Hvordan styrer jeg legekammeraterne?


15. oktober 2010 - 9:03

Nå, jeg kaster så lige bolden op med nogle af alle de spørgsmål, der presser sig på omkring denne her 5 års alder... Det drejer sig om legekammerater... og hvordan man lige gør det hele som mor og far...

Vi bor et sted, hvor der er mange børn - også på Karls alder. Som regel går det godt med at lege mange sammen på vejen og i haven. Også indenfor. Men nogle gange vil han gerne lege på tomandshånd. Altså med Lukas alene. Lukas og ham passer rigtig godt sammen og kan lege i mange timer uden vi oplever konflikter.

Men tit sker der så det, at en af hans andre venner også gerne vil være med og så aner jeg simpelthen ikke, hvad jeg skal sige??? Jeg synes egentlig, at de skal kunne lege sammen alle sammen. Også sådan at man ikke holder nogen ude. Men Thomas forstyrrer nogle gange legen, fordi han er lidt vildere og der kommer flere konflikter som jeg skal løse. Og så synes jeg måske også at det er lidt synd at ødelægge den gode leg mellem Karl og Lukas - for fællesskabet skyld? Og det er ærligt talt også nemmere for os, når det bare er Karl og Lukas. (Prøver virkelig at holde min egen holdning ude, men det er jo også svært...)'

Åhhh - hvad gør man i sådan nogle situationer.?? Vil jo gerne lære Karl, at der er plads til alle, at man skal lege med alle men kan også godt forstå at han hellere lige vil have en hyggelig leg med Lukas. Nogen gange ihvertfald.¨

Hvad gør I hjemme hos jer? Hvordan skal man gøre det hele?

Kh Mette

0 synes godt om indholdet.

Log ind for at besvare indlægget

Del med andre

Facebook Twitter Twitter

Svar (6)

soffi38

15. oktober 2010 - 10:25

Puha ja den situation er jeg også tit i. Og som udgangs punkt har jeg også den holdning at man skal kunne lege sammen allesammen. Jeg gør så det at jeg lader dem lege sammen ind til til det går "galt", hvor jeg så sender den kammerat hjem, der laver konflikten, med lovning på at de jo kan lege sammen en anden dag, men i dag er det ikke så godt fordi sønnen leger med x.

Ok I vores tilfælde er det altid den samme der skaber konflikten, men samtidig også bedstevennen der hurtigt bliver jaloux, når Casper har en kammerat med hjem, og derfor laver konflikter med at slå eller drille den kammerat der er med Casper hjem. Men  da bedstevenne bor lige ved siden af, leger de fint igen dagen efter.

Den er lidt svær at takle, men jeg er kommet til den konklusion, at det bare ikke er dem alle der går lige godt i spænd.

 

Kh Inger

Log ind for at besvare indlægget |

Jogajun

16. oktober 2010 - 22:28

Hej Mette.

Nu er mine børn ikke i den alder endnu, men prøv at tænk på dig selv og hvordan du har det med andre. Det er vel heller ikke alle du går lige godt i spænd med.

Jeg synes man skal accpetere at ens barn bedre kan lide at lege med nogle frem for andre. Det skal selvfølgelig bare ikke kun være én enkelt så de bliver helt isolerede. Men hvis det er som du skriver at det tit er denne anden som skaber konflikterne, så er der jo nok en grund til at din dreng ik vil lege med ham. Og jeg synes også man skal vise overfor sit barn at de skal være tro mod deres egne grænser og værdier, for dem har de jo fra jer. Og begynder I at fortælle at han skal lege med denne irriterende dreng, ja så bliver han måske forvirret over at I sender forskellige signaler.

Men når det så er sagt, så ville jeg helt klart gå til forældrene og tage en snak med dem om hvad det er der sker når der kommer konflikter og hvordan jeres børn sammen kan løse dem, og tage den indgangsvinkel at I ønsker at de skal kunne lege sammen og at det er derfor I henvender jer, så de ikke opfatter det som om deres dreng er en bølle.

Hvis det ik er en mulighed så må man jo bare sige til denne dreng at det passer ik så godt idag, men den er bare farlig for så vil han jo nok føle sig udenfor og det kan så give ekstra mange konflikter næste gang han får lov at være med.

Desværre ik nogen nem løsning herfra, men forhåbentlig lidt hjælp på vejen.

Mvh Janne

Log ind for at besvare indlægget |

Mettemor80

18. oktober 2010 - 13:55

tak for svar. Ja, det er jo lidt at gå videre med. Prøver det lige af....

