Din søgning gav:

 

Før og efter......

12

Countrymum

10. august 2010 - 21:47 | Tilbage til mødregruppen

Det er virkelig to vidt forskellige verdener, før og efter baby bliver født. Jeg tænkte lige på det da jeg læste nogle af Anett og Elins indlæg om amning, mælk der løber til, bøvserier, og mavekneb. Pludselig vender fokus og det er jo præcis sådan det skal være og det vi alle går og glæder os til.

Jeg synes bare det er lidt sjovt, som man her den sidste tid er så optaget af sig selv, hvad hvert lille tegn i kroppen mon betyder, at det er lidt synd for os osv. Det kan være ulideligt ikke at få sovet og aktivitetsniveauet er lavt. Der er stilhed før storm.

Når så baby er hos os, så sover vi heller ikke, har måske lidt ondt eller meget ondt i brysterne, nakken eller andre steder, men pludselig er fokus rykket fra en selv til den lille fantastiske skabning og det sker ganske snart for os alle.

Jeg glæder mig og er klar, er faktisk mest spændt på min 3 årieg som helt sikkert slet ikke aner hvor meget hans mor snart skal tage sig af lillebror, han er så meget mors dreng - meget glad for sin mor og meget fysisk tæt på mig, så det bliver nok lidt hårdt. Vi ved jo fra sidst at det er en gave, selvom det kan være svært at få en lillebror.

Dagen idag har været hård fysisk, temmelig ondt nedadtil i maven og nogle giga plukveer. 

Min datter er heldigvis ved at være frisk ovenpå halsbetændelsen, og skolen starter imorgen, jeg glæder mig til mine alene timer igen.

Bare lidt tanker herfra en øm og fødemoden krop, uge 38+6, så det nærmer sig da også.

Gitte


Log ind for at besvare indlægget

Del med andre

Facebook Twitter Twitter

Svar (8)

12

morlinda30

10. august 2010 - 22:21 | Tilbage til mødregruppen

hej gitte

jeg vil egentlig give dig ret i hvad du skriver, men det er faktsik meget sjovt at få det ned på skrift... og tænk inden for et par uger, sidder vi sikkert og tænker godt det er overstået, men mangler alligevel baby i maven smiler.

angående din søn, tror jegikke du skal bekrymre dig så meget, da lille søster kom sidste år var jeg også meget bange for hvordan min søn ville reagere, han er nemlig MORS DRENG så meget som man nu kan blive det smiler...

han elsker sin lille søster over alt på jorden og kan slet ikke få nok af hende, vi gjorde det for starten af at han var med til så meget han ville( selvfølgelig med måde) og vi har altid sidet samlet nede på gulvet og leget med hende sammen osv osv bad skiftning, mad da det kom dertil han elskede og smage hendes mad.

der har intet jalosi været på noget tidspunkt men han har "sluppet" mig på en stille og rolig og fornuftig måde og er bare sådan en dejlig dreng...

som nu glæder sig rigtig meget til lillebror kommer til smiler.. vi har lavet en nedtællings kalender som han krydser af hver morgen han står op, faktisk er det noget af det første han gør, først godmorgen til lille søster også hen på køleskabet og krydse af til lille bror kommer smiler.

så et godt råd lad ham være med så meget som du/i magter så er jeg sikker på han langsomt slipper dig på den gode måde smiler

knus linda

Log ind for at besvare indlægget |

12

sonne38

11. august 2010 - 7:57 | Tilbage til mødregruppen

Godmorgen ;)

Det er helt rigtigt Gitte,fokus flytter sig på et split sekund,når lille bebse er ude;)

væk er fuldstændig det ulidelige utålmodighed,ens konstante (og belastende) opmærksomhed på ens krop,hvert et lille signal bliver tolket,vendt og drejet i atomer (sådan var det for mig),nætterne hvor vending var besværlig,humørsvingningerne,minutter som af og til føltes som timer... vente,vente,vente:(

Graviditeten forsvinder som dug fra solen i et split sekund,og jeg savner den IKKE.. ikke det mindste... har læst nogen gange at folk savner at bebse ligger i maven,at nusse maven osv. sådan har jeg slet ikke haft det...

