Din søgning gav:

 

Bange for hunde

5693

august30

16. marts 2011 - 11:31

Hejsa

Jeg skriver fordi jeg håber på at kunne få hælp til hvordan jeg skal afhælpe min datters store angst for hunde. Min datter bliver snart 5 år og hun er panisk angst for hunde. Hvis vi er i et hus med hund vil hun bæres rundt eller sidde på et bord med fødderne oppe så hunden ikke kan nå hende. Hvis vi møder en hund udenfor som ikke er i snor løber hun panisk hen til os og vil op. Hunde i snor kan hun godt acceptere bare de holder sig væk. Jeg tror hendes angst stammer fra to episoder der skete for snart et par år siden hvor vores tidligere nabos hund kom løbende hen til hende og hoppede lidt op ad hende fordi den ville lege. Hunden var ligeså høj som hende og hun blev meget bange - og har altså været det siden.

Vi har prøvet at sidde stille og roligt med hende sammen med hunde som vi kender og som vi ved ikke gøre noget, og så prøvet at få hende til at ae dem, og forklare hende at de ikke gør noget - men det hjælper ikke.Vi har boet tre dage hos nogle venner med en ikke så stor hund, men hun kom aldrig til at slappe af og opholdte sig helst på en høj stol.

Det er synd for hende at hun skal leve i den usikkerhed og der hæmmer hende også. Vi er næsten lige flyttet og en på vejen har hund som kom ind i vores have her den anden dag. Hun blev selvfølgelig bange og er nu lidt nervøs når hun skal ud i vores have og vil helst være tæt på mor eller far.

Jeg håber I kan give mig nogle værktøjer der kan bruges til at fjerne denne angst som jeg ellers frygter vil følge hende de næste mange år hvis ikke hele livet og som vil være en klods om benet.

Venlig hilsen

Marie


Log ind for at besvare indlægget

Del med andre

Facebook Twitter Twitter

Svar (9)

5693

Askepotte

16. marts 2011 - 13:39

Min nevø var også bange for hunde - godt nok ikke i den grad - men stadig bange og af samme grund.Da de fik en lille hvalp selv - som efterhånden blev større - så gik det over.

Min første tanke er at starte med hvalpe måske. Altså at tage ud og kigge på hvalpe hvis I ikke selv vil have en - så hun kan sidde med sådan nogle små bitte nogen og man måske kan snakke om at alle store hunde har været sådan nogle små kære nogen og måske lige så stille gå op i størrelse når man tager ud og kigger.

Men altså - bare en ide - ved absolut intet om det.

Log ind for at besvare indlægget |

5693

Mettemor80

16. marts 2011 - 17:36

Hunde-angst

Hej Marie

Ja, jeg tænker også umiddelbart, at I skal starte med helt små hunde. Sådan nogle, der ligner bamser, er nuttede og bløde at røre ved, og som forholder sig helt roligt. Måske I kunne låne en hund nogle dage, hvis I kender nogen, der kunne få den passet hos jer...?

En hvalp er også en god idé, men så sørg for at det ikke er en legesyg lille vild én, for de kan godt nappe lidt med de små skarpe hvalpetænder. Og det gør ondt!

Håber det lykkes for jer..

kH Mette

Log ind for at besvare indlægget |

5693

sonne38

16. marts 2011 - 23:55

Den er svær synes jeg.

Min datter blev bidt af en hund da hun var 5 år, den fik fat i hende i hovedet nakke/øre og slæbte hende igennem haven (hun var på besøg) ejeren kunne først få hunden til at slippe da han tævede den med en kæp (efterfølgende blev den aflivet) Hun blev syet af en plastik kirurg med 16 sting i øret og 5 i nakken (er gemt bag håret).

Hun blev selvfølgelig "hunde" ræd for hunde derefter og det fulgte hende det meste af hendes barndom, idag hvor hun er 20 år har hun "sjovt" nok 2 hunde selv som oven i købet er store.

Jeg stoler ikke på nogle hunde overhovedet, det er et dyr og uanset hvem eller hvad aner man ikke om de pludselig går amok!!!!

Selvfølgelig kan jeg godt se at det er et problem at hun er så panisk bange jeres datter, og de råd de andre har givet virker som en god mulighed.

Mine børn må aldrig gå hen til en hund, jeg skal kende den godt og alligevel er jeg bestemt ikke tryg ved det, datterens hunde må slet ikke komme i nærheden af Jacob (7 mdr.) og de må heller ikke komme i mit hjem, jeg er meget striks omkring det med hunde.

Min søn Frederik (10 år) har også altid været utryg omkring hunde, men idag går det bedre. Der er ingen tvivl om at jeg også har påvirket ham til at have angst, men er faktisk glad for at mine (hjemmeboende) børn ikke kaster sig over en hund og ligger og krammer på den, det ville ikke falde i god jord hos moderen.

