hcg-niveau i uge 8???


1. maj 2006 - 12:23 | Tilbage til mødregruppen

Hej piger!

Er der nogle af jer der ved hvor højt hcg-niveauet (målt i en blodprøve) bør være i uge 8???

Jeg var hos lægen, mandag i sidste uge (hvor jeg var 6 fulde uger henne) og skal have målt hcg. igen på onsdag, hvor jeg vil være 7+2 uger henne.

Syntes at jeg har læst andre hvis hcg. lå på ca. 16.000 - 20.000 da de var i 6. - 7. uge, men hvor meget stiger det mon når det bliver målt godt en 1 uge senere?

Knus fra 1_mor

0 synes godt om indholdet.

Log ind for at besvare indlægget

Del med andre

Facebook Twitter Twitter

Svar (17)

thiemer06

1. maj 2006 - 12:49 | Tilbage til mødregruppen

Re: hcg-niveau i uge 8???

Lad mig først slå fast: jeg aner ikke svaret på dit spørgsmål :-) Men er meget nysgerrig på om du får et svar...
Går selv til kontrol med hcg og skal have taget blodprøve i morgen 6+3. Mener mit tal lå på næsten 500 i sidste uge, det skulle vidst være i den lave ende, men ok så længe det fordobler sig som det skal...og på en uge kan det jo alligevel nå at blive til en del :-) Held og lykke med det, jeg kigger med fra sidelinien om du får nogle mere kvalificerede svar :-)

Hilsen Kathe 6+2

Log ind for at besvare indlægget |

jaydee

1. maj 2006 - 13:08 | Tilbage til mødregruppen

Re: hcg-niveau i uge 8???

hejsa lige en tabel over HCG- mængden,..

TABEL OVER HCG-MÆNGDER I EN GRAVIDITET MED ÈT BARN

1.Fra undfangelses-tidspunktet 2.Fra sidste menstruations
første dag 3. Mængden af HCG målt i mIU/ml

7 dage 3 uger 0 - 5
14 dage 28 dage 3 - 426
21 dage 35 dage 18 - 7.340
28 dage 42 dage 1080 - 56.500
35-42 dage 49-56 dage 7.650 - 229.000
43-64 dage 57-78 dage 25.700 - 288.000
57-78 dage 79-100 dage 13.300 - 253.000
17-24 uger 2. Trimester 406 - 65.400
25 uger til terminsdato 3. Trimester 3640 - 117.000

hvis vil være klogere, kan du gå ind på www.min-mave.dk under graviditet, der finder du meget info om HCG..

kh. jeanet 10+3

Log ind for at besvare indlægget |

jaydee

1. maj 2006 - 13:17 | Tilbage til mødregruppen

Re: Re: hcg-niveau i uge 8??? obs!!!

men den tabel er jo nok kun ca. tal, det svinger vel også fra grav. til grav.

kh. jeanet

Log ind for at besvare indlægget |

1_mor

1. maj 2006 - 16:46 | Tilbage til mødregruppen

Re: Re: hcg-niveau i uge 8???

Hmm... er ikke sikker på jeg helt forstår tabellen. Prøver lige at tjekke den hjemmeside du skrev om, ellers så skriver jeg lige igen for et uddybende svar ;-)
Men tak, for svarret.
Knus 1_mor

Log ind for at besvare indlægget |

Luca05

1. maj 2006 - 17:33 | Tilbage til mødregruppen

Re: Re: Re: hcg-niveau i uge 8???

Hej..

Jeg har også været inde på min-mave.dk og læse om HCG men jeg forstår heller ikke denne tabel. Hvis der er nogen der forstår så uddyb venligst:-)
Jeg fik målt 8400 i torsdag..

Luca

Log ind for at besvare indlægget |

isabella30

1. maj 2006 - 17:54 | Tilbage til mødregruppen

Re: Re: Re: Re: hcg-niveau i uge 8???

Tabellen på min-mave viser jo egentlig, at grænserne for hcg i de respektive uger kan spænde meget vidt. Så man skal ikke blive nervøs, hvis det bare ligger indenfor de angivne grænser. Det er ihvertfald sådan, jeg forstår det. Håber du kan bruge det til noget;0)
Knus Anne.

Log ind for at besvare indlægget |

1_mor

1. maj 2006 - 18:09 | Tilbage til mødregruppen

Re: Re: Re: hcg-niveau i uge 8???

Okay... nu tror jeg 10 øren faldt hos mig.
Hvis andre er interesseret i at se tabellen for hvordan hcg-niveauet arder sig kan i bruge dette link: http://www.min-mave.dk/index.php?vis=artikler&gaatil=327&id=49#

Log ind for at besvare indlægget |

1_mor

1. maj 2006 - 18:39 | Tilbage til mødregruppen

Re: Re: Re: Re: hcg-niveau i uge 8???

