Igangsættelse: hul på fosterhinden og ve-stimulerende drop

Trin to i igangsættelsen af fødslen, er, at der prikkes hul på fosterhinden. Hvis dette ikke hjælper, kan du få ve-stimulerende drop.

Opdateret af Birgit Thalwitzer, 17.02.2010

Når din livmoderhals er afkortet, og livmodermunden har åbnet sig en to-tre cm., prikker jordemoderen hul på fosterhinden. Det gør hverken ondt på dig eller barnet, når der prikkes hul.

Når fostervandet løber ud, vil trykket i livmoderen ændres, hvilket kan få livmoderen til at producere veer. Det er en god ide, at du går lidt rundt, hvis du kan, da dine bevægelser får mere fostervand til at løbe ud, og det bringer barnets hoved i kontakt med livmodermunden. Dine bevægelser kan også fremprovokere veer.

Hvis du efter to timer ikke har fået regelmæssige veer, vil du blive tilbudt et ve-stimulerende drop. Det er tredje trin i igangsættelsen:

Ved ve-stimulerende drop, får du en blanding af saltvand og det ve-fremkaldende hormon Syntocinon direkte ind i blodet ved hjælp af et blødt rør i hånden eller armen. Du behøver ikke ligge ned, imens du får drop, men kan gå rundt med drop-stativet. Hvis du har overskud til det, kan det nemlig virke ve-fremkaldende, at du bevæger dig.

Jordemoderen vil regulere på droppet, så veerne langsomt tager til. Jordemoderen vil dog også sørge for nogle pauser i veerne, af hensyn til både dig og barnet.

Hvis du ønsker det, kan du få smertelindring.

 

Uge 43 Nu er det nu!

Uge 43 Igangsættelse af fødslen: Stikpille

__________________________________________________________________

Få ekspert-svar

Har du spørgsmål om graviditet? Så skriv til vores fantastiske jordemoder, Helle Lindskjold, og få svar på alt, det du tænker på, mens du venter dig…

Kom til Helles brevkasse, her

___________________________________________________________________

Tilmeld dig graviditetskalenderen

Få tilsendt spændende viden omkring dig og dit barns udvikling gennem graviditeten – uge for uge – helt indtil fødslen.

Er du allerede medlem af Alt om Børn? Så tilmeld dig på din profil under ‘Mine tilmeldinger’.

Er du endnu ikke medlem hos Alt om Børn? Så opret en profil her – og få endnu flere fordele udover graviditetskalenderen…

___________________________________________________________________

 

Original tekst af Birgit Thalwitzer, Jordemoder