Fosterbevægelser! ... Hvordan og hvor meget bevæger jeres børn sig?


Kornblomst73

23. december 2009 - 12:36 | Tilbage til mødregruppen

Hej alle sammen!

Her er "Lillebror" blevet mere stille i løbet af den sidste uges tid. Han bevæger sig flere gange dagligt, men jeg bryder mig alligevel ikke om, at han er blevet mere stille.

Jeg talte med min jordemoder om det i mandags, men hun lod ikke til at være bekymret overhovedet. For en sikkerheds skyld er jeg dog begyndt at føre et skema over fosterbevægelser, fordi jeg er bange for at overse markante forandringer i bevægelsesmønsteret.

På de 2½ døgn, jeg har ført skemaet, har det dels ført til beroligelse, fordi jeg kan se, at han trods alt tager sig nogle gode LANGE "vågenture" et par gange i døgnet, i 1-4 timer ad gangen!
Til gengæld kan han godt finde på at sove i 4-6 timer i træk uden at bevæge sig overhovedet. Det er jeg ikke så vild med.
... Men nu holder jeg godt øje med ham i et par dage, og noterer fortsat bevægelsesmønstrene ned. Hvis han fortsætter med de lange stilleperioder ringer jeg til fødegangen om et par dage. Og allerede inden, hvis han bliver endnu mere stille.

MEN: jeg vil så gerne høre, hvordan og hvor meget, jeres børn bevæger sig?

Og så i øvrigt: GLÆDELIG JUL!

Kh. Kornblomst, 31+5


Log ind for at besvare indlægget

Del med andre

Facebook Twitter Twitter

Svar (10)

Gittesax

23. december 2009 - 13:13 | Tilbage til mødregruppen

Re: Fosterbevægelser! ... Hvordan og hvor meget bevæger jeres bø

her Kornblomst.
Tror du de færre bevægelser kan hænge sammen med den mere begrænsede plads han har derinde? Når du oplever forster bevægelser hver dag, tror jeg ikke der en grund til bekymring (hvilket jo bare er så nemt at sidde her og sige...) men når det er sagt, så kender jeg alt for godt de bekymringer man går rundt med. Og med din historie er de der nok mere. Det er jo en god ide, uanset, at registrere hvor meget han bevæger sig, men jeg håber virkeligt du også husker at nyde ham, og det tegn han giver fra sig.

Mht. forsterbevægelser, så har vi en ret aktiv trold. Men der er da også tidspunkter på døgnet hvor "den" er meget stille. Det kommer lidt i bølger i løbet af dagen. Til gengæld sýnes jeg ofte "den" er meget aktiv om aftenen, og i løbet af natten..... Jeg håber bare ikke den forsøger at gøre mig opmærksom på, at natten ikke er tænkt til at sove i....

Kh Gitte 33+3

Log ind for at besvare indlægget |

calvpluz

23. december 2009 - 16:28 | Tilbage til mødregruppen

Re: Fosterbevægelser! ... Hvordan og hvor meget bevæger jeres bø

Jeg var til uge 34 læge undersøgelse og hun sagde at bevægelserne nu opleves anderledes nu fordi bebs er blevet så lang. Derfor er det mere glidende bevægelser og ikke kun spark jeg mærker.
Nogle dag er der rigtig meget aktivitet i maven og andre dage er der mere stille. Dog bevægelser hver dag.
Hvis du er nervøs, kan du også få en ekstra scanning igennem din praktiserende læge eller jm.

calvpluz 34+0

Log ind for at besvare indlægget |

carina1974

23. december 2009 - 18:11 | Tilbage til mødregruppen

Re: Fosterbevægelser! ... Hvordan og hvor meget bevæger jeres bø

Min lille trold har dage hvor han sover hele dagen og så først er lidt arktiv om aften og andre dage hvor han bare buldre der ud af.

Mvh
Carina 30+0

Log ind for at besvare indlægget |

Kornblomst73

23. december 2009 - 18:30 | Tilbage til mødregruppen

Re: Fosterbevægelser! ... Hvordan og hvor meget bevæger jeres bø

Tak for jeres svar - jeg hører gerne flere fortælle om antal af fosterbevægelser / døgnrytme.

