Din søgning gav:

 

Kvalme HELE tiden -tømt for energi.Hjælp

12

skrubz

27. april 2007 - 11:52 | Tilbage til mødregruppen

Hej med jer,
Ja nu er jeg så hjemme fra arbejde på 2. dag. er begge dage cyklet afsted og har været nogenlunde ok, og kommet på arbejde og har siddet på toilettet fra jeg kom ind af døren... phhyhhha hvor er det bare træls altså!!

Jeg har bare ikke nogen pauser fra det her.. og jeg har nu tabt 2 kg (har heldigvis lidt at give af) og er SÅ træt af knækbrød.. frugt kan jeg lige klemme ned, så den dårlige samvittighed over at jeg spiser totalt uvarieret kan dæmpes lidt. Jeg er mest nervøs mht mine vitaminpiller... de skal jo helst blive dernede.. hvis jeg nu kaster op efter at have taget den, må man så godt tage en ny - eller kan det skade barnet??

Det eneste jeg kan er at ligge ned (godt man har bærbar + datakort m bredbånd) og drikke juice.. Er efterhånden HELT tømt for energi.. :(

Skal jeg ringe til lægen synes i - eller er jeg bare pjattet?
Knus
Sarah 6+6


Log ind for at besvare indlægget

Del med andre

Facebook Twitter Twitter

Svar (13)

12

Anjademant

27. april 2007 - 12:40 | Tilbage til mødregruppen

Re: Kvalme HELE tiden -tømt for energi.Hjælp

ring til lægen hvis det kan gøre dig mere tryg. *ss* men det du beskriver er ikke unormalt, sådan havde jeg det selv i sidste graviditet.

Knus Anja
5+5

Log ind for at besvare indlægget |

12

abakebamigbetan

27. april 2007 - 12:48 | Tilbage til mødregruppen

Re: Re: Kvalme HELE tiden -tømt for energi.Hjælp

Så vidt jeg kan forstå, afhænger kvalmetendens også af hvordan kroppen fordæjer kulhydrater (stivelse og sukker). Måske skulle du forsøge at spise færre af disse ting i en lille periode og holde dig med til bare grønt, kød og frugt.

Log ind for at besvare indlægget |

12

flissi

30. april 2007 - 15:12 | Tilbage til mødregruppen

Re: Kvalme HELE tiden -tømt for energi.Hjælp

Ring til dit jordemodercenter og spørg, om du må få akupunktur mod kvalmen. Det fik jeg, da jeg ventede nr. 2 og det VIRKEDE bare.

God bedring!
Lisbeth 6+0

Log ind for at besvare indlægget |

12

familienandersen

30. april 2007 - 15:42 | Tilbage til mødregruppen

Akupunktur har også hjulpet mig ...

... efter kun én enkelt behandling. Kvalmen er ikke forsvundet, men er nu på et niveau, hvor det er til at holde ud. Jeg skal så småspise hele tiden, men det går nok. De sidste par dage, har jeg sågar kunnet spise normal aftensmad ... sådan nogenlunde ;O)

Skal have endnu en behandling på torsdag ...

Jette (7+6)

Log ind for at besvare indlægget |

12

skrubz

30. april 2007 - 16:10 | Tilbage til mødregruppen

Re: Akupunktur har også hjulpet mig ... Har prøvet..

Men skal igen i morgen tidlig.. Jeg er hjemme stadigvæk og det hele vender sig bare i mig konstant!! Det er bare så dødubehageligt.. jeg kan INTET mad lide.. det hele er bare klamt!!

Hvor mange gange fik I akupunktur før det virkede?? Og hvor finder jeg mit jordemodercenter? Min læge vil først se mig om en uge!

Knus
Sarah 7+2

Log ind for at besvare indlægget |

12

annover

30. april 2007 - 22:08 | Tilbage til mødregruppen

Re: Re: Akupunktur har også hjulpet mig ... Har prøvet..

