Så vælter det op med bønner i min køkkenhave!


Annette70

29. juli 2007 - 12:54 | Tilbage til mødregruppen

Alm. grønne bønner, dem kan vi sagtens finde ud af at bruge, enten varme som tilbehør til aftensmaden, eller kogte og kolde i en salat.
Men jeg har også plantet pralbønner - og jeg kan da også godt bruge dem til at vise frem til William, som er pænt imponeret af de stoooore bønner.

0 synes godt om indholdet.

Log ind for at besvare indlægget

Del med andre

Facebook Twitter Twitter

Svar (4)

Annette70

29. juli 2007 - 12:57 | Tilbage til mødregruppen

Fortsættes lige her!

Der skulle også være et spørgsmål!
Hvordan bruger man pralbønner i madlavning?
Jeg har aldrig plantet dem før - selv om jeg er naturtalent til pralbønner, der er virkelig mange.
De ser altså ikke ud som om, at man bare lige koger dem i 10 min og så spiser dem som grønne bønner...
Jeg har tit set dem i butikker da vi boede i England, uden nogensinde at købe nogen, netop fordi jeg ikke anede what to do.

/Annette

Log ind for at besvare indlægget |

olivia02

29. juli 2007 - 16:31 | Tilbage til mødregruppen

Re: Fortsættes lige her!

Hej annette

fandt lige den her opskrift på maduniverset.dk

Helleflynder med porrer og sennep-fennikelsmør

Til 4 personer

2 tsk hele fennikelfrø
40 g blødt smør
2 spsk dijonsennep
3 spsk hakket persille

4 store porrer eller 8 mindre (ca. 800 g)
4 skiver helleflynder (ca. 1 kg)
1 1/2 dl tør hvidvin eller vermouth

400 g pralbønner, snittet i ca. 1/2 cm stykker
1 dl hakket persille
2 tsk olivenolie
320 g røde ris

Begynd med sennep-fennikelsmørret. Rist fennikelfrøene på en tør og hed pande i 2 min. Ryst panden så frøene ikke brænder. Hak dem fint med en kokkekniv og bland dem med smør, sennep og persille. Form en rulle af smørret og læg den i fryseren 10 min.

Tænd ovnen på 200°. Del porrerne i 5 cm stykker og skær dem igennem 2 gange på langs. Læg dem i et stort ovnfast fad. Drys med lidt salt og peber. Drys helleflynderstykkerne med salt og peber på begge sider og læg dem oven på porrerne. Stænk med vin eller vermouth og dæk fadet med folie. Bag fisken til den netop er mør, ca. 20 min.
Bring rigelig letsaltet vand i kog og blancher pralbønnerne i 2 min. Vend dem med persille, sort peber og lidt olivenolie.

Skær sennep-fennikelsmørret i tynde skiver og fordel over fisken, server straks med pralbønner og røde ris.

Tips Pralbønner er en art store grønne bønner. Den der her er brugt er den brede flade type som også kaldes snitbønner eller bredbønner. Dyrkes stort set ikke i Danmark, men importeres blandt andet fra Egypten, Israel og Tyrkiet.

Røde ris fås blandt andet fra Frankrig. Det er naturris med røde skaller. De skal koge ca. 1/2 time i rigelig letsaltet vand og trække i vandet 1/2 time. Kan man ikke få røde ris kan vilde ris, eller en af vores egne kornsorter bruges i stedet.

Grønsager pr. person: 300 g

Knus Lena

Log ind for at besvare indlægget |

olivia02

29. juli 2007 - 16:33 | Tilbage til mødregruppen

Se lige dette link for spisning

Hej Igen

Se lige dette link:

http://www.havenyt.dk/spoergsmaal/koekkenhaven/5842.html

Lena

Log ind for at besvare indlægget |

sommer06

29. juli 2007 - 18:32 | Tilbage til mødregruppen

Wokretter

Jeg har ofte brugt dem i wokretter hvor de skal skæres i mindre stykker ca. 2 cm. og lynsteges nogle minutter med andre grøntsager og evt. fisk eller kødstrimler. Spises med ris til.

Kh
Dorte

Log ind for at besvare indlægget |

Indsend svar

Du skal være logget ind for at kommentere.
Klik her for at logge ind eller oprette en ny konto.


Mødregrupper
Debat
Blog
Køb/salg

Seneste fra brevkassen

Vil udsendelse skade far-søn-relation?
Familierådgiver Hej Jeg arbejder til dagligt i politiet og har mulighed for at søge in...
Dominerende barn skaber splid i børnehaven
Sundhedsplejerske Hej, Jeg håber at du kan hjælpe mig. Jeg har en datter på snart 4 år. ...
Morsyg datter vil ikke far
Sundhedsplejerske Hej Jane Vi har et spørgsmål, der vedrører hele familien, men drejer s...