitsom sygdom, og vi ser jævnligt rejsende, som bliver afvist ved gaten, fordi de er synligt syge. Det vil også ske, hvis man har mæslinger, der er en meget synlig og særdeles smitsom infektionssygdom, forklarer SOS Internationals cheflæge Mikael Fotopoulos til SOS International. 

Italien, Frankrig, Tyskland og Schweiz er de fire lande i Europa, hvor der er  en øget risiko for at blive smittet med mæslinger. Her får du tre tips til, hvordan du skal håndtere den smitsomme infektionssygdom før, under og efter rejsen til Central- og Sydeuropa. 

Før rejsen – husk vaccinen!

For at undgå at blive smittet eller videregive smitten anbefaler Sundhedsstyrelsen, at børn såvel som voksne, der er født efter 1974, lader sig vaccinere mod sygdommen inden afrejse.  

Under rejsen – kontakt din rejseforsikring

Kontakt din rejseforsikrings alarmcentral, hvis du under rejsen får mistanke om, at du eller dit barn har fået mæslinger. Alarmcentralen vil henvise dig til en lokal læge, som kan stille diagnosen. Den lokale læge eller alarmcentralens læger vil herefter give dig relevante dokumenter, som skal fremvises til flyselskabet ved behov. Uden de relevante dokumenter kan du blive afvist ved gaten.

Efter rejsen – vær opmærksom

Selv efter rejsen er der risiko for, at du eller dit barn, der er smittet med mæslinger, kan smitte andre, der ikke er vaccineret mod sygdommen. 

Kilde: SOS International