Da jeg fik tvebakken glædede jeg mig sådan til at i andre også skulle føde (gør det stadig) da man pludselig har helt andre tanker som rør sig,graviditeten føles som long gone... og spørgsmål om bebse,tanker om bebse fylder alt,så man føler sig nogen gange lidt alene...

tror at det er lidt som hvis man var den sidste som ikke havde født,det må også være lidt trist..

men,nu begynder fødslerne at komme,og snart er vi alle i samme båd igen;)

i har dog alle været super gode til at besvare indlæg osv.fra os som har født,så det er ikke fordi at jeg brokker mig,glæder mig bare til vi alle er samme sted,hvis du forstår;))

Jeg kan dog sagtens statig sætte mig ind i hvordan i har det,med ventetid og de andre gener,husker klart hvilken pine det af og til er at være gravid,specielt hen mod slutningen;)

Ang. din søn,kan jeg godt sætte mig ind i din bekymring,min Frederik er også mors dreng,han har altid været mors lille skat,og fået oceaner af opmærksomhed,de andre var jo store da han kom,så på mange måder har han fået mere opmærksomhed og tid,både fra mig og de store i huset.... selvom han nu er 9 år,så har jeg også brugt meget tid i graviditeten på at bekymre mig om hvordan han skulle takle at mors tid blev mere sparsom end før....

og for dig er det jo endnu værre,da din kun er en lille mand endnu;) jeg tror at det er svært helt at undgå at der kommer lidt jalousi,det er jo en kæmpe omvæltning at blive storebror,når man nu har været mors lille pus alene så længe;)

Men,måske bliver det kun ganske lidt at din søn reagere på lillebror,du ved når man bekymre sig meget bliver det som oftest ikke så slemt som frygtet;)

Da min anden datter kom til verden (storesøster var 2,8 år) frygtede jeg det også meget,men det gik over alt forventning,måden hun reagerede på var at hun begyndte at tisse meget i bukserne og af og til stort også:( hun var heldigvis aldrig vred på mig eller lillesøster,men ingen tvivl om at tisseriet var en direkte konsekvens af at blive storesøster....

det tog nogle måneder og så ebbede det ud,jeg forsøgte ikke at gøre et stort nummer ud af det;) selvom det kunne være svært efter tissebuks nr.5 den dag:((

vi har et vennepar hvor storesøster på 5 har reageret på nøgagtig samme måde,lillesøster er 5 mdr. derhjemme;)

håber for dig at det kommer til at gå rimeligt gnidningsfrit hos jer;) ellers har du os som du kan læsse af på;))

Gitte,du er jo allerede 38+6 så det kan ske når som helst nu... jubiii

godt at datteren er ved at være på benene igen;)) syge børn er ALDRIG sjovt:(

kh anett

Log ind for at besvare indlægget |

12

marabou4

11. august 2010 - 9:18 | Tilbage til mødregruppen

Gitte du har jo max en uge tilbage, før en evt igangsættelse. Det må være dejligt at tænke på. Men også dejligt for dig, lige at få et par dage for dig selv.

Plukveerne er hårde, og de søvnløse nætter er lidt svært at se positivt på, men det hele er jo med til, at forberede os på fødsel og på livet som mor til et spædbarn.

Jeg glæder mig også, til vi alle igen er i samme båd. Jeg vil også amme! Jeg vil også skifte lortebleer! Jeg vil også vågne op til lyden af møffende baby! Jeg vil også dufte af baby og gylp! JEG VIL HAVE EN BABY uden på kroppen hvor jeg kan se, røre, høre og dufte den :-)

Anne, 39+0

Log ind for at besvare indlægget |

12

Lajsensmor

11. august 2010 - 10:15 | Tilbage til mødregruppen

Hej Gitte og I andre,

Du har fuldstændig ret i, at det er skægt som fokus flytter sig, men jeg synes det er skønt, at der er nogle der har taget forskud på babyglæderne. Vores gruppe er til trods for den forholdsvise lille størelse, også fordelt med terminsdatoer over 1½ måned fra slut juli til start september, så det giver selvfølgelig lidt blandede interesser på nuværende tidspunkt :-) men jeg synes heldigvis at alle stadig er gode til at byde ind på alles indlæg :-)

Jeg er også super spændt på Nikolajs reaktion på lillebror. Vi snakker meget om lillebror, men i virkeligheden aner den stakkels dreng ikke, hvad der rammer ham. Jeg tror bestemt, han bliver en fantastisk storebror, men er også indstillet på, at det nok ikke bliver helt gnidningsfrit, slet ikke, hvis den trodsperiode, som han åbentlyst har startet op her de seneste 14 dage varer ved...

