Din søgning gav:

 

Gode råd til travle børnefamilier

Som mor og far i dagens travle børnefamilier, kan det være svært at holde styr på hverdagen. En uendelig liste af praktiske gøremål ligger klar hver uge, og samtidig skulle der gerne sørges for tid og overskud til alle i familien.

Vi har derfor samlet nogle af de bedste råd fra vores brugere, der giver mere tid og mindre stress i hverdagen:

Planlægning
Ugeplan
Lav en ugeplan, hvor der står hvem der afleverer og henter børn, laver mad, støvsuger osv. Det er rart, at alle ved hvem der gør hvad, og hvem der har ansvaret. Så behøver man ikke bruge tid på partnerens ansvarsområder.

Familiekalender
Brug en familiekalender til at synliggøre de aktiviteter, som de forskellige familiemedlemmer har - f.eks. storebrors fodbold om torsdagen, lillesøsters gymnastik om lørdagen og mors forældremøde tirsdag ugen efter. På denne måde bliver man ikke overrasket over eventuelle sammenfald mellem to aktiviteter, og man kan lave korrigerende planlægning for at undgå problemer.

Weekend-planlægning
Planlæg max 1 ting/besøg/arrangement pr. weekend - vi har alle brug for at lave ingenting og vi får gladere børn og de får gladere forældre, når vi en dag om ugen bare kan være sammen uden at skulle andet.

Internet indkøb
Gør dine indkøb over internettet, hvis det er muligt, når det handler om tøj, ting, gaver, elektronik og andet. På den måde kan indkøbene ske når man har en ledig stund, f.eks efter børnenes sengetid. Man kan hurtig shoppe og ose rundt mellem de forskellige butikker og finde de gode tilbud. Der er ofte penge at spare, hvis man ved hvad man går efter, og gode råd og tips til forskellige gode og dårlige køb.

Skattejagt i supermarkedet
Hvis man er nødt til at tage børnene med på indkøb, så sæt dem til at lege skattejagt. Giv dem hver en opgave om at skulle finde 3 ting - som i forvejen står på din liste. Den, der er hurtigst tilbage, vinder. Giv den lille 3 nemme ting, der ligger tæt på, og den store 3 svære ting, der ligger længere væk - så er der mere lighed i konkurrencen, så det ikke altid er den store, der vinder. På denne måde undgår du også, at den lille bliver væk i supermarkedet. Børnene er underholdt på indkøbsturen, og så slipper man (næsten) for ballade-skrige-turene.

Hjælp til rengøring
HVIS, det er muligt - så få Hjælp udefra til rengøring - enten ved betaling eller med familiens hjælp. Det frigør ikke bare tid på skemaet, men en overflod af mentalt overskud.

Mad
Madplan
Lav en madplan og køb ind én gang om ugen. Det letter i hverdagen ikke at skulle tænke over aftensmaden og det sparer lang tid i supermarkedet.

Opdeling af forældrenes ansvar
Del jer op, så en laver aftensmad og en hygger med ungerne. Så er der ikke nogen diskussioner om hvem der skal hvad, og der er ingen dårlig samvittighed over at børnene skal parkeres foran fjernsynet mens maden bliver lavet

Forbered morgenmaden
Forbered morgenmaden inden sengetid. Alt står klar på bordet, så kun grøden skal koges og mælken skal ud af køleskabet. Taskerne er pakket og madpakkerne er smurt. Så er det nemt at få en hyggelig morgenstund og komme ud af døren uden at blive stresset.

Pasning
Pas - og bliv passet
Aftal en fast ugedag, hvor jeres barn hentes af en kammerat og leger derovre indtil spisetid - I tager så til gengæld ham/hende ugen efter. Det giver lidt luft til andre gøremål.

Bedsteforældre-eftermiddage
Få børnene passet af bedsteforældrene, så de voksne når nogle praktiske ting - og bedsteforældrene får deres tid med børnebørnene.

Brug dit netværk
Sammen er man stærkere! Dan alliancer med veninder, familie og bekendte. Så kan man trygt tage en tur i biffen, fordi man ved at ens barn har det godt!

Pasning af flere børn
Hvis man skal passe flere børn på een gang, så lad dem deltage i pasningen af hinanden. Den store kan holde vådservietterne og den rene ble, når den lille skal skiftes. Den lille kan ligge på maven på legetæppet og kigge på, at du danser og hopper med den store. Du kan ligge på ryggen på gulvet og læse histore med et barn på hver side af dig, og selv helt små børn synes det er sjovt, selvom de ikke fatter hvad historien handler om. Mulighederne er uendelige, og de helt små er som regel fuldstændig forgabte i hvad end de store foretager sig.

Andre gode råd
Udskyd ikke til i morgen hvad der kan gøres i dag
- dårlig samvittighed giver stress!

Lad være med at hidse dig op over lidt rod og snavs
Hellere lidt rod og snavs end stress, fordi tiden ikke hænger sammen.