Hej Luca.

Efter hvad jeg kan se, har du vist skrevet at du har termin den 20. dec. (ligesom mig - smiler). Hvis dette er korrekt... må du i torsdags have været ca. 6 + 2 uger henne. (Dvs. ca. 44 dage efter 1. mens.dag.)

Du fik målt dit hcg. til 8.400 hvilket ligger indenfor normalen (iflg. tabellen på 42. dag = imellem 1.080 - 56.500)
(På 49. dag - 56. dag = imellem 7.650 - 229.000)

Har du kun fået målt hcg´et denne ene gang???
Normalt måler man nemlig hcg´et mindst 2 gange med nogle dages eller en uges mellemrum for at se om hcg´et stiger som det skal.

Den 21. dag efter mens. er hcg. ca. = 5
Den 28. dag = imellem 10 - 100
Derefter fordobler hcg´et sig ca. hver 2-3 dag indtil uge 8 - 10, hvor det når sit højeste på ca. 60.000 (kan dog svinge indenfor 5.000-150.000).
Fra uge 10 - 20 falder hcg´et igen og ender på ca. 12.000 (kan igen svinge: 2.000-50.000). Dette niveau bliver hcg´et på indtil fødslen.

Mit råd til dig: hvis kun du har fået målt hcg´et 1 gang, syntes jeg du skal bede lægen om at måle det igen, så du kan se om det stiger som det skal. Såfremt man er ved at abortere, vil hcg´et i stedet for falde. (Hvis det er en mola-graviditet vil hcg´et derimod stige til ekstremer - helt op til 2.000.000).

Håber du kunne bruge det til noget.

Knus fra 1_mor

Log ind for at besvare indlægget |

Luca05

1. maj 2006 - 19:41 | Tilbage til mødregruppen

Re: Re: Re: Re: Re: hcg-niveau i uge 8???

Mange tak for den fine forklaring, nu forstår selv jeg det;-)
Jeg fik taget en blodprøve på sygehuset igen i dag og får svar i morgen..

Knus Luca

Log ind for at besvare indlægget |

svizy73

2. maj 2006 - 11:29 | Tilbage til mødregruppen

Re: hcg-niveau i uge 8???

ja jeg blev jo scannet og fik taget blodprøver både i uge 6. og i uge 7. Mine tal var i uge 6. på 10600 og i uge 7 var den på 36000. Og nu "gider" de ikke måle mit hcg tal mere, da alt ser fint ud.

svizy (7+3)

Log ind for at besvare indlægget |

Luca05

2. maj 2006 - 16:57 | Tilbage til mødregruppen

Re: Re: hcg-niveau i uge 8???

Hej.

Jeg er lidt trist og hører nok snart ikke mere til på denne side.
Jeg blev scannet i torsdags og da de ikke synes alt så okay ud fik jeg taget en blodprøve for at måle mit hcg tal, det var som før skrevet på 8400.
Igår fik jeg så taget endnu en blodprøve. I dag ringede der så en læge fra sygehuset som fortalte at mit tal var på 9000, altså har det ikke fordoblet sig som det skal..
Han har en mistanke til at jeg er gravid uden for livmoderen men vil ikke gøre noget endnu, de tager så en prøve igen på fredag og først på mandag ringer han igen.
Jeg skulle bare være opmærksom på om jeg får kraftige smerter og så kontakte dem.
Synes det er lidt underligt det hele, vil egentlig høre om der er nogen herinde der har nogle erfaringer, ved godt det er et træls emne for jer som jo er gravide og glade for det, og jeg håber ikke at jeg gør jer urolige.

Luca

Log ind for at besvare indlægget |

thiemer06

2. maj 2006 - 18:03 | Tilbage til mødregruppen

Re: Re: Re: hej luca05

Jeg er ked af at høre at det tilsyneladende ikke er helt som det burde være!
Personligt havde jeg en gra. udenfor. livm. i dec/jan. Måden de fandt ud af det var at jeg begyndte at bløde og de ikke kunne se noget inde i min livmoder. På det tidspunkt var jeg 5+2 og havde hcg på 400- et-eller-andet, det var faldende og derfor så man tiden an og håbede kroppen selv klarede det. 6+3 fik jeg rigtig ONDT og blev indlagt hvor de kunne se at jeg havde blødt i bughulen. Du er i hvert fald ikke i tvivl om hvis du ender med at få smerter som følge af det, det gør nas! Håber selvfølgelig ikke det går sådan ;-) I mit tilfælde undgik jeg operation da min krop selv nedbrød det. Gik dog til blodprøve kontrol indtil hcg var 0 og havde lidt ondt i underlivet de næste 6-7 uger... Der er jo mange udfald på sådan noget skidt, men jeg ved du kan finde mere om emnet både her på ND og på siden www.min-mave.dk
Du er meget velkommen til at stille spørgsmål til mig hvis du har nogen - det er jo det vi er her for ;-)

Hilsen Kathe 6+3 - som skal scannes i morgen for at se om det sidder rigtigt denne gang!

