Din søgning gav:

 

Børnehave, hvornår?

12

2. januar 2010 - 14:21 | Tilbage til mødregruppen

Hej
Kan se i et andet indlæg at flere skriver at deres børn snart skal i børnehave.
Hvornår regner i forskellige med at jeres børn skal i børnehave?
Tror vi venter til september. så det bliver nok først lige inden han fylder 3. Tror nu godt han ville kunne klar sig i børnehaven før, har et godt sprog osv, men synes bare at der er nogle andre ting han lige skal have styr på inden :-)
Og så skal han jo lige være klar til at undvære mor ( Er pædagog i han vuggestue :-))
Synes flere forældre vælger at deres børn skal afsted ved 2,9 år, men hvad gør i?
Vh Sille


Log ind for at besvare indlægget

Del med andre

Facebook Twitter Twitter

Svar (14)

12

Chathrine

2. januar 2010 - 15:27 | Tilbage til mødregruppen

Re: Børnehave, hvornår?

Vi vælger ikke så meget,vores datter bliver smidt ud af vuggestuen når hun er 2, 8mrd. Vi bor også i københavn, men ville da gerne have at hun blev der til skole tiden.. ;) Vi meget glade for vores vuggestue, desværre er det ikke en integreret institution.

Log ind for at besvare indlægget |

12

kaj1973

2. januar 2010 - 17:25 | Tilbage til mødregruppen

Re: Børnehave, hvornår?

I vores kommune har vi altså heller ikke noget valg, så Xenia skal afsted når hun er 2,9. Det er kun hvis dagplejepædagogen anbefaler det, at de kan få lov at blive i dagplejen, til de er 3 år, og mon ikke det foregår på samme måde i vuggestuen..

Det er som regel børn der har været sene i deres udvikling på en eller anden måde. Xenia går fx i dagpleje med en pige der er født for tidligt, og hun skal først i børnehave når hun er fyldt 3 år.

Vidste slet ikke det var muligt at vælge andre steder i landet, men sådan er det altså ikke her :-)

Karin og Xenia, på besøg fra oktober

Log ind for at besvare indlægget |

12

sillemorigen2

2. januar 2010 - 18:17 | Tilbage til mødregruppen

Re: Re: Børnehave, hvornår?

I vores kommune har de fra januar 2009 lavet børnehavestart om til 3 år igen, i en kort periode hed den 2,9 år men nu er det 3 år igen. Men mange sender dem alligevel afsted ved 2.9 år. Så forældrene bestemmer selv hvornår deres børn skal afsted, dog skal børnehave sige ok til det hvis de er under 3 år, men det plejer ikke at være noget problem :-)

Log ind for at besvare indlægget |

12

Lailahp

2. januar 2010 - 19:35 | Tilbage til mødregruppen

Re: Børnehave, hvornår?

Vores institution har både VS og BH, men er ikke som sådan integreret - det kan være lidt svært, når VS er i stueetagen og BH på 1. salen, og der kun er en udvendig trappe til BH. Men man forsøger da, så man har lavet en mellemgruppe bestående af børn fra ca. 2½ - ca. 4. Børnene bliver skal fortsat hentes og afleveres der hvor de hører hjemme, dvs. for Leahs vedkommende i VS til engang til sommer men i løbet af dagen er der så særlige aktiviteter for mellemgruppen. Det betyder så at Leah skal i mellemgruppen engang til februar og så flytter endeligt over i BH engang til sommer. Hvornår det lige bliver nøjagtigt ved vi ikke endnu, da det afhænger af, hvornår der bliver plads - og det kommer heller ikke så nøje om det lige bliver i juni eller september når hun nu halvvejs er begyndt deroppe via mellemgruppen. Mellemgruppen giver så også bedre mulighed for at fortsætte med at sove til middag, selvom man er rykket op i BH.

