Pak tasken til vuggestuen

Planlægning, planlægning… Når ens lille guldklump skal begynde i vuggestue, er der mange ting at få styr på, så barnets overgang fra tiden derhjemme til det nye liv i vuggestuen bliver så god og gnidningsfri som mulig.

Af Redaktionen, 21.08.2014

Og en af de ting, som mange forældre derfor gerne vil ordentlig styr på, er tasken, der skal pakkes til vuggestuen. Herunder har vi samlet nogle gode tips fra Alt om Børns brugere, som andre forældre kan få glæde af.

Huskelisten 
Her er brugernes råd til, hvad tasken til vuggestuen kan indeholde:

2 fulde sæt skiftetøj (inkl. undertøj, bukser, bluser, strømper – vores vuggestue bad om todelt undertøj fra ca 1½-års alderen, så de kunne begynde at øve med børnene, at børnene selv skulle tage tøjet af og på).

1 sæt sovetøj(Hvis dit barn skal sove undenfor i en kryppe. Vores vuggestue bad om todelt nattøj, så der var mulighed for at lade børnene sove med bare ben under dynen på varme dage, og om en ekstra striktrøje, som børnene kunne få på uden på nattøjet inden i soveposen, når det var bidende koldt).

1 par sutsko/indesko (som bliver i institutionen. Vi havde kun et par til ude og hjemme i starten, men glemte altid at få dem med.)

Overtøj og fodtøj (vinterstøvler/termostøvler, flyverdragt, elefanthuer, vanter/luffer, termotøj, regntøj, gummistøvler, sko, sandaler, vindjakke, en striktrøje/fleecetrøje, solhat – passende til vejr og sæson).

– Regntøj og gummistøvler (Vi har et sæt som altid er i vuggestuen. Så behøver vi ikke forudse, hvordan vejret bliver om eftermiddagen, og hun kan komme ud i alt slags vejr.)

Sutter (Vi koger navnesutter hver weekend og har en pose med mandag morgen i vuggestuen (6-8 styk), så der er friske sutter til hele ugen. Så tager vi de brugte sutter hjem i løbet af dagene. Min datter har så andre sutter til hjemmebrug (mørke, så de bedre kan ses i sengen om natten!), som bliver kogt efter behov.)

Tryghedsskabende ting, såsom sutteklude/yndlingsbamse/en dyne, der dufter af hjemme.

Flasker med modermælkserstatning eller grød/mos, hvis barnet ikke spiser almindelig kost endnu.

Evt. solcreme. Nogle gange vil institutioner gerne have, at barnet er smurt hjemmefra om morgenen, og så sørger personalet for, at barnet smøres efter middagssøvnen, hvis de skal ud. Medbring gerne din egen solcreme, hvis du har præferencer.

Evt. madpakke, bleer og zinksalve. Der er stor forskel fra institution til institution, så spørg dig for.

 

Husk desuden….

Navn på ALT
Nogle institutioner udleverer en liste, før barnet starter, så man kan forberede tasken i god tid. Uanset, hvad netop jeres vuggestue beder jer om at pakke, så er det altid en fordel at sørge for, at der er navn på alt, hvad det er muligt at få navn på, f.eks. på sutter, i tøjet, i indersiden af støvlerne osv. Så er det nemmere for både forældre og pædagoger at holde styr på tingene.

Mødetider 
Husk at spørge til vuggestuens dagsrytme. Mange steder holder de morgensamling på samme klokkeslet hver dag, og det er bedst at undgå aflevering i dét tidsrum.