Kender du “danmark”?

Måske har du set reklamerne på tv? Måske er du selv engang blevet spurgt, om du var medlem af “danmark”? De fleste kender efterhånden Sygeforsikringen “danmark”, men hvad er det egentlig for noget – og kan det betale sig for dig som gravid eller forældre at blive medlem? Det kan du læse mere om her.

Hvad er Sygeforsikringen “danmark”?

Sygeforsikringen “danmark” er en forening – og ikke en virksomhed. Det betyder grundlæggende, at medlemmerne ejer foreningen og har medbestemmelse og indflydelse på nogle af de beslutninger, der træffes.

Sygeforsikringen “danmark” er ikke en konkurrent til den offentlige sygesikring og træder heller ikke i stedet for den. Sygeforsikringen “danmark” skal betragtes som en forsikring, der træder ind, hvis nu uheldet er ude – og du skulle få brug for hjælp. På den måde er ”danmark” et supplement til den offentlige sygesikring. For eksempel giver ”danmark” tilskud til visse tandlæge-ydelser, som man jo ikke får fuldt dækket via sin offentlige sygesikring du kan også få tilskud til medicin, som det offentlige ikke giver tilskud til.


Hvordan bliver man medlem af Sygeforsikringen “danmark”?

Du skal være under 60 år for at blive medlem af ”danmark”, og så skal du være rask. Det betyder, at du ikke må fejle noget, når du melder dig ind. Ved indmeldelsen skal du svare på nogle spørgsmål om dit helbred. Dine svar vil så blive vurderet af ”danmark”, som herefter vil meddele dig, om du kan blive medlem eller ej.

Du kan godt blive medlem, selv om du har briller eller kontaktlinser, men der er andre skavanker, der kan stå i vejen for et medlemskab. Du må for eksempel ikke forvente at få eller have haft noget forbrug af medicin inden for de seneste 12 måneder. Du må heller ikke have været i behandling hos fysioterapeut/ kiropraktor  eller anden behandler inden for de seneste 12 måneder. Du kan læse mere om helbredskravene her

Du kan være medlem af “danmark” på fire forskellige måder – eller i fire forskellige forsikrings-grupper, som “danmark” kalder det:

  • Basis – et hvilende medlemskab
  • Gruppe 5 – den grundlæggende dækning
  • Gruppe 1 – den udvidede dækning
  • Gruppe 2 – den mest omfattende dækning

Hvad koster et medlemskab?

Basismedlemskabet er det billigste medlemskab. Det er et såkaldt “hvilende medlemskab”, og det kan være en fordel for dig, der er rask lige nu – og ikke har brug for tilskud til for eksempel briller eller kontaktliner – men gerne vil sikre dig et medlemskab, hvis du en dag skulle for brug for det. Du får ikke tilskud til medicin eller behandling, når du kun er basismedlem.

Når du har været basismedlem i minimum 12 måneder kan du opgradere til et andet medlemskab, hvor du kan få tilskud. Et basismedlemskab sikrer dig således egentlig bare, at du er medlem af “danmark”. Hvis du eller dine børn så en dag skal have behandling for noget, som “danmark” yder tilskud til, så er det bare at skifte gruppe, så du kan få tilskud.

Prisen på et medlemskab af ”danmark” varierer alt afhængig af hvilken gruppe, du vælger. Du kan læse mere om grupperne, hvad de koster og hvad de yder tilskud til her.

”danmark” har desuden lavet en test, som kan vise, hvilken gruppe der er den bedste for dig at blive medlem af. Den henviser dig til det medlemskab, der er det rigtige for dig, men den fortæller dig ikke, hvis det ikke kan betale sig for dig og din familie at blive medlem her og nu. Du kan tage testen her

Kan det betale sig at blive medlem af Sygeforsikringen “danmark”?

Et medlemskab af ”danmark” skal betragtes som en forsikring, og et medlemskab sikrer dig, at du kan få tilskud, hvis du en dag skulle få brug for det. Ved indmeldelsen i ”danmark” skal du være rask, og det vil derfor i begyndelsen primært være en udgift for dig at være medlem. Du skal derfor ikke melde dig ind for at få del i tilskuddet, men nærmere tænke det sådan, at du vil sikre dig et medlemskab, så du kan få tilskud, hvis du en dag skulle blive syg.

Du kan se her, hvad “danmark” yder tilskud til. Så kan du bedre danne dig et overblik over, om et medlemskab er noget for dig.

Hvilke fordele er der for gravide og forældre i Sygeforsikringen “danmark”?

Fertilitetsbehandling

”danmark” giver tilskud til fertilitetsmedicin. Du kan se hvor meget tilskuddet er i de forskellige grupper her.

Alle ansøgere om medlemskab af ”danmark” skal opfylde alders og helbredskravene. Hvis du allerede ved, at du skal i fertilitetsbehandling, kan du ikke blive medlem af ”danmark”. Så det er derfor en god ide, at melde sig ind i tide.

Graviditet

Er du gravid og interesseret i at blive medlem af “danmark”, kan det være smart at gøre det under graviditeten. Hvis du er medlem af “danmark”, når du føder, er dit barn nemlig født ind i foreningen, og det behøver derfor ikke at opfylde helbredskravene. Hvis dit barn får brug for briller, zoneterapi eller andet, kan du dermed få tilskud fra “danmark” uden at det koster noget ekstra.

Hvis du har været igennem fertilitetsbehandling eller anden behandling, kan du dog først søge om medlemskab efter 12 måneder.

Børnefamilien

Hvis du allerede har børn, så skal både du og dit barn opfylde helbredskravene for at blive medlem af “danmark”. Du skal dog ikke betale ekstra for dine små børn. Hvis børnene opfylder helbredskravene har de nemlig gratis medlemskab af “danmark”, indtil de bliver 16 år, og de følger automatisk den gruppe, du som forælder er tilmeldt.

Læs mere

Du kan læse meget mere om “danmark”, medlemskaber og priser på www.sygeforsikring.dk.