Jeg er spændt på hvad hun siger til det hele til februar, men de er nogle stykker, der skal i mellemgruppen sammen + hun jo allerede kender dem, der er der i forvejen fra VS. Jeg ved at de andre forældre er meget glade for det og at der er mulighed for at tilbringe dage i VS, hvis barnet giver udtryk for, at han/hun hellere vil være der end med op i mellemgruppen (som så fysisk holder til i BH).

Det blev en længere smøre herfra.

kh
Laila og Leah 070807

Log ind for at besvare indlægget |

12

hjerte21

2. januar 2010 - 21:33 | Tilbage til mødregruppen

Re: Re: Børnehave, hvornår?

Vi har ingen valg han bliver flyttet når der er plads i BH.
Dvs omkring juni-juli eller august mdr.

hilsen Henriette og Anders

Log ind for at besvare indlægget |

12

Patella

2. januar 2010 - 23:16 | Tilbage til mødregruppen

Re: Re: Re: Børnehave, hvornår?

Esther skal i børnehave d. 1/8. Vi holder fri hele juli - så det ville være skørt at rykke hende 1.6. Hun mener selv at hun kunne starte i børnehave nu - hyler faktisk i bilen hver morgen, fordi hun ikke må gå i børnehave. Det er et show at få hende med om i vuggestuen når vi har afleveret storebror.

Vi bor i Storkøbenhavn - det er min erfaring at man her gerne ville rykke ungerne ved 2,9 - 2, 10 for at skaffe plads til nye vugge-børn Endvidere er tilskuddet til børnene jo højere til de fylder 3 - hvilket så kommer børnehaverne til gode.

I Københavns Kommune er der stadig stoire problemer med at skaffe pladser, jeg kender flere hvis børn må blive i vuggestuen selvom de er fyldt tre - simpelthen fordi der ikke er nogen steder at sende dem hen : (

Vores unger går i privat institution, så vi kan en smule bedre bestemme selv, dog med forbehold for stedets børnetal.

men tænk at de små pus snart skal i børnehave! Gys... *S*

Kh.

Log ind for at besvare indlægget |

12

Mozart

3. januar 2010 - 11:50 | Tilbage til mødregruppen

Det bestemmer VS og BH - flyttes i vennegrupper

Undrer mig over at nogle af jer tilsyneladende har indflydelse på hvornår jeres børn skal i BH. Her er det VS og BH som bestemmer og det afhænger af hvornår der er plads i BH og hvornår vennerne skal rykke op.
De bestæber sig nemlig på at de er flytter fra VS til BH i vennegrupper. Altså sådan at de flytter sammen med nogle jævnaldrene som de også leger godt sammen med og kender fra VS. Det betyder at nogle er 2.10 eller måske 3.2. Så om lillebror er over eller under 3 år når han rykker aner jeg ikke. Men det er også vigtigere for mig at han er sammen med nogle han kender fra VS.
Dem han leger sammen med i VS er 2 mdr. yngre end ham så måske bliver han forholdsvis gammel før han rykker op.

Mozart

Log ind for at besvare indlægget |

12

signedp

3. januar 2010 - 23:21 | Tilbage til mødregruppen

Lige om lidt!!!

I vores kommune er det forskelligt fra børnehave til børnehave, hvor små børn de tager. Fx er der en børnehave hvor man kan begynde allerede lige når man er fyldt 2. En fra min mødregruppe har gået i børnehave i næsten et halvt år allerede!

I vores børnehave tager de dem fra den måned hvor de fylder 2,6 år. Så da Kirsten er født i slutningen af august - så betyder det, at hun er velkommen i børnehaven fra 1. februar! Hun har 4 uger tilbage som dagplejebarn. Gisp.

I øjeblikket synes jeg på en gang at hun er kæmpe stor og lille bitte. Men vi kender børnehavem - storebror går der -og er fuldt trygge ved at hun begynder der. Hun trænger til udfordringerne, og er fuldt ud klar til at rykke videre.