Sæt tid af til dig selv
Det er utrolig vigtigt, at man ikke drukner i baby, bleer, madlavning og andet praktisk arbejde. Der skal være plads til dig selv, om det bare er 15 min., så er det alle minutterne værd. Så lav en fast aftale med dig selv hver dag, hvor du i minimum 15 min. laver noget du kan lide, noget der gør dig glad, afslappet eller får dig til at grine. De 15 min. er hellige, dvs. du må ikke bryde aftalen med dig selv, de skal virkelig prioriteres højt, også hvis det betyder, at vasketøjet må vente eller maden ikke er klar præcis til tiden.

Sænk ambitionsniveauet
Det skal være sjovt at være sammen, og så pyt med at det roder og at opvasken står nogle dage. Hellere glade børn end et "Bo-bedre hjem"

"Slå-to-fluer-med-et-smæk"-ture
Hunden med på løbetur og med på legepladsen. Telefonsamtale mens hunden luftes og telefonsamtale (på den håndfri), mens man kører hjem fra arbejde. Sådan slipper man for dårlig samvittighed over for veninder,familie og ikke mindst hunden, når turen bliver for kort.

4.333335
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 4.3 (6 stemmer)


Del med andre

Facebook Twitter Twitter


15 kommentarer

pialucey

06/05/10 - 11:56

Du skriver at du har fået leveret 5xmiddagsmad til døren - hvilken fantastisk ide! Jeg har ledt efter det på nettet men kan ikke finde hvem der udbyder dette... Nogen tips??

christinet

07/05/10 - 13:24

Jeg synes, det er nogle fine råd til at få hverdagen til at fungere, på nær lige ét. Det er ikke ulovligt, men rigtig farligt at tale i håndfri telefon i bilen - også selvom man har begge hænder på rattet. Telefonsamtaler sænker opmærksomheden på vejen utrolig meget og øger risikoen for ulykker. Så det ville jeg ALDRIG gøre, hvis det var mig.

Venlig hilsen Christine

 

Lone

11/05/10 - 10:39

Hej Pialucey

Der findes flere virksomheder, der leverer aftensmad lige til døren. Se blandt andet:

Middagsfred.dk - som jeg prøver af lige nu. De leverer kun i udvalgte områder, så hold øje med, om din by er på.

Retnemt.dk - har jeg også hørt godt om.

Foodinabox.dk - her kan du vælge, hvor mange dages aftensmad, du vil have.

Skriv endelig, hvis I har flere tips - eller gode links til, hvor man kan finde sund og nem aftensmad til travle børnefamilier.

De bedste hilsner

Lone

Lone

11/05/10 - 10:40

Hej Christine

Du har da helt ret med hensyn til det at tale i håndfri mobil. Det råd, skal man nok lige tage med et gran salt.

De bedste hilsner

Lone

Tamaarh

05/10/10 - 19:18

Hej

 

HAR I NOGEN GODE RÅD TIL HVORDAN EN ALENEMOR TIL TO SMÅ BØRN KAN KLARE LIVET UDEN STRESS?

JEG SKAL GØRE ALT SELV, OG HAR INTET NETVÆRK. 

MIN ÆLDSTE SØN ER 2 1/2 ÅR, SÅ HAN KAN IKKE HJÆLPE TIL:)

OG DET ER GODT NOK BARE HÅRDT AT HAVE OVERSKUD I HVERDAGEN. JEG GÅR I SENG PÅ SAMME TIDSPUNKT SOM MINE BØRN.

VENLIG HILSEN

MOR TIL TO:)

 

nikkeneje1

08/10/10 - 09:42

Hej Tamaarh

Må være hårdt at være selv om det hele. Jeg har heller ikke de store råd. Jeg ved ikke hvor gammel din mindste er, men fandt lige ved et tilfælde dette på nettet. Måske det kunne være et skridt på vejen til at få et netværk der kunne hjælpe:

Her er nogle forslag til, hvor og hvordan du kan opbygge dit eget netværk: 
  • Legestuer – spørg hos sundhedsplejersken efter den nærmeste. 
  • Efterlysning – spørg sundhedsplejersken for at få kontakt til andre i samme situation. 
  • Mødregrupper – spørg sundhedsplejersken, om der findes mødregrupper med enlige mødre. 

MVH

Anette

42KbhS

08/10/10 - 10:09

vi er meget glade for www.retnemt.dk, hvor man kan tilpasse deres ugentlige menuforslag, og kun få retter med de variationer og ingrdedienser, man kan lide. Besparewnde at få varieret mad, fordi man ikke hgar en masse rester og halve porrebundter, ingefærknolde og det løse, man så smider ud. Sundt, og godt koncept med max 30 minutters arbejdstid.

vi er også glade for www.superbest.dk og www.nemlig.com, der leverer varer til os. vi planlægger for en uge, og går sammen med naboen: sparer/deler fragt, og så skiftes vi til at tage imod.

Ramarh, gå sammen med en anden mor, fra institution, legeplads, ell lign. og vær sammen /pas hinandens børn. Det er også sjovere at gøre rent sammen med veninden, mens begges børn ser en film på dvd'en.