Log ind for at besvare indlægget |

Luca05

2. maj 2006 - 18:20 | Tilbage til mødregruppen

Re: Re: Re: Re: hej luca05

Tak for svar..
Puha sikke et forløb du var igennem der, ja lægen beskrev også de smerter som nogle man ikke kunne tage fejl af.
Jeg har læst en del om emnet rundt omkring, men synes det er fint også og høre mere personlige erfaringer hvorfor ved jeg ikke lige..
Pøj pøj med din scanningen i morgen.

Luca.

Log ind for at besvare indlægget |

1_mor

2. maj 2006 - 18:39 | Tilbage til mødregruppen

Re: Re: hcg-niveau i uge 8???

Hvor er det skønt for dig, at de ikke mere gider måle på dig - smiler. Det er jo et godt tegn!!! Hcg. stiger som det skal, stort tillykke med det. Håber at jeg snart får samme besked fra lægen (skal til 2. blodprøvemåling imorgen, men får nok ikke svar med det samme).
Knus fra 1_mor

Log ind for at besvare indlægget |

1_mor

2. maj 2006 - 18:44 | Tilbage til mødregruppen

Ovenstående besked er til Svizy73

Endnu engang tillykke.

Log ind for at besvare indlægget |

1_mor

2. maj 2006 - 18:54 | Tilbage til mødregruppen

Kæreste Luca.

Hvor er jeg ked af at læse din besked... havde lige glædet mig til at skulle følges med dig.
Håber, at lægerne tager fejl og at du blot er en langsom starter med hensyn til dannelse af hcg. Skal du virkelig vente helt til mandag med at få besked, når blodprøven bliver taget fredag? Det er jo ulideligt med den ventetid (kender det kun alt for godt).
Må jeg spørge hvorfor du blev sendt til scanning i første omgang? Havde du smerter eller blødning?
Krydser fingre for at lægerne tager fejl. Skriv endelig... vi er her for at støtte hinanden positivt som negativt.
Knus fra 1_mor

Log ind for at besvare indlægget |

1_mor

2. maj 2006 - 19:00 | Tilbage til mødregruppen

Re: Re: Re: Re: hej luca05

Hej Kathe!
Har du fået svar på din blodprøve idag, eller hvornår vil du få det? Skal jo selv til 2. blodprøve imorgen og er spændt på hvor længe der går inden jeg får svaret derpå.
Håber det gik godt for dig og at scanningen imorgen bliver et positivt udfald for dig.
Knus fra 1_mor

Log ind for at besvare indlægget |

Indsend svar

Du skal være logget ind for at kommentere.
Klik her for at logge ind eller oprette en ny konto.


Mødregrupper
Debat
Blog
Køb/salg

10 seneste indlæg i mødregrupperne

Dato:Emne:Mødregruppe:
23/11Hej TildeD  Så er jeg tilbageJuni 2015
23/11Termin 1. feb. 15Februar 2015
23/11Hej Sommerbaby15 Min scanningJuni 2015
23/11ScanningJuni 2015
23/11Er der andre end mig, der skal føde februar 15?Februar 2015
21/11Tigerspring nr. 5... Maj 2014
21/11Jeg har været hos lægen, somMarts 2015
21/11Hej de damer Vi har været tilJuni 2015
20/11Hej Sine, Jeg har heller ikkeMarts 2015
20/11julehjælpJuni 2008
Se seneste 100 mødregruppe-indlæg

10 seneste indlæg i debatterne

Dato:Emne:Skrevet i:
23/11Hjælp og støtteGraviditet
23/11 super modermælkserstatning Ordet er frit
22/11Undskyld, det erGraviditet
22/11Mailen virker ikke... Du kanGraviditet
22/11Det må du meget gerne.Graviditet
20/11Vil gerne sende dit etGraviditet
20/11Hej. Jeg kunne også rigtigGraviditet
19/11okSnart gravid
19/11I SKAL SNAKKE MED FORÆLDRE MED DET SAMME!Snart gravid
18/11Er i bange for at drikke mælk?Ordet er frit
Se seneste 100 debatindlæg

Seneste fra brevkassen

Vil udsendelse skade far-søn-relation?
Familierådgiver Hej Jeg arbejder til dagligt i politiet og har mulighed for at søge in...
Dominerende barn skaber splid i børnehaven
Sundhedsplejerske Hej, Jeg håber at du kan hjælpe mig. Jeg har en datter på snart 4 år. ...
Morsyg datter vil ikke far
Sundhedsplejerske Hej Jane Vi har et spørgsmål, der vedrører hele familien, men drejer s...