Din søgning gav:

 

Hvorfor så urolig om aftenen???

12

vinterbarn0512

29. januar 2007 - 10:07 | Tilbage til mødregruppen

Elias er meget nem om dagen, det vil sige at han græder kun når han er sulten, han spiser med 3-4 timers mellemrum, og sover godt. Men når det bliver aften, omkring ved 20 tiden så starter det, han bliver meget ulykkelig, og er meget svær at få til at falde til ro. Jeg lægger ham til for at spise mange gange, for jeg har (som så mange andre) ikke så meget mælk om aftenen. Men det er ikke hele tiden fordi han er sulten. Han spiser flere gange om aftenen, men udover det er han bare så ked af det, og meget svær at trøste. Han døjer lidt med luft i maven, men selv når det er overstået bliver han ved at græde. Er ved at være lidt slidt af det, og hader næstn aftenerne nu, og det er jo ærgeligt. Gode råd modtages med kyshånd....

birgitte og Elias 8 uger i morgen.


Log ind for at besvare indlægget

Del med andre

Facebook Twitter Twitter

Svar (7)

12

mariekikz

29. januar 2007 - 11:25 | Tilbage til mødregruppen

Re: Hvorfor så urolig om aftenen???

Jeg tror, der er rigtig mange babyer, der er urolige om aftenen af forskellige årsager. Med den første gjorde jeg mig et par erfaringer, som jeg også bruger denne gang.

Jeg ved ikke om du har hørt om bogen "60 vidunderlige uger" eller tigerspring. Men det handler om 8 spring, som børnene skal igennem de første leveår. Ved disse spring kan man opleve at børnene græder meget, er omklamrende, krævende osv. Fx omkring de 8 uger begynder barnet at genkende mønstre og opdage at det har hænder og fødder. Jeg syntes bogen er god idet den giver et godt indblik og forståelse i de færdigheder barnet kan, forslag til stimulering og ikke mindst at ens tålmodighed strækkes lidt :o) Det er jo klart de reagerer på de nye færdigheder, fordi deres verden pludselig ændres radikalt.

Jeg oplevede ligeledes, at mange aktiviteter om dagen gav bagslag om aftenen. Selvfølgelig skal man ikke bare sidde inde, men nogle børn er mere sensitive end andre. Vi kunne sagtens tage til fx fødselsdag og han var glad og tilfreds, men om aftenen var det sikkert og vist, at han ville hyle hele aftenen og det meste af natten. Han kunne simpelthen ikke bearbejde alle de índtryk. Han fandt også stor trøst i at få en stofble over øjnene, når han havde problemer med at falde i søvn. Måske har du fået et sensitivt barn som har brug for mere ro og ikke så meget stimulation. Fx kan det også været at han har brug for ro, så prøv at ligge ham fra dig i stedet for at gå rundt med ham. Hvis Magnus græder meget om aftenen svøber jeg ham ind imellem i en dyne med en stofble ved ansigtet og ligger ham på sofaen (uden TV og radio) og så kan han falde helt til ro. Han gnider ansigtet sådan nærmest tranceagtigt mod stofbleen. Det er sjovt at se.

Jeg ammer også meget om aftenen. Jeg tror ikke, det er fordi jeg ikke har så meget mælk, for her er der næsten for meget. Men de tanker simpelthen op for at kunne sove bedre om natten. Han falder også bedre til ro ved brystet, så jeg kan sagtens amme 3-5 gange i timerne inden jeg går i seng.

Og sidst men ikke mindst, så er det vigtigt at have et godt putteritual. Måske kan han ikke finde ud af at falde til ro for natten. Det kunne være et aftenbad, amning, sang, historie eller lign. Måske falder han til ro i sengen sammen med dig eller på maven af farmand. Det kan være de underligste ting.

Og ellers, husk normale babyer græder op til to timer dagligt. Hvis Magnus græder meget og han både er ammet, skiftet, fået kærlighed, og hvad ved jeg, så holder jeg ham bare tæt og roligt indtil mig og tænker på, at det er meget normalt.... du ved, så bliver man ikke så frustreret. Nogle gange bliver det værre, hvis man febrilsk forsøger at nusse mave, gå med dem på armen, svøbe, ligge ned, stå op osv.

Nå, men håber noget kan bruges :o)
Marie og Magnus 28.12

Log ind for at besvare indlægget |

12

Superbaby25

29. januar 2007 - 13:55 | Tilbage til mødregruppen

Re: Hvorfor så urolig om aftenen???

Jeg har præcis den samme rytme. Jeg har skrevet sammen med en ammerådgiver på fogf.dk, og hun sagde, at det bare er så normalt! Barnet er ofte urolig om aftenen og har brug for at bearbejde alle dagens indtryk ved mors bryst. Det bedste er, at bare lade dem ligge ved brystet, så længe de vil.
Jeg ammer ofte 4-6 timer om aftenen, og når det allerhårdest så tænker jeg på, at hvor er det skønt, at det ikke foregår hele natten! Der er trods alt mere overskud om aftenen.
Hvis han bliver helt urolig og ikke kan sutte mere, så svøber jeg ham også ind i dynen og giver ham sutten. Så sidder jeg med ham i favnen, men uden at tale til ham eller kigge på ham. Det har ofte hjulpet ham til at falde til ro. Eller også kan han falde til ro en halv times tid på fars mave. Og så er han klar til at amme igen! :o)
Hilsen superbaby

Log ind for at besvare indlægget |

12

29. januar 2007 - 14:02 | Tilbage til mødregruppen

Også her er der uro om aftenen

Tobias kan også være meget urolig om aftenen. Denne weekend har vi været meget ude om dagen, og hver aften kort efter vi er kommet hjem, er den helt store tur kommet. Han er træt men kan ikke falde i søvn. Jeg synes det er lidt svært fordi jeg også har 2 større piger, som i den grad må tage sig af hinanden.