 

 

 

LineM84

10/01/11 - 09:02

Tak for de mange fine råd :)

Hjemme hos mig er vi også rigtig glade for hjemmesiden www.retnemt.dk, og deres ugentlige menuforslag. Som Lone siger skal man dog være opmærksom på at de kun levere i udvalgte områder.

Mvh
Line
alkoholiker

majbaby2008

31/01/12 - 13:28

Hej Tamaarh

 

Efter at have læst dit indlæg kom jeg i tanke om Foreningen Børns Voksenvenner. De tilbyder også en ordning der hedder: Familievenskab, prøv at kigge på det, det er netop for familier med brug for hjælp og aflastning i det daglige. 

http://www.voksenven.dk/Familievenskaber.aspx

 

Jeg håber du finder nogen der kan støtte dig og dine børn.

Mange venlige hilsner 

Bettina

majbaby2008

31/01/12 - 13:29

Kommentaren er slettet af brugeren

kennylyskjaer

09/01/16 - 09:56

Vi har også haft stor glæde af at investere i at investre i en måltidskasse. Vi fandt en super godt oversigt over måltidskasser på www.maaltidtildoeren.dk, som listede mange af de måltidskasser, som er tilgængelige på marked. Desuden er det meget tydeligt, hvilke måltidskasser, som arter sig bedste til børnefamilier.

A.Hansen

11/02/16 - 13:12

Min første måltidskasse bestilte jeg for næsten 2 år siden. Slut med stress og spekulationer efter arbejde, når maden bare er klar. Super nemt at få et godt forslag til en måltidskasse leveret til dørenwww.debedstemaaltidskasser.com 

NPHC

18/11/16 - 13:08

Vi er også blevet superglade for konceptet omkring måltidskasser leveret til døren. Det har sparet os for rigtig meget tid, samt penge faktisk. Vi fandt vores måltidskasse igennem nemtmåltid.dk 

Mallebrok

27/03/18 - 12:32

VI har længe gjort brug af Retnemt.dk. Det har virkelig gjort en travl hverdag nemmere for os. Vi har dog overvejet at prøve et andet firma af.. Nogen der kan anbefale nogen af virksomhederne fra denne liste

signenielsen90

15/01/19 - 10:11

Jeg er virkelig også taknemmelig for at der findes måltidskasser! Jeg bruger altid https://findmaaltidskasse.dk/, som giver et virkelig godt overblik over hvilke måltidskasser der findes og hvad de koster!

Du skal være logget ind for at kommentere.
Klik her for at logge ind eller oprette en ny konto.


Mødregrupper
Debat
Blog
Køb/salg

10 seneste indlæg i mødregrupperne

Dato:Emne:Mødregruppe:
15/1Tag til SverigeFebruar 2008
7/1Måske kan denne guide hjælpeMaj 2016
29/12BarnedåbJuli 2004
22/12Eller var det ikke dem du menteSeptember 2017
24/11Pålæg 6 +Maj 2018
24/11Pålæg 6 +November 2018
15/11Pigen er nu 14 år, daAugust 2003
2/11Hvor gammel er din pige? HvisAugust 2003
28/10Tag fri med lidt gamingAugust 2003
28/10Eller fortæl dem en jokeAugust 2003
Se seneste 100 mødregruppe-indlæg

10 seneste indlæg i debatterne

Dato:Emne:Skrevet i:
19/1Fotograf søger model til graviditetesbilleder Ordet er frit
16/1Hjælp!Livet med børn
10/1Symptomer på graviditetGraviditet
9/1Test personerGraviditet
8/1Salt og peberOrdet er frit
5/1Vi prøver - men hvor meget?Snart gravid
24/12Sejt!Ordet er frit
20/12baby vinterskoOrdet er frit
17/12DR2 søger medvirkende til program om søskendeOrdet er frit
10/12EfterfødselstræningOrdet er frit
Se seneste 100 debatindlæg

10 seneste køb/salg annoncer

Dato:Titel:Pris:
4/12autostol 500 kr.
23/7Leander-seng3.500 kr.
23/7Silvercross barnevogn4.000 kr.
17/7Barnevognspuder199 kr.
13/4Salg af nye Kennedy Sko til lagerpriser 175 kr.
2/8LÆKKER BODYPILLOW PÅ UDSALG!!399 kr.
2/6drenge cykel 250 kr.
2/6trammeseng 100 kr.
24/5Hjemmelavet personlige bamser250 kr.
4/5Sød vugge i træ100 kr.
Gå til Køb&Salg

Seneste fra brevkassen

Skilsmissebarn: Hvor svær må skiftedagen være?
Familierådgiver Kære GitteJeg skriver ind i ønsket om en vurdering om en lettere kompl...
Kan en efterfødselsreaktion være fysisk?
Jordemoder Hej CamillaJeg skriver, fordi jeg er i tvivl om, om de symptomer jeg o...
Forkælet dreng
Sundhedsplejerske HejJeg er faster til en dejligt dreng på fem år, som til tider bliver ...
Annonce