Det er noget sjovt noget med den utålmodighed :-) Jeg er ikke det mindste utålmodig endnu - går nærmere rundt i en konstant benægtelse af at der rent faktisk kommer en baby ud. Ved ikke hvorfor det er sådan, men kan godt huske fra sidst at som dagene tæller ned mod terminen, jo større utålmodighed, og jeg har alligevel 4 uger endnu :-) Men kunne da godt lige mærke suget i maven i morges da min telefon mindede mig om, at jeg havde skiftedag idag og nu var en uge nærmere! Samtidig kom jeg til at tænke på at min oprindelige termin hed 23.08, og det er jo lige straks! Guuuud jeg skal være mor igen!!!!!

Signe 36+0... der lige har sat kameraet til opladning, just in case ;-)

Log ind for at besvare indlægget |

12

marabou4

11. august 2010 - 10:28 | Tilbage til mødregruppen

Og tænk på, hvor megen glæde vi kan få af de erfaringer, dem der allerede har født, har gjort sig. Vi er da bare skide heldige, at vi ikke "kom først" :-D

Jeppe er også totalt mor-syg, men han er en meget klog lille dreng, og kan sagtens forholde sig intellektuelt til, at der snart kommer en lille tidsrøver. Hvordan han rent faktisk kommer til at reagere, når den lille kommer ud, er der jo ingen der ved. Men han er meget klar på at møde den. Dog blev han lidt skuffet over at høre, at den dag babyen kommer, har DEN fødselsdag. "Jeg vil også have fødselsdag" pev han. Så han og Andreas skal ud i en STOR legetøjsforretning og vælge en storebror-gave. Uden at babyen er med.

Vi har forberedt ham på, at den lille i starten bare er ret kedelig: den kan ingenting, ligger bare dér, skal spise hos sin mor, skal have skiftet bleer, skal sove næsten hele tiden osv osv. Han synes det er skægt at fortælle folk, at babyen slet ikke kan noget når den kommer ud, "den kan ikke engang sidde selv" siger han og fniser. Vi gør meget ud af, at det er noget HAN kan lære den, når den bliver lidt større.

Anne

Log ind for at besvare indlægget |

12

sonne38

11. august 2010 - 10:34 | Tilbage til mødregruppen

Ha Ha.. hvor er det skægt at Jeppe fniser over at babyen ikke engang kan sidde selv;)) ja,de er møg kedelige i starten for de andre børn;))

børn kommer altså med nogle sjove indput på livet af og til;) hurra for det;)

kh anett

Log ind for at besvare indlægget |

12

Countrymum

11. august 2010 - 11:44 | Tilbage til mødregruppen

Jamen det skal selvfølgelig sagtens gå når lillebror bliver storebror! Da han blev født var vores datter 3 år og 3 mdr. hun sytes han var sød og nussede lidt, men faktisk var jeg overrasket over så uimponeret hun egentlig var. Vi gjorde heller ikke så meget ud af det, han var der jo bare, og nu en del af familien også.

Sjovt nok så husker jeg det meget gnidningsfrit, men mor kan tilgengæld huske alle mine tanker og bekymringer. Nu knap 4 år senere, er de jo vilde med hinanden, de kan bestemt blive uenige og drille hinanden, men efter tre ugers ferie, kan man jo netop se den store gave søskende er.

Jeg er faktik helt sikker på at min lille/store dreng vil blive jaloux, men jeg ved også at følelser skal være tilladte, og vi må hjælpe ham med at sætte ord på det han føler. Han nusser meget mit hår, og det er vigtigt at der stadig kan nusses hår.......

Jeg havde læst den gang jeg vented ham at man kunne have den store ved siden af sig i sofaen når man ammer og læse en historie. Det måtte jeg jo prøve, det lød da idyllisk. MEN - hun ville ikke sidde der ved siden af - nej! "Mor jeg vil sidde over det hele!!" Så den gik altså ikke helt, men så sad jeg meget på gulvet og kunne deltage i Lego lege eller få kaffe af kaffestellet.