Jeg er nu ikke helt enig i, at det er godt nok bare at mærke liv hver dag. Det KAN altså godt være et faresignal, hvis der går for mange timer imellem. - Venter man med at reagere, til barnet har været stille i mange timer, kan det godt være for sent. Så vi bliver som gravide NØDT til at være meget opmærksomme.

- Mit problem er bare, at jeg overhovedet ikke stoler på egen dømmekraft på det område, der hedder fosterbevægelser. Ved én graviditet reagerede jeg ikke i tide. Ved de næste fire "overreagerede" jeg, og ringede ligeså snart jeg ikke havde mærket liv i et par timer. Nu prøver jeg at finde "en gylden middelvej". - Men er så bange for at overse noget / tage fejl. Og jeg ved at erfaring, at omend jeg egentlig er vild med at være højgravid, vil angsten tage til i de kommende mange uger, efterhånden som "Lillebror" bliver mere rolig pga. pladsmangel.

Glæder mig til at få ham ud i armene, så jeg bedre kan passe på ham.

Heldigvis har "Lillebror" ikke taget sig nogle af de lange pauser i dag, men har fordelt sine bevægelser jævnt ud over dagen. Så jeg slapper mere af igen.
... Og ja: det er mere "rullen omkring" på dette tidspunkt af graviditeten. En ret sjov følelse, synes jeg.

Nå, nu vil jeg se at blive klar til lillejuleaften, hvor vi skal spise risengrød rundt om juletræet, og derefter danse julen ind i hele huset til "Nu er det jul igen". En af de hyggeligste aftener på året, synes jeg! ... Så begynder julen!

Kornblomst, 31+5

Log ind for at besvare indlægget |

carina1974

23. december 2009 - 19:53 | Tilbage til mødregruppen

Re: Re: Fosterbevægelser! ... Hvordan og hvor meget bevæger jere

Jeg kan da fortælle at ved min første graviditet, måtte jeg provokere min søn hver aften til at give et spark fra sig, det var yderst sjældent at jeg ellers mærkede ham helt af sig selv. 2. graviditet var i den modsatte grøft, der så jeg ligefrem frem til at min datter sov et par timer, for der var nærmest gang i maven hele tiden. 3 og nu 4. gang her er mere en mellemting af de 2 første og ifølge min jm er det helt normalt at babyerne har hvert deres mønstre.

Men ellers så kan du jo evt, prøve at puffe til maven, drikke noget iskoldt hurtigt, hvis du bliver nervøs og reagere han ikke der, ringer du til fg.

Log ind for at besvare indlægget |

mariekikz

23. december 2009 - 22:26 | Tilbage til mødregruppen

Re: Re: Fosterbevægelser! ... Hvordan og hvor meget bevæger jere

Ved mine to første graviditeter havde jeg foranliggende moderkage og nu hvor den er bagpå kan jeg jo virkelig sammenligne. Ved begge drengene mærkede jeg ikke liv i forhold til nu. Jeg har været tilbage for at kigge i mine dagbøger for at være sikker og der står ganske rigtigt ved begge, at der udelukkende er fosterbevægelser om morgenen og når jeg går i seng. Det med at drikke kold vand, prikke osv har ikke virket på dem. Jeg troede jo ligesom også, det var normalt.

Nu er det som sagt meget anderledes. Jeg har en alien i min mave der prikker til mig så snart jeg sidder og klemmer hende lidt. Hun går amok flere gange dagligt. Og jeg tror faktisk også jeg ville være bekymret, hvis hun er dag ikke gav lyd fra sig med jævne mellemrum. Netop fordi hun hidtil har haft et mønster og reagerer prompte på mine bevægelser.

Generelt, når det gælder vores børn, så tager jeg hellere kontakt en gang for meget. Min læge sagde til mig ved mit første barn, at man aldrig skal tage en mors fornemmelser for givet. Og når du har en dårlig erfaring i bagagen syntes jeg også kun de bør give dig lidt snor i forhold til at ringe en gang for meget.

Marie

Log ind for at besvare indlægget |

daisydoo

23. december 2009 - 23:04 | Tilbage til mødregruppen

Re: Re: Re: Fosterbevægelser! ... Hvordan og hvor meget bevæger

Kære Kornblomst - og jer andre - jeg kan da sørme godt forstå, at du er bekymret og OBS med de erfaringer, du har gjort dig. Jeg synes heller ikke, du skal tøve med at få sikkerhed for, at alt er ok, og at du blot skal henvende dig alt det, du føler du har brug for.

