Gaver til børn – gå efter god kvalitet

Hvis legetøjet går i stykker hurtigt efter det er pakket op, kan det være meget skuffende. Især for børn. Sundhedsplejersken giver dig råd til, hvordan du kan teste, at legetøjet er i så god kvalitet, at det kan tåle at blive leget med.

Opdateret af Jane Lyngs, 12.11.2013

Det kan være rigtig svært at finde på gaver til de små, så familie og venner vil sikkert blive glade for en god ønskeseddel.

Gå efter god kvalitet
Glæde kan hurtigt afløses af skuffelse, hvis legetøjet går i stykker. Gå derfor efter god kvalitet, når I køber eller ønsker julegaver. Legetøj skal kunne holde til at blive leget med – og det vil ofte også betyde, at det skal tåle at blive kastet, hevet i og suttet på. Legetøj bør derfor også være miljømæssigt sundt for barnet at lege med. Gå efter CE-mærket og fravælg legetøj, der lugter mærkeligt eller er parfumeret. Blød plastik afgiver ofte flere skadelige stoffer, så gå efter det hårde plastik. Læs mere om skadelige stoffer på www.forbrugerkemi.dk

Jeg håber, at dette har givet lidt inspiration.  Husk at små børn  ikke har forventninger om store og dyre gaver. Børn fra 0 til 2 år er mest optaget af det flotte gavepapir og kulørte bånd, når der skal pakkes gaver ud.

De bedste julehilsner

Jane Lyngs
Sundhedsplejerske

Original tekst af Jane Lyngs, Sundhedsplejerske