I flere af bøgerne herovre, anbefaler de peppermynte the, hvilket jeg selv drikker. Jeg drak det allerede inden min graviditet, da jeg elsker peppermyntesmagen (også i chokolade), men jeg kan mærke at det tager den dårlige metaliske smag, som jeg selv får lidt kvalme af. Jeg laver en hel kande om morgenen og stiller i køleskabet og drikker det som isthe i løbet af dagen. Dete r dejligt frisk i sommervarmen.

Jeg håber virkelig snart at din kvalme går væk. Det må være helt forfærdeligt for dig.

Annover 7+6

Log ind for at besvare indlægget |

12

FlyingDutch

30. april 2007 - 22:18 | Tilbage til mødregruppen

Re: Kvalme HELE tiden -tømt for energi.Hjælp

Jeg har også en frygtelig kvalme. Kan kun ligge ned og holde øjnene lukket, så har jeg det OK og det går jo ikke med et stk barn, fuldtidsjob, hus, heste og et stk mand der skal passes.

Jeg går til en zoneterapeut, og synes det hjælper. Har været til det to gange og er frarådet at drikke mælk men må gerne drikke kærnemælk og spise for meget kød. Ellers skal jeg snuse til maden og finde ud af om jeg har lyst til at spise det. Så er kvalmen nu meget moderat nu og jeg har faktisk ordnet strygetøj her i aften hvilket jeg ikke har kunnet i 3 uger pga kvalme.

FlyingDutch, 8+0 :-)

Log ind for at besvare indlægget |

12

sjoegreen

30. april 2007 - 23:07 | Tilbage til mødregruppen

Re: Re: Kvalme HELE tiden -tømt for energi.Hjælp

Min kvalme startede denne gang da jeg var 6+0, og den er først indenfor de sidste par uger blevet nogenlunde moderat igen.

Det er hæsligt mens det står på, men der er flere muligheder for at afhjælpe en smule - heriblandt ingefær - har du prøvet det - evt. ingefær te lavet af friske skiver ingefær overhældt med kogende vand?

For mig var det en stor hjælp at vente med at spise vitaminpillen til om aftenen, og sammen med nogen føde af en slags - den var simpelthen en medvirkende årsag til kvalmen fandt jeg ud af - i starten tog jeg den nemlig om morgenen.

Det var MEGET voldsomt en lang periode, hvor jeg blev dårlig bare af at sidde i sofaen, fordi ryglænst ramte mig i nakken, og straks skulle jeg brække mig :-)

Jeg har spist ualmindeligt mange vindruer, som har hjulpet mig meget - ligeledes drak jeg RIGTIG meget kondi vand (jeg er ellers ikke så meget til sodavand).

Banan har været fantastisk for mig også -

På et tidspunkt ringede jeg til lægen, fordi jeg gerne ville have nogle primperan (kvalmestillende) men fik det svar at det nyeste var, at de nødigt bruger det til gravide, i stedet skrev hun nogle andre piller ud - prometazin tror jeg de hed - det er nogle søsuge/køresyge piller, som er ganske uskadelige.
De er MEGET sløvende, derfor måtte jeg opgive at bruge dem - men hvis jeg ikke havde haft to børn i forvejen, er det helt sikkert at jeg ville have haft brugt dem noget mere.

En halv pille var mere end rigeligt, jeg tog den ved aftentid, der gik præcis 45 min. - så gik jeg ud som et lys, og sov hele natten igennem (hvor jeg tidligere var oppe og kaste op flere gange, fordi hovedpuden ramte nakken :-))

Jeg følte mig bare meget zoombie-agtig hele formiddagen med, næste dag, så efter nogle dage opgav jeg dem - men som sagt, er man hårdt angrebet, og kan leve med sløvheden, så er de klart et forsøg værd, for de fjernede kvalmen fuldstændig.

Nu er det sådan, at det starter om morgenen, med bræklyde når jeg stikker tandbørsten i munden - og så fortsætter det bare indtil jeg har spist - jeg kan holde det nede ved at spise regelmæssigt, så det er absolut på et stadie nu, hvor jeg snildt kan leve med det, men det var fandme og endelig på tide, for i morgen går jeg ind i 18. uge!!

