Hyggelige aktiviteter i efterårsferien 2020

Hvad enten I er til kulturelle oplevelser i byen eller hyggelige stunder indendørs, giver vi jer her inspiration til aktiviteter for hele familien i efterårsferien.

Af: Trine Gjerlevsen, Redaktionsassistent, 7. oktober 2020

Vidste du, at efterårsferien engang blev kaldt kartoffelferie, fordi børnene fik fri fra skole, så de kunne hjælpe med at få kartoffelhøsten i hus derhjemme?

I dag er ferien dog mere forbundet med en pause fra hverdagen, hvor børnefamilier har mulighed for at samles om hyggelige aktiviteter derhjemme, rejse på ferie eller besøge familie i den anden ende af landet.

Efterårsferien nærmer sig, men hvad skal I bruge den på? Her får i både inspiration til oplevelser i byen og hyggelige aktiviteter derhjemme.

Oplevelser i byen

Efterårsferien er en god mulighed for at udforske nogle af de kulturelle oplevelser, som I har lidt for travlt til i hverdagen. Der plejer dog at være mange, der gør brug af byens kulturaktiviteter i efterårsferien, så husk fortsat at følge Sundhedsstyrelsens retningslinjer i forbindelse med smitte af coronavirus.

  • Tag børnene med på museum. Udforsk for eksempel 100 års Danmarkshistorie på Nationalmuseet, hvor der både er rundvisning for børn om livet ‘Da mormor var barn’ og skattejagt for hele familien. På Dansk Arkitektur Center er der mulighed for at opleve Kids City, når mørket sænker sig på over byen, mens I hos Naturhistorisk Museum i Århus kan lære mere om nattens natur. I Den Fynske Landsby kan I tage på kartoffelhøst, som børnene gjorde det, da det endnu hed ‘kartoffelferie’.
  • Er I ikke bange for lidt uhyggelig stemning og gys, er halloween i Tivoli eller Tivoli Friheden er altid et hit! 
  • Se en god film i biografen. Lige nu kan I blandt andet se ‘Far til fire & vikingerne’ eller ‘Familien Bigfoot’.
  • Tag i zoo og se på alverdens seje, sjove og fantastiske dyr.

Efterårsferie: Undgå køresyge på vej på ferie

Hyggelige stunder derhjemme

Foretrækker I bare en rolig stund derhjemme, er der heldigvis også masser af hyggelige aktiviteter, I kan tage jer til inden for hjemmets rammer.

  • Den store bagedag! Tag børnene med i køkkenet og bag søde kager eller lune boller, som I senere kan nyde med en kop varm kakao. Hvis I er meget konkurrencelystne i familien, kan I lave jeres helt egen version af Den Store Bagedyst med jeres helt egne mesterværker.
  • Sæt en god film på tv’et og lav en stor skål popcorn. Filmhygge er altid et hit på grå og regnfulde dage.
  • Find jeres indre kunstnere frem og brug en dag i kreativitetens verden. Der er mange måder at være kreative på, og det er kun fantasien, der sætter grænserne. Mal, tegn, klip, form og kréer smukke kunstværker. Mangler I inspiration til små krea-projekter, er der altid gode idéer at finde på Pinterest. I kan bruge flotte kastanjer og blade, som I har fundet udenfor.
  • Mange familier holder af at samles omkring et brætspil, og der er masser af spil at vælge imellem. I kan finde det gamle Ludo, Matador eller Uno frem eller lade jer inspirere af nyere spil som Ticket to Ride ‘First Journey’, hvor man skal bygge togbaner i Europa, eller HINT Junior, hvor skal hele familien kastes ud i at mime, tegne og lave lyde.
  • Halloween nærmer sig, så hvorfor ikke udhule et græskar, som I kan stille ved hoveddøren til rædsel for alle, der besøger jer i de mørke timer?
  • Byg et fort af papkasser, puder og tæpper eller slå et lille telt op i stuen. Jeres nye hule er et hyggeligt sted at læse historier højt. Både store og små vil elske denne aktivitet.

Få flere nyheder i Alt Om Børns Nyhedsbrev her

Her kan du finde flere informationer: Nationalmuseet, Dansk Arkitektur Center, Naturhistorisk Museum, Den Fynske Landsby, Tivoli, Tivoli Friheden