Jeg synes hver aften jeg tænker, mon det bliver i nat? For så at vågne næste morgen og tænke, nej for du har først termin i næste uge!!

Anett - jeg kan godt forstå at du glæder dig til en masse baby snak, ammesnak osv. Men vi er jo lige om hjørnet med den slags og det er fedt at få det serveret, så kan man netop flytte fokus lidt  og huske på at det kommer før end man aner.

Gitte 39+0 Ta da!!!

Log ind for at besvare indlægget |

12

anakman

11. august 2010 - 17:20 | Tilbage til mødregruppen

Helt enig. Fokus flytter sig med det samme. Amning, (mega-)ømme bryster, afføring søvn og spiserytmer mm. Og træt på en anden måde.

Også her har søstrenes forventninger til lillebror været anledning til smil. Min yngste datter på snart 4 år troede som mange andre, at lillebror nok var mere som et lille barn eller en dukke man kan lege med. Første gang han skreg (fordi jeg var for længe om at pakke maden ud!), stak hun fingrene i ørene og spurgte om han ikke snart skulle have sutten. For babydukkerne holder jo op med at græde når de får sut ;-)

Begge mine piger er så langt begge interesserede og søde. Der bliver nusset og aet og vi bliver husket på at lillebror skal have bamsen når han sover. Min ældste datter ser næsten helt forelsket ud når han grynter og laver grimasser og synes det er virkelig spændende at hjælpe til med at skifte ble.

Det er dejligt med søskendekærlighed, men naturligvis kan man forvente en jalousireaktion på et tidspunkt. Så gælder det vel bare om at være tålmodig og give den/de store opmærksomhed på deres præmisser og uden den lille.

Ana og lillebror 3 dage

Log ind for at besvare indlægget |

Du skal være logget ind for at kommentere.
Klik her for at logge ind eller oprette en ny konto.


Mødregrupper
Debat
Blog
Køb/salg

10 seneste indlæg i debatterne

Dato:Emne:Skrevet i:
25/6VERDENS BEDSTE FAR SOM SNART SKAL SKILLES;(Ordet er frit
24/6Hej Sara, mange tak for dineLivet med børn
24/6Alt Om Børn | Sauna og damp badJordemoderens debat
23/6Cheap Oakley Sunglasses Sunglass Hut Oakley S...INAKTIV DEBAT - SKRIV IKKE HER: Mistet et barn - gravid igen
22/6Alt Om Børn | Sauna og damp badJordemoderens debat
22/6Alt Om Børn | Giv os dit barns sjældne navnNavne
22/6Vuggestue som 7 mdr. gammelLivet med børn
22/6Alt Om Børn | Sauna og damp badJordemoderens debat
22/6Alt Om Børn | Giv os dit barns sjældne navnNavne
22/6Husk en pusletaskeLivet med børn
Se seneste 100 debatindlæg

10 seneste køb/salg annoncer

Dato:Titel:Pris:
23/7Leander-seng3.500 kr.
23/7Silvercross barnevogn4.000 kr.
17/7Barnevognspuder199 kr.
13/4Salg af nye Kennedy Sko til lagerpriser 175 kr.
2/8LÆKKER BODYPILLOW PÅ UDSALG!!399 kr.
2/6drenge cykel 250 kr.
2/6trammeseng 100 kr.
24/5Hjemmelavet personlige bamser250 kr.
4/5Sød vugge i træ100 kr.
4/5God barnevogn sælges nu900 kr.
Gå til Køb&Salg

Seneste fra brevkassen

Opdragelse og parforhold: Hvordan tackler jeg, at vi er forskellige?
Familierådgiver Hej GitteJeg lever sammen med min kæreste (en kvinde). Hun er 47 år, o...
Tidlige tegn på graviditet
Jordemoder Kære CamillaJeg har de sidste 2 uger gået med lidt ondt i maven, lidt ...
Mulige problemer ved sen graviditet
Jordemoder Hej Camilla Jeg er snart 39 og mor til 3 piger på 3, 5, og 7 år. ...
Annonce