Jeg forventer at det vil fortsætte på dette rimelige niveau resten af graviditeten, for det har de også gjort de to andre gange - men så længe jeg ikke kaster op 1000 gange hver dag, er det også ok.....

Så der er håb forude, på et tidspunkt stilner det lidt af for langt de fleste (og for rigtig mange forsvinder kvalmen fuldstændig) - det gør det jo heller ikke bedre, at man tidligt i graviditeten også er så ubeskrivelig træt, at alene at komme igennem dagen er en lang kamp...

Friske og syrlige madvarer/drikkevarer har været super for mig, hvorimod de helt søde ting blot gjorde det værre.

Jeg kan se på vægten, at kvalmen og madlende nu er på et fornuftigt leje, den siger nemlig + 3 kg. :-)

God bedring.

Mange hilsner fra Christina 16+6

Log ind for at besvare indlægget |

12

1. maj 2007 - 11:33 | Tilbage til mødregruppen

Re: Re: Re: Kvalme HELE tiden -tømt for energi.Hjælp

Jeg har desværre også mega meget kvalme denne gang. Af en eller anden årsag har jeg fundet ud af at appelsin-juice hjælper mig. Min læge synes det er lidt mærkeligt pga syren, men faktum er, at kvalmen formindskes. Min læge forklarede også, at man kan give sig selv akupunktur. Vi har et punkt ved håndleddet (3 fingre fra håndfladen). Hvis man kører en finger i ca. 15 sekunder på dette punkt - mellem de to sener, så kan det få kvalmen til at forsvinde for en stund. Jeg skal i gang med at eksperimentere:-)
Vh Hellou

Log ind for at besvare indlægget |

12

Christa79

1. maj 2007 - 16:07 | Tilbage til mødregruppen

Re: Re: Re: Re: Kvalme HELE tiden -tømt for energi.Hjælp

Hej Sarah

Uh, hvor jeg føler med dig (og alle jer andre). Hvad skal jeg sige... Been there, done that...

Jeg prøvede akupunktur - i mit tilfælde virkede det ikke, men jeg har hørt fra rigtigt mange at det hjalp for dem. Det var min læge der satte nålene.

Ellers havde jeg bedst erfaring med sodavand (kulsyren) - helst cola eller danskvand og bolsjer. Min læge var (sjovt nok) ikke så begejstret for det pga alt sukkeret, men det gjorde dog at jeg kunne holde mig oprejst længe nok til at få noget mad i mig.
Mathilde kakaomælk og gulerødder havde jeg det også fint med (det var vist derfra jeg fik størstedelen af min næring i den periode).

Man kan købe ingefærtabletter specielt mod graviditetskvalme, alternativt lave ingefær te. Ingefæren skulle have en gavnlig virkning på kvalmen.

Håber at forslagene kan hjælpe nogle af jer...

Mvh Christa 34+6
(På besøg fra juni terminen)

Log ind for at besvare indlægget |

12

RipRapog

1. maj 2007 - 20:37 | Tilbage til mødregruppen

Re: Kvalme HELE tiden -tømt for energi.Hjælp

Hej Sarah,

Håber, det nogle af de mange gode råd hjælper. Har selv prøvet det hele to gange. Den første gang var jeg sygemeldt fra uge 7 til uge 20. Anden gang holdt jeg mig opretstående, og havde stort set ingen sygedage, men sjovt var det ikke.
Jeg har opdaget, at stress i sig selv kan øge min kvalme - derfor hjalp det faktisk at være sygemeldt første gang, da vi var midt i en travl periode på arbejdet.
Jeg tror, jeg har prøvet stort set alle midler inkl. akupunktur mod kvalme, men det har ikke virket.
Til gengæld synes jeg, at det hjælper på både kvalme og manglen på energi med en rask gåtur i frisk luft (selvom det er hulens svært at tage sig sammen til, når man har kvalme).
Masser af frisk vand, og små måltider løbende, så man ikke når at blive sulten har også hjulpet mig. Prøv at mærke efter, hvad du virkelig har lyst til og så spis det, selvom man føle sig ret tåbelig. Første gang, jeg var gravid var jeg helt syg med Nettos billige majonæsebefængte hønsesalat (min mand troede, jeg var skør!) ... og anden gang var det primært rugbrød med lidt smør og salt !?
Håber, du kan bruge det til noget, og at din kvalme snart går over. Jeg føler virkelig med dig. Det er ikke spor rart.