Jeg tror også at det ville hjælpe på jeres datter evt. at i passede en lille hund som er sød og kær, så ville hun måske åbne lidt op:)

Kh Anett, som vist ikke er den store hunde elsker.

Log ind for at besvare indlægget |

5693

thrups

18. marts 2011 - 23:48

Jeg har egentlig ikke noget godt råd, men vil bare lige slå et slag for at man aldrig stoler på et dyr lige gyldigt størrelse og potentiel farlighed. Man kan tro på at dyret ikke gør noget uforudset men ikke stole på det.

Jeg er absolut ikke bange for dyr, er uddannet dyrepasser og har passet tyre og været dyrehandler. Vi har nu selv en berner sennen som vi tror på det bedste i da vi aldrig har set andet, men jeg er altid på vagt overfor ændringer i hendes kropssprog, ligesom alfahunden i en hundeflok ville være, dyr stoler nemlig heller ikke på hinanden.

Måske i kender en ældre rolig, børnevant hund som hun kan lære at kende langsomt, helt uden fokus på hunden i starten bare en forklaring på hvad hunde "siger" når den beder om at komme ud, blive kælet for eller hvad den nu gør. Så langsomt skal i begynde at gøre nogle ting med hunden, give den mad, få den til at sætte sig, og måske senere lære hende hvad hun kan bruge den til.

Min egen 40kg hund bliver jævnligt brugt til at mindske hundeangst hos mennesker og andre hunde. Hun har nemlig fra helt lille lært en meget simpel komando der får hende til at slappe af og være rolig, nemlig "roooollllig".

Trine - selv bidt 2 gange i ansigtet som barn

Log ind for at besvare indlægget |

5693

Stramey

5. april 2011 - 18:56

Jeg har selv haft hunde-angst

Jeg har selv været skrækslagen for hunde. Det startede, da jeg var 3-4 år og fortsatte indtil jeg var ca. 14 år. Mine forældre prøvede ALT - bla en dyrepsykolog i Nordsjælland, men intet virkede. Som 13-årig lå jeg bag en lukket dør i øverste køjeseng i 8 timer, da mine forældre havde besøg af en hund. Jeg var bange for, at hunden vidste, at jeg var derinde og kunne åbne døren. Derfor lå jeg så højt oppe, at den ikke kunne nå mig. Min angst kunne vel kaldes en fobi.

Jo ældre jeg blev, sagde min fornuft mig, at min angst var ubegrundet, men det hjalp ikke. Jeg havde et brændende ønske om at være sammen med hunde, men jeg turde ikke.

Forandringen startede, da vi fik en nabo med hund. Ejeren stod på den ene side af hegnet (hønsenet) med hunden i snor og holdt i halsbåndet, mens min mor og jeg stod på den anden side. Jeg vidste, at den ikke kunne nå mig, så den fik lov til at lugte til min hånd.

Senere fik mine forældre besøg af venner med en meget rolig hund. De fortalte mig, at hunden blev nødt til at have snor på indendørs, når den var på besøg. Det var ikke pga min angst, men fordi det kunne den bedst lide! Alle var enige i den forklaring og ingen 'ynkede' hunden. (I dag ved jeg, at det var en løgn, men det hjalp, da jeg ellers syntes, det var synd, når hunden skulle være i snor pga mig. Så hellere ligge i øverste køje).

Langsomt vænnede jeg mig til hunden og efterhånden nærmede jeg mig den. Jeg vidste jo, at jeg kunne løbe min vej og, at den ikke kunne nå mig.

Der gik maks. 3 mdr. så gik jeg selv tur med den rolige hund og har i dag en hvalp.

Log ind for at besvare indlægget |

5693

kkr1979

12. april 2011 - 15:30

Min søn på nu 4,5 har altid haft et anstrengende forhold til hunde - og det på trods af at han aldrig har haft uheldige episoder med hunde. Da han var 2-3 år havde vi masser af hændelser som du skriver. Kom der en hund - også i snor - på samme fortov som os, ville han over på den anden side. Besøgte vi venner med hund gik det, så fremt hunden var i et andet rum. Ellers ville han op.

Det sidste års tid er det blevet bedre. Hunde i snor er ok og hunde der ikke viser interesse og holder sig for sg selv. Kommer der en hund og vil snakke med ham søger han straks voksne, men bliver ikke panisk. Han er endda gået så langt at han har givet nogle venners hund godbider! Er meget stort skridt.

Da han omkring de 3 år kunne sætte ord på, hvorfor han var angst, fortalte han at han var bange for tænderne.

Jeg synes I skal støtte jeres datter i hendes angst og langsomt lære hende at når hunde kommer vil de gerne lugte til hende for at finde ud af hvem hun er. Det tager tid, men hvert lille skridt er en sejr.