SP fortalte at det er meget almindeligt fra de er ca. 1 mdr. og op til de er 3 mdr. så vi må bare væbne os med tålmodighed. Ligeledes sagde hun, at nogle børn har svært ved at stoppe deres gråd, når de først er startet, og jeg kan have Tobias mistænkt for dette. Derudover sagde hun, at børnene også kan blive frustreret over at vi forsøger alt muligt i vores bestræbelse på at trøste. Derfor var det vigtigt at gøre det så struktureret som muligt, bla. ved at fortælle barnet hvad vi ville gøre f.eks. nu skal du have en ny ble, nu skal du op og bøvse osv. Tobias vil ikke ammes når han har det sådan, men istedet giver vi ham kamillete med sukker, jeg synes det får ham til at blive rolig.

Menriette

Log ind for at besvare indlægget |

12

Karinasbabyy

29. januar 2007 - 14:24 | Tilbage til mødregruppen

Tror desværre

det er helt normalt.
Vi bøvlede også med det ved Anton, og nu Frida......

der er ikke andet at gøre end "hold ud, hold i og hold af"

Knus og medfølende tanker
Karina og Frida (15.dec06)

Log ind for at besvare indlægget |

12

Lohoma

30. januar 2007 - 13:19 | Tilbage til mødregruppen

Re: Hvorfor så urolig om aftenen???

Kære Birgitte og Elias.
Marius er også ret urolig om aftenen, vil gerne spise meget og har luft i maven. Her i huset er der kun en ting, der hjælper- det virker til gengæld HVER gang: læg ham på sofaen, af med bukser og strømper og så en god gang fodmassage/nussen/cyklen med benene. Det er et mirakelmiddel!! Ellers prøv lidt kamillete med en smule sukker.
Lohoma og Marius 231206

Log ind for at besvare indlægget |

12

MarianneAa

30. januar 2007 - 14:05 | Tilbage til mødregruppen

Re: Hvorfor så urolig om aftenen???

Vi har det samme problem her hos os, jeg har lige læst at man også kan prøve med sukkervand: 1 strøgen spiseske sukker i 1 dl kogt vand, dette afkøles. Derefter gives det til barnet når det skriger, 2 ml sprøjtes lige så stille ind i munden på barnet, det skulle virke i ½-2 timer, jeg har endnu ikke afprøvet men vil prøve i aften, når det går løs kl 20.00.

vh Marianne og lillemanden 8 uger på fredag

Log ind for at besvare indlægget |

12

Bussermus

30. januar 2007 - 14:30 | Tilbage til mødregruppen

Re: Re: Hvorfor så urolig om aftenen???

Hej

Vores lille pige hun har også den store tur når det bliver aftenstid, vi fik et godt råd af vores SP, da hun var hos os første gang: "Når Anna er helt utrøstelig, og I har prøvet at skifte, amme osv. Giv hende et par tsk. sukkervand. Det "klare" hjernen på det lille pus. Det er ligesom om det får et boost, og tænker hvad sker der her".
Det har hjulpet i de fleste tilfælde hos os.

mvh
Christina og Anna (5 uger på torsdag)

Log ind for at besvare indlægget |

Du skal være logget ind for at kommentere.
Klik her for at logge ind eller oprette en ny konto.


Mødregrupper
Debat
Blog
Køb/salg

10 seneste indlæg i debatterne

Dato:Emne:Skrevet i:
22/5Børn med søvnproblemerLivet med børn
22/5Sandaler...Ordet er frit
16/5Sygemelding (anden årsag) og fødselsklip? SU?Graviditet
14/5I får lige et link der virkerLivet med børn
14/5Jeg handler stort setLivet med børn
9/5Mor til to og problemer med parforholdetOrdet er frit
6/5mulighederne kan være uendeligeGraviditet
1/5Ville også umiddelbart meneGraviditet
30/4Hjælp en mor til toOrdet er frit
30/4Hjælp en mor til toLivet med børn
Se seneste 100 debatindlæg

10 seneste køb/salg annoncer

Dato:Titel:Pris:
23/7Leander-seng3.500 kr.
23/7Silvercross barnevogn4.000 kr.
17/7Barnevognspuder199 kr.
13/4Salg af nye Kennedy Sko til lagerpriser 175 kr.
2/8LÆKKER BODYPILLOW PÅ UDSALG!!399 kr.
2/6drenge cykel 250 kr.
2/6trammeseng 100 kr.
24/5Hjemmelavet personlige bamser250 kr.
4/5Sød vugge i træ100 kr.
4/5God barnevogn sælges nu900 kr.
Gå til Køb&Salg

Seneste fra brevkassen

Mulige problemer ved sen graviditet
Jordemoder Hej Camilla Jeg er snart 39 og mor til 3 piger på 3, 5, og 7 år. ...
Medicin til baby med dårlig mave
Sundhedsplejerske Hej Kan jeg give min søn på 21 månder probiotika hver dag? Hans m...
Min datter leger primært med enebørn
Familierådgiver ​​Hej Gitte​Dette er måske et lidt usædvanligt spørgsmål, men&nbs...
Annonce