Igangsættelse af fødslen: Stikpille

Det første trin i igangsættelsen af fødslen, er, at du får en stikpille ført op i skeden.

Det første trin i igangsættelsen af fødslen, er, at du får en stikpille med hormonet prostagladin ført op i skeden. Prostagladin blødgører livmoderhalsen, og kan få livmoderen til at lave veer. Du får dog kun stikpillen, hvis din livmodermund er lukket eller kun lidt åben, og hvis livmoderhalsen ikke er væsentligt afkortet.

Før og efter opsættelsen af stikpillen, kontrollerer jordemoderen ved hjælp af CTG registrering, om dit barn har det godt.

Efter opsættelsen af stikpillen, går der en halv time, hvor du skal ligge ned, så stikpillen ikke ryger ud. Derefter får de fleste dog lov til at gå rundt, som de har lyst.

Stikpillen kan give lidt irritation i skeden, og du kan måske mærke nogle menstruationslignende smerter eller nogle små, hyppige veer. Nogle kvinder mærker ingenting.

Efter en time, snakker du med jordemoderen om, hvorvidt du skal hjem, eller om du skal blive på hospitalet. Næste dag vil du blive undersøgt igen og måske få flere stikpiller, hvis det skønnes, det er nødvendigt.

Uge 43 Nu er det nu!

Uge 43 Igangsættelse: Hul på fosterhinden og ve-stimulerende drop

__________________________________________________________________

Få ekspert-svar

Har du spørgsmål om graviditet? Så skriv til vores fantastiske jordemoder, Helle Lindskjold, og få svar på alt, det du tænker på, mens du venter dig…

Kom til Helles brevkasse, her

___________________________________________________________________

Tilmeld dig graviditetskalenderen

Få tilsendt spændende viden omkring dig og dit barns udvikling gennem graviditeten – uge for uge – helt indtil fødslen.

Er du allerede medlem af Alt om Børn? Så tilmeld dig på din profil under ‘Mine tilmeldinger’.

Er du endnu ikke medlem hos Alt om Børn? Så opret en profil her – og få endnu flere fordele udover graviditetskalenderen…

___________________________________________________________________