 

Log ind for at besvare indlægget |

5693

kimike7

13. april 2011 - 8:35

Title

Hi

Log ind for at besvare indlægget |

5693

steen

21. august 2015 - 2:33

Hundeangst

Du skriver:

Jeg har egentlig ikke noget godt råd, men vil bare lige slå et slag for at man aldrig stoler på et dyr lige gyldigt størrelse og potentiel farlighed. Man kan tro på at dyret ikke gør noget uforudset men ikke stole på det.

Jeg mener det er er en FORDOM du fremsætter, at man aldrig kan eller skal stole
på dyr.

Min erfaring siger mig, at i hvert fald hunde, som det reelt set handler om her, 
er et særdeles troværdigt dyr, som yderst sjældent svigter.

Jeg mener også, at de eneste tilfælde, hvor en sund og rask hunde svigter,
er i de tilfælde hvor mennesker har påvirket dem til agressivitet og lignende adfærd, ved mishandling, ved direkte at udfordre dem, ved for eksempel at "vise tænder", nedstirre dem, eller på anden måde lægge op til slagsmål. 

Derimod mener jeg, at en meget stor del af menneskeheden,
aldrig kommer op på højde med en hund i fredelighed,
troværdighed og så videre.

Log ind for at besvare indlægget |

5693

steen

16. juni 2017 - 21:20

Bange for hunde.

Kære Marie.

Jeg er hundeejer, og har gennem mit snart 85-årige liv,
været udsat for en del både voksne og børn,
der har været "Bange for hunde", ligesom din datter er.

Denne angst er normalt et symptom, som er opstået af en oplevelse,
vedkommende har haft på et tidligere tidspunkt.

Og min nuværende hund, er gennerelt bange for mennesker, og specielt for børn,
og grunden til dette er, at den aldrig - da det var det rette tidspunkt - aldrig er blevet "socialiseret" på mennesker af alle aldre.
Men da der er forskel på mennesker og hundes indlæringsevner,har din datter stadig muligheden for at "aflærer" sin hundeangst. 

Reelt set er der i øvrigt, meget større grund til at være bange for mennesker, da de er de farligste levende væsner på Jorden. 

Hvor Hunde hører til blandt de mest fredelige levende væsner på Jorden. 

Men da dit indlæg, i øvrigt er så gammelt, vil jeg afvente din reaktion, om du stadig ønsker hjælp til din datter. For er det tilfældet, så vil jeg gerne gå nærmere ind i "Sagen".
De bedste hilsner.
Steen H.

Log ind for at besvare indlægget |

Du skal være logget ind for at kommentere.
Klik her for at logge ind eller oprette en ny konto.


Mødregrupper
Debat
Blog
Køb/salg

10 seneste indlæg i debatterne

Dato:Emne:Skrevet i:
21/6Klinisk tandprotese i KBHOrdet er frit
21/6Ting til baby/børneværelsetOrdet er frit
21/6Fedt! Tusind tak :)Livet med børn
20/6Alt Om Børn | Sauna og damp badJordemoderens debat
18/6Alt Om Børn | Giv os dit barns sjældne navnNavne
18/6Alt Om Børn | Sauna og damp badJordemoderens debat
16/6Alt Om Børn | Sauna og damp badJordemoderens debat
9/6Mine børn hedder Jørgen,Navne
8/6BabySam kan klart anbefalesLivet med børn
7/6Substantial Gifts to ChildrenOrdet er frit
Se seneste 100 debatindlæg

10 seneste køb/salg annoncer

Dato:Titel:Pris:
23/7Leander-seng3.500 kr.
23/7Silvercross barnevogn4.000 kr.
17/7Barnevognspuder199 kr.
13/4Salg af nye Kennedy Sko til lagerpriser 175 kr.
2/8LÆKKER BODYPILLOW PÅ UDSALG!!399 kr.
2/6drenge cykel 250 kr.
2/6trammeseng 100 kr.
24/5Hjemmelavet personlige bamser250 kr.
4/5Sød vugge i træ100 kr.
4/5God barnevogn sælges nu900 kr.
Gå til Køb&Salg

Seneste fra brevkassen

Opdragelse og parforhold: Hvordan tackler jeg, at vi er forskellige?
Familierådgiver Hej GitteJeg lever sammen med min kæreste (en kvinde). Hun er 47 år, o...
Tidlige tegn på graviditet
Jordemoder Kære CamillaJeg har de sidste 2 uger gået med lidt ondt i maven, lidt ...
Mulige problemer ved sen graviditet
Jordemoder Hej Camilla Jeg er snart 39 og mor til 3 piger på 3, 5, og 7 år. ...
Annonce