Kh Mette

Log ind for at besvare indlægget |

mouete3

18. oktober 2010 - 22:13

Hej  hvis naboenpigen kommer

Hej

 hvis naboenpigen kommer og vores har en anden med hjem har jeg ikke nogen problemer med at sige til hende at idag leger vores datter med x, men hun kan lege en anden dag, det kan hun sagtens forstå, og jeg gør det ikke fordi der på noget tidspunkt har været problemer, men synes det er fint nogen gange at lege to. børnene leger jo ofte med mange i børnehaven, så sys det er fint også at prøve det andet.

Mouete3 med 3 døtre (fra 04, 07, 09)

Log ind for at besvare indlægget |

Skjoldungen

27. oktober 2010 - 17:38

Jeg synes...

..at man nogle gange godt kan lave en legeaftale mellem de 2 som leger godt sammen. Og så må det være legalt at sige, at nu er det de 2.

Hvis det derimod opstår "spontant", at de render ind til hinanden, er den lidt sværere. For hvorfor skulle den 3. dreng så ikke have lov at være med?

Men måske kunne man også tage en snak med ham om, at nu bliver det for vildt. Jeg ved ikke, om det ville have nogen effekt.

Mvh Gitte

Log ind for at besvare indlægget |

XmarenX

1. november 2010 - 1:08

Vi har brugt en del krudt på at styrke vores datter i at hun godt måtte sige nej til at lege - da hun har en meget dominerende veninde og de to kan få det værste op i hinanden - men har også nogle fantastiske lege. I starten var relationen lidt ulige, idet min datter ikke helt kunne finde ud at sige fra. Og de legede både i børnehaven og derhjemme og til sidst blev det bare for meget for min datter.

I dag, når veninden ringer på, kan min datter godt finde på at sige "Nej, jeg har ikke lyst til at lege" og det syntes jeg er helt ok. Ufordringen er jo så at få hende til at aflevere beskede på en pæn måde :) At veninden så prøver at overtale, lokke og bestikke hende til at lege aligevel er næste udfordring ;)

I forhold til din problemstilling, så er balancen jo at lære dem at være rummelige og sociale, men samtidig have integritet og selvbestemmelse. Syntes det er vigtig at de lærer, at man behandler sine venner ordentligt, og ikke bare skrotter dem, fordi de ikke vil som man selv vil, eller fordi der kom en mere spændende ven forbi.... men man kan heller ikke tvinge dem til at lege med nogen, de ikke har lyst til at lege med.

Log ind for at besvare indlægget |

Indsend svar

Du skal være logget ind for at kommentere.
Klik her for at logge ind eller oprette en ny konto.


Mødregrupper
Debat
Blog
Køb/salg

10 seneste indlæg i mødregrupperne

Dato:Emne:Mødregruppe:
28/7Tillykke med det gode tal -Februar 2015
28/7Vi skal til scanning iFebruar 2015
28/7BarnevognJanuar 2015
28/7NakkefoldsscanningFebruar 2015
28/7Øv øFebruar 2015
28/7Halløj Januar 2015
28/7Halløj Januar 2015
28/7Barnevogn! Januar 2015
28/7lidt kærlighed her fraFebruar 2015
25/7HejMarts 2015
Se seneste 100 mødregruppe-indlæg

10 seneste indlæg i debatterne

Dato:Emne:Skrevet i:
27/7Graviditets kvalmeGravide over 35 år
26/7Kvalme...Graviditet
26/7Sidst jeg var til scanningGraviditet
26/7Ja det var en indvendigGraviditet
26/7Er det en indvendig scanningGraviditet
26/7Mange tak petri du er såGraviditet
26/7Puuh Mashari, det lyder somGraviditet
26/7Hej Har været forbi min lægeGraviditet
26/7Vi har fået en efternølerGravide over 35 år
23/760 - 70 % eller nogetGraviditet
Se seneste 100 debatindlæg

Seneste fra brevkassen

Sådan får du dit barn til at ligge på maven!
Sundhedsplejerske 24. juli 2014Hej JaneMin søn er næsten fire måneder, og han ville ikke...
Ammende: "Hvordan behandler jeg min allergi?"
Astma-allergi-rådgiver 10. juli 2014Hej Christine.Jeg vil høre dig om der findes alternativ b...
"Hjælp: 8 årig med afføring i trusserne"
Sundhedsplejerske 8. juli 2014Vores datter formår ikke at tørre sig ordentligt mere. Der...