Hyggelige aktiviteter i efterårsferien 2021

Hvad enten I er til kulturelle oplevelser i byen eller hyggelige stunder indendørs, giver vi jer her inspiration til aktiviteter for hele familien i efterårsferien.

Af: Trine Gjerlevsen, Redaktionsassistent, opdateret 14. oktober 2021

Vidste du, at efterårsferien engang blev kaldt kartoffelferie, fordi børnene fik fri fra skole, så de kunne hjælpe med at få kartoffelhøsten i hus derhjemme?

I dag er ferien dog mere forbundet med en pause fra hverdagen, hvor børnefamilier har mulighed for at samles om hyggelige aktiviteter derhjemme, rejse på ferie eller besøge familie i den anden ende af landet.

Nu er det blevet efterårsferie igen, men hvad skal I bruge den på? Her får i både inspiration til oplevelser i byen og hyggelige aktiviteter derhjemme.

Oplevelser i byen

Efterårsferien er en god mulighed for at udforske nogle af de kulturelle oplevelser, som I har lidt for travlt til i hverdagen. Der plejer dog at være mange, der gør brug af byens kulturaktiviteter i efterårsferien, så husk fortsat at følge Sundhedsstyrelsens retningslinjer i forbindelse med smitte af coronavirus.

  • Tag børnene med på museum. Efterår er perfekt til museumsbesøg, og landets mange museer gemmer på masser af sjove efterårsaktiviteter. I kan for eksempel møde en prisbelønnet klovn og prøve kræfter med cirkusaktiviteter som jonglering og akrobatik på Cirkusmuseet. I kan også blive ulveforskere for en dag på Naturhistorisk Museum i Aarhus, gå på kartoffeljagt i Den Fynske Landsby eller udfolde jeres kreative sider på Kunsten i Aalborg.
  • Er I ikke bange for lidt uhyggelig stemning og gys, er halloween i Tivoli eller Tivoli Friheden er altid et hit! 
  • Se en god film i biografen. Lige nu kan I blandt andet se ‘Boss Baby – Det bli’r i familien’ eller ‘Paw Patrol: Filmen’.
  • Tag i zoo og se på alverdens seje, sjove og fantastiske dyr.

Efterårsferie: Undgå køresyge på vej på ferie

Hyggelige stunder derhjemme

Foretrækker I bare en rolig stund derhjemme, er der heldigvis også masser af hyggelige aktiviteter, I kan tage jer til inden for hjemmets rammer.

  • Den store bagedag! Tag børnene med i køkkenet og bag søde kager eller lune boller, som I senere kan nyde med en kop varm kakao. Hvis I er meget konkurrencelystne i familien, kan I lave jeres helt egen version af Den Store Bagedyst med jeres helt egne mesterværker.
  • Sæt en god film på tv’et og lav en stor skål popcorn. Filmhygge er altid et hit på grå og regnfulde dage.
  • Find jeres indre kunstnere frem og brug en dag i kreativitetens verden. Der er mange måder at være kreative på, og det er kun fantasien, der sætter grænserne. Mal, tegn, klip, form og kréer smukke kunstværker. Mangler I inspiration til små krea-projekter, er der altid gode idéer at finde på Pinterest. I kan bruge flotte kastanjer og blade, som I har fundet udenfor.
  • Mange familier holder af at samles omkring et brætspil, og der er masser af spil at vælge imellem. I kan finde det gamle Ludo, Matador eller Uno frem eller lade jer inspirere af nyere spil som Ticket to Ride ‘First Journey’, hvor man skal bygge togbaner i Europa, eller HINT Junior, hvor skal hele familien kastes ud i at mime, tegne og lave lyde.
  • Halloween nærmer sig, så hvorfor ikke udhule et græskar, som I kan stille ved hoveddøren til rædsel for alle, der besøger jer i de mørke timer?
  • Byg et fort af papkasser, puder og tæpper eller slå et lille telt op i stuen. Jeres nye hule er et hyggeligt sted at læse historier højt. Både store og små vil elske denne aktivitet.

Få flere nyheder i Alt Om Børns Nyhedsbrev her

Her kan du finde flere informationer: Cirkusmuseet, Naturhistorisk Museum, Kunsten, Den Fynske Landsby, Tivoli, Tivoli Friheden