KH
Vibeke 6+5 (og håber stadig at tredje gang er lykkens gang, for kvalmen er endnu ikke dukket op)

Log ind for at besvare indlægget |

12

flissi

1. maj 2007 - 22:14 | Tilbage til mødregruppen

Hej Skrubz

Du kan få telefonnummeret til jordemodercentret, hvis du ringer til den fødegang, hvor du skal føde. Det er sandsynligvis de samme jordemødre og de er meget søde og hjælpsomme. Jeg fik akupunktur på fødegangen en enkelt gang, hvor min egen jordemoder havde ferie.

Det virkede allerede første gang jeg fik det. Efter 3 gange var der lagt en god bund og jeg var stort set uden gener derefter.

Jeg fik akupunktur 2 gange om ugen. Nogle enkelte gange måtte jeg nøjes med 1 gang pga. tidsmangel og straks var kvalmen tilbage.

God bedring!
Lisbeth 6+1

Log ind for at besvare indlægget |

12

beritped

2. maj 2007 - 10:25 | Tilbage til mødregruppen

Re: Kvalme HELE tiden -tømt for energi.Hjælp

Hej Sara!
Jeg har skrevet det en gang øfr, men gravifrisk fra multitabs er koncentrat af ingefær og det hjælper mig virkeligt. efter tre dage morgen og aften en pille begynder jeg at kunne mærke effekten. (Kan købes på apoteket, måske også Matas) Og det er bare helt uskadeligt for bebsen. God bedring!
K.h. Berit

Log ind for at besvare indlægget |

Du skal være logget ind for at kommentere.
Klik her for at logge ind eller oprette en ny konto.


Mødregrupper
Debat
Blog
Køb/salg

10 seneste indlæg i debatterne

Dato:Emne:Skrevet i:
23/4Lidt tid siden.Graviditet
18/4Andre gravide grænsependler/grænsegænger (Tys...Ordet er frit
12/4Klar til børn, når kæresten ikke erOrdet er frit
11/4LysterapilamperOrdet er frit
24/3Analogt udrOrdet er frit
22/3Til dig der har været i fertilitetsbehandling!Ordet er frit
19/3Smerter i graviditetenGraviditet
14/3Tag kontakt til den danske importørOrdet er frit
13/3Babyalarmer - Hvad går man efter?Livet med børn
3/3Hej mia Jeg ved det er nogleLivet med børn
Se seneste 100 debatindlæg

10 seneste køb/salg annoncer

Dato:Titel:Pris:
23/7Leander-seng3.500 kr.
23/7Silvercross barnevogn4.000 kr.
17/7Barnevognspuder199 kr.
13/4Salg af nye Kennedy Sko til lagerpriser 175 kr.
2/8LÆKKER BODYPILLOW PÅ UDSALG!!399 kr.
2/6drenge cykel 250 kr.
2/6trammeseng 100 kr.
24/5Hjemmelavet personlige bamser250 kr.
4/5Sød vugge i træ100 kr.
4/5God barnevogn sælges nu900 kr.
Gå til Køb&Salg

Seneste fra brevkassen

Min datter leger primært med enebørn
Familierådgiver ​​Hej Gitte​Dette er måske et lidt usædvanligt spørgsmål, men&nbs...
Jeg venter barn med min voldelige ekskæreste
Familierådgiver Jeg er en ung kvinde på 26 år, som er blevet gravid med min ekskæreste...
4-årig tager billeder af sine kønsdele
Sundhedsplejerske HejJeg skriver, fordi jeg her til aften, da jeg var gået i seng, gik i...
Annonce