Børnehaven er aldersopdelt, så de små (indtil lidt over 4 år)er på to stuer for sig selv og de store er for sig selv. Legepladsen deler de, men det plejer ikke at volde problemer. Alle kender alle i huset...

Kh Signe, der snart har to børnehavebørn!

Log ind for at besvare indlægget |

12

FrejaogMagnus

4. januar 2010 - 9:50 | Tilbage til mødregruppen

Re: Børnehave, hvornår?

Hej
Altså det vist faktisk mig der skrev han snart skulle starte og det er bare fordi der i mit hovede lige pludeselig ikke er længe til sep og vores små poder bliver 3 år og skal i bh.
Her skal magnus starte 1 sep i privat bh lindetræet ;0)
Så det ikke lige om lidt eller noget men i mit hovede er det.
knuz

Log ind for at besvare indlægget |

12

FrejaogMagnus

4. januar 2010 - 9:56 | Tilbage til mødregruppen

Re: Re: Børnehave, hvornår?

Hov læste lige alt det andet i ander skrev og holdt da op det da vildt de bare bliver smidt i bh når der er plads.

I vores kommune starter de i den 1 i den mdr de fylder 3år så det jo første sep for magnus.
selvom det nok ville være rarest for ham at starte den 1 aug for der starter de ander fra dp de er nemlig 2 fra aug og magnus fra sep så det bliver faktisk lidt synd for ham at han skal vente, det faktisk først nu jeg lige kommer til at tænke på det så kunne da være jeg lige skulle ha fat i bh om han kan starte den 1 aug istedet for.

Men det er lidt bøvlet her i kommunen fordi han skal i privat det kommunen ikke glad for kan man høre.....

knuz

Log ind for at besvare indlægget |

12

Kristine280980

4. januar 2010 - 11:52 | Tilbage til mødregruppen

Re: Re: Re: Børnehave, hvornår?

I frederikshavn kommune starter de når de er 2 år og 10 måneder...sådan er det bare har vi fået at vide, de kan ikke vente lidt selvom start støder sammen med ferie osv.....

Log ind for at besvare indlægget |

12

Sjoegreens

4. januar 2010 - 15:59 | Tilbage til mødregruppen

Re: Re: Re: Re: Børnehave, hvornår?

Før komunesammenlægningen, hed det fra 2 år og 4 mdr. (!!) - man bestemte IKKE en dyt selv... Lucas var 2 år og 5 mdr. den dag han startede i BH - de var en hel gruppe børn på nøjagtig samme alder, der startede, så det var faktisk rigtig fint.

Nu er grænsen rykket en anelse, men stadig ikke noget man som forældre selv kan bestemme - vi fik brev, da hun fyldte 2 år, i det stod, at hun var visiteret til BH fra 1.maj... altså 2 år og 7 mdr.

HELDIGVIS har vores nye DP-mor i dag spurgt, om vi har lyst til at vente til hun fydler 3, hvis det kan lade sig gøre - eller sådan ca. efter sommerferien.

Det vil vi VILDT gerne, Lærke har haft en ret svær start, og tudede sig igennem de første 18 mdr. inden vi opdagede hvor ondt hun havde :-(

Nu er hun motorisk fuldstændig alderssvarende - og lidt til - selvom hun først gik, da hun var 22 mdr.
Mentalt er hun langt fremme i skoene - men sprogligt halter det - hun har - siger de kloige - haft så ondt - at hun ikke har formået at have overskud til at lytte til ord, lyde osv. de første18 mdr. På samme måde, som andre små bebser gør det - det er derfor - i følge dem - naturligt at hun er lidt langsomt om at få ordene ud i syntes det er dybt frustrerende, fordi hun er æskesur over det...

DP-pæd. mener invendt at hun sagtens kan klare at komme i BH fordi det ikke handler om, hvor godt sprog de har den dag de starter, men iom de formår at kommunikerer generelt set, og dét gør hun.

Vi håber hun får lov til at vente...

Mange hilsner fra Christina.

