Jul: Drop glansbilledet og få det hyggeligt

December er en hektisk måned med en fuldt booket kalender, julebag, gaveræs, julefrokoster, juleklip osv. Familierådgiveren, Gitte Krogsgaard Andersen, giver dig og din familie tips til, hvordan I får en hyggelig og stressfri julemåned.

Af Gitte Krogsgaard Andersen, familierådgiver, 13.11.2013

Drop glansbillede-julehygge og få det hyggeligt!
Hvornår hygger I jer sammen i din familie? Er det, når I laver pebernødder, vaniljekranse og konfekt? Eller bliver det hektisk – måske fordi børnene ikke gider bage mere end 10 minutter, mor vil have det på en bestemt måde eller kagerne brænder på? Nogle nyder at lave små julesysler sammen, andre synes faktisk ikke det er så hyggeligt. Hvis du hører til sidstnævnte, så overvej om det vil være mere hyggeligt at købe pebernødderne og bruge tiden sammen med børnene.

Mange forældre falder i fælden, hvor vi forsøger at leve op til nogle idealer om, hvordan vi gør det hyggeligt for vores børn. Men helt ærligt, det er sjældent hyggeligt, når vi SKAL hygge. Så køb med god samvittighed, hvis det giver mening for dig og din familie – og bag, hvis det er hyggeligt i virkeligheden og ikke bare i forestillingen.