Her i min 3. graviditet har jeg igen-igen et meget aktivt barn derinde, som fylder det hele og ligger med enden oppe under mit højre ribben og gnubber, så jeg er gul og blå. Hendes rumpe og ene fod er nærmest udenpå mit ribben og jeg er ved at blive godt træt af det :-) - arj, faktisk uden smiley. Avs. Hun er aktiv næsten hele tiden og hendes mosleri holder mig vågen om natten. Men det skal jeg vist ikke klage over, og det er godt at blive mindet om det.

Min mand har en kronisk sygdom, som ter sig helt ad H til i øjeblikket - Colitis Ulcerosa. hvis det siger nogen noget - så julen er mit projekt i år, hvilket sådan set går skønt nok, med de to store søskende på 4 og 6 ved roret er det smadder hyggeligt. Men men men - jeg er stor som et hus, føler jeg. Kan slet ikke forestille mig at skulle bære mere barn og føler mig helt spændt ud her i uge 36. Pyhhhhh.
Rigtig glædelig jul til jer alle

Daisydoo - ps , jeg er ikke så aktiv herinde mere, da jeg gik på barsel i fredags - men jeg forsgøer at følge med hjemmefra...

Log ind for at besvare indlægget |

Kornblomst73

24. december 2009 - 9:41 | Tilbage til mødregruppen

Kan nu slappe af i julen!

... Det lader det i hvert fald til, for det sidste døgn har lillebror boltret sig ligeså livligt som for en uge siden! = uden de der lange, stille pauser imellem.

Kornblomst, 31+6

Log ind for at besvare indlægget |

Kornblomst73

24. december 2009 - 9:43 | Tilbage til mødregruppen

Til Daisydoo

Herligt, at du havde mere tid til Netdoktor, mens du arbejdede, end nu!

Kornblomst

Log ind for at besvare indlægget |

carina1974

24. december 2009 - 16:12 | Tilbage til mødregruppen

Re: Til Daisydoo

Kornblomst, du skal brokke dig herinde over at lillebror er stille, så skal han nok modbevise det modsatte, hi hi, glad for at høre at han er blevet livlig igen.

glædelig jul.

Log ind for at besvare indlægget |

Du skal være logget ind for at kommentere.
Klik her for at logge ind eller oprette en ny konto.


Mødregrupper
Debat
Blog
Køb/salg

10 seneste indlæg i mødregrupperne

Dato:Emne:Mødregruppe:
28/2Hej :)Oktober 2015
27/2Gravid med mit første barnOktober 2015
26/2Fødslen nærmer sig og bækkensmerterMarts 2015
26/2termin 5/9 - med nr. 3September 2015
26/2Hej Jeg melder mig også ligeOktober 2015
23/2E-cigaretOktober 2014
21/2Til Sonne38September 2015
21/2Hej igenAugust 2015
20/2Tillykke modenmor :-) Jeg borSeptember 2015
19/2Til Sonne38September 2015
Se seneste 100 mødregruppe-indlæg

10 seneste indlæg i debatterne

Dato:Emne:Skrevet i:
26/2MØDREGRUPPE KBH !!Ordet er frit
26/2MØDREGRUPPE KBH !!Livet med børn
26/2Jeg tror ikke du skal se detLivet med børn
26/2MØDREGRUPPE KBHGraviditet
25/2Er jeg bare snerpet?Livet med børn
25/2Ikke alene. Livet med børn
23/2Du har helt ret i at det vilLivet med børn
21/2Privat dagpleje i FrederikshavnLivet med børn
20/2Nakkefoldscanning Graviditet
19/2Hvad betyder det? Snart gravid
Se seneste 100 debatindlæg

Seneste fra brevkassen

Transkønnet eller bare en drengepige?
Sundhedsplejerske Hvordan takler, guider og støtter jeg min datter på seks år? Hun vil k...
Sådan kan både mor og far putte
Sundhedsplejerske Hej Jane Jeg håber du har tid og mulighed til at guide os lidt i forho...
Far vil ikke længere have kontakt til sine to små børn
Skilsmisse-coach Hej Charlotte Jeg er desværre endt i en situation, hvor mine børns far...