Log ind for at besvare indlægget |

12

mmajss

4. januar 2010 - 21:48 | Tilbage til mødregruppen

Re: Re: Re: Re: Re: Børnehave, hvornår?

Hos os bliver det iflg pladsanvisningen d. 1 i den måned de bliver 3. DVS 1. september jo. Ville meget gerne at det blev noget før, da jeg så ikke skulle bruge både feriedage på lukkedage OG på opstart i BH. Har kun 3 ugers ferie i næste ferieår pga barsel. Hvis det var muligt ville jeg gerne at Emma startede i juli, men det bliver tidligst 1. august som jeg forstår det. VS er lukket i de sidste 2 uger af juli. Så der ryger mine 3 ugers ferie så :-/

Bortset fra det så skal Emma gå i børnehave med Ella fra sin stue (og aug07-gruppen :-) ) Indtil videre har vi dog kun fundet een BH som vi vil have pigerne i - simpelthen fordi den lige ved siden af VS - som vi ellers gerne ville have - ingen leder har (og ingen souschef) - har ikke været en leder i snart 7 måneder og kommer først een til maj tidligst. Forudser kaos og ustruktureret dagligdag samt stor udskiftning i personale hvilket der er lige i øjeblikket.

VH Majs

Log ind for at besvare indlægget |

12

charlottebang

9. januar 2010 - 13:36 | Tilbage til mødregruppen

1/8 10

Marie skal starte i børnehave 1. august. Hun skal gå i storebrors børnehave, som er en land-/naturbørnehave på en stor ejendom 1½ km herfra. Superfed, med høns, geder, katte, mm.. Men det er også en stor verden med 80 børn! For Marie bliver det nok ikke så svært, da hun kender bh og har Karl og genboens dreng Rasmus som forguder hende. Rasmus´lillesøster starter så deroppe til jul, så det skal nok blive godt.

Marie vil også gerne starte NUUU;o)

Charlotte

Log ind for at besvare indlægget |

Du skal være logget ind for at kommentere.
Klik her for at logge ind eller oprette en ny konto.


Mødregrupper
Debat
Blog
Køb/salg

10 seneste indlæg i debatterne

Dato:Emne:Skrevet i:
22/5Børn med søvnproblemerLivet med børn
22/5Sandaler...Ordet er frit
16/5Sygemelding (anden årsag) og fødselsklip? SU?Graviditet
14/5I får lige et link der virkerLivet med børn
14/5Jeg handler stort setLivet med børn
9/5Mor til to og problemer med parforholdetOrdet er frit
6/5mulighederne kan være uendeligeGraviditet
1/5Ville også umiddelbart meneGraviditet
30/4Hjælp en mor til toOrdet er frit
30/4Hjælp en mor til toLivet med børn
Se seneste 100 debatindlæg

10 seneste køb/salg annoncer

Dato:Titel:Pris:
23/7Leander-seng3.500 kr.
23/7Silvercross barnevogn4.000 kr.
17/7Barnevognspuder199 kr.
13/4Salg af nye Kennedy Sko til lagerpriser 175 kr.
2/8LÆKKER BODYPILLOW PÅ UDSALG!!399 kr.
2/6drenge cykel 250 kr.
2/6trammeseng 100 kr.
24/5Hjemmelavet personlige bamser250 kr.
4/5Sød vugge i træ100 kr.
4/5God barnevogn sælges nu900 kr.
Gå til Køb&Salg

Seneste fra brevkassen

Mulige problemer ved sen graviditet
Jordemoder Hej Camilla Jeg er snart 39 og mor til 3 piger på 3, 5, og 7 år. ...
Medicin til baby med dårlig mave
Sundhedsplejerske Hej Kan jeg give min søn på 21 månder probiotika hver dag? Hans m...
Min datter leger primært med enebørn
Familierådgiver ​​Hej Gitte​Dette er måske et lidt usædvanligt spørgsmål, men&nbs...
Annonce