Hårvask... et problem

12

18. maj 2006 - 11:55 | Tilbage til mødregruppen

Hej alle i dejlige tøzer

Jeg kunne godt tænke mig at vide hvordan i vasker hår på jeres små poder.

Ja ja jeg ved godt i gør håret vådt og putter shampoo i.... :0)

Vi har nemlig et problem hjemme hos os. Zelia STOR tuder når vi når til hårvasken.

Vi vasker stort set hår på hende hver dag, da hun sveder meget og af en eller anden mærkelig grund er der også altid sand og andre gode ting i håret på hende.

Nå men når hun er i bad sidder hun som regel i sit badekar og hygger med alle badedyrene og ingen problemer i det, men når håret skal gøres vådt og når shampooen skal skylles ud går hun helt i selvsving.

Vi har prøvet med en lille kop og med bruseren, men lige meget hjælper - hun syntes bare ikke det er sjovt.

Og jeg har efterhånden ret ondt af hende, når vi er nødt til at vaske hår på hende hver dag.

Vi bruger en meget mild shampoo uden parfume og hun slår ikke ud af den eller noget, så det kan ikke være det.

Hvordan gør i??? Gode råd søges.....

Hilsen
Christina


Log ind for at besvare indlægget

Del med andre

Facebook Twitter Twitter

Svar (14)

12

Minnie77

18. maj 2006 - 12:08 | Tilbage til mødregruppen

Re: Hårvask... et problem

Vi har samme problem med hårvasken.

Lasse får kun vasket hår 2 gange om ugen (plus selvfølgelig hvis han er møgbeskidt eller har sand i håret).

Vi bruger en meget mild og parfumefri shampoo fra apoteket.

Når Lasse skal have vasket hår, foregår det også med skrig og skrål. Vi er begyndt at give ham en ren, tør vaskeklud, som han kan holde op for øjnene. Det har hjulpet lidt på skrigeriet, men han bliver stadig ked af det.

Jeg har set, at min i nogle forretninger kan købe en skærm til at sætte på hovedet, sådan at vandet ikke kommer i øjne og ører. Men har ikke turdet købe den, da jeg ikke ved om Lasse vil have den på og om den kan indstilles efter størrelse osv.

Men er der nogle af jer der har erfaringer med sådan en skærm, ville jeg gerne høre dem.

Knus,
Iben

Log ind for at besvare indlægget |

12

hfl74

18. maj 2006 - 12:12 | Tilbage til mødregruppen

Re: Hårvask... et problem

Hej Christina

Æv også, at Zelia ikke er glad for at få vasket hår.

Herhjemme er det Klaus der bader Lukas, og de har nu fundet på en leg, hvor Lukas skal kigge efter fluer i loftet (eller elefanter/edderkopper el. hvad der lige er interessant denne dag). Lukas synes det er helt vildt sjovt...

Derudover har vi efter vi har fået spabad (jubiiii) fået en bruser der hænger på væggen, og kan bruse ned i karret. Så leger LUkas at det er regnvejr, og så er det pludselig sjovt at få vand i hovedet.

Nu ved jeg godt, at han ikke har langt hår (faktisk har han ikke så forfærdelig meget hår :O)), men måske kunne I prøve ovenstående? Ellers er der en anden ting der virker her hos os i øjeblikket, hvis der er noget Lukas ikke vil, eller er lidt bange for: At fortælle ham en historie om da "mor eller far var barn så.....". Det synes han er vældig sjovt - og så vil han pludselig også gerne...

Held og lykke
Hanne 22+4 - og Lukas 210404

Log ind for at besvare indlægget |

12

18. maj 2006 - 12:32 | Tilbage til mødregruppen

Re: Hårvask... et problem

Sylvester bliver badet hver aften og får også vasket hår temlig ofte - min. hver anden dag.
De er ude at lege hver dag på vuggestuens legeplads, og sandet klistrer sig simpelthen til hans hovedbund og alle andre steder på kroppen.

Vi har gjort det til en leg at få vasket hår. Det er jo ikke noget problem at gøre hans hår vådt og massere shampooen i - men det er ikke rart at få skyllet det ud igen.
Derfor bruger vi en stor kop e.l., og så fortæller vi ham, at nu skal håret skylles. Så tæller vi sammen højt EN-TO-TRE-NUUUUUU, og så skyller vi... Dét og så at fortælle ham, at han skal huske at kigge op, og at han er åh-så-dyyyygtig. Det hjælper.

Nogle gange bliver han smæk-hysterisk, og så skyller jeg altså bare håret på ham, selvom han ikke samarbejder. Det skal jo gøres!
Den smule vand, han får i øjnene, må han så overleve. Bagefter roser jeg ham naturligvis og giver ham ret i, at det ikke var så rart - og så tørrer vi ansigtet..

Line

Log ind for at besvare indlægget |

12

karinfrida

18. maj 2006 - 12:34 | Tilbage til mødregruppen

Re: Hårvask... et problem

Vi har det samme problem, skrig og skrål. Jeg forsøger at få det overstået så hurtigt som muligt, og altid i starten af badet. Så kan hun i ro og mag nyde hendes bad bagefter. Det er drønsynd, men jeg ser ikke anden mulighed end at skynde mig som bar fanden. Jeg kan ikke få hende til at kigge op i loftet, og derfor får hun jo også alt vandet i hovedet, og det er ikke sjovt.
Så fart på ;-)

Karin

Log ind for at besvare indlægget |

12

suppe

18. maj 2006 - 12:35 | Tilbage til mødregruppen

Jeg har en peter plysskærm fra matas

Hej jeg er lige inde på en kigger fra maj 03, men jeg tillader mig alligevel lige at give mit besyv med.

Vi havde samme problem så mor fløj til matas for at købe en skærm af en eller anden slags. de havde ikke flere af de gammeldagsmodeller, men der var en tilbage af skumgummi eller sådan noget. Skærmen er formet som Peter Plys hoved og den har velcrolukning så man kan få den til at passe. Den virker lidt som en solskærm.
Den virkede smadder godt, og idag har vi ingen problem og kan vaske hår uden.
Jeg brugte en kande fra hans legekomfur, det gjorde det lidt sjovere. I starten vendte jeg den modsat, så han så ud som om han havde en lampeskærm på hovedet, men på den måde kunne man helt undgå at der kom vand omkring hovedet. Og så bad jeg ham om at kigge på lyset i loftet. Skulle så bare lige tjekke for sæbe i panden, fordi skærmen sad tæt på panden.

Håber i får de små til at blive trygge med hårvasken, jeg kan kun sige at skærmen var et hit hos os.

Hilsen Ninna og Rasmus 26.05.03

Log ind for at besvare indlægget |

12

SweetieS

18. maj 2006 - 13:08 | Tilbage til mødregruppen

Re: Hårvask... et problem

Her vasker vi ikke hår med shampoo, vi skyller det bare igennem med varmt vand fra bruserne. Sådan har vi altid gjort, der har aldrig været brug for andet. Selmas halvlange år bliver snildt rent med en gang vand.

Er vi de eneste der ikke bruger shampoo?

Vh. Karina og Selma, der indtil videre slipper for shampooen.

Log ind for at besvare indlægget |

12

chris29

18. maj 2006 - 14:25 | Tilbage til mødregruppen

Tak for alle de gode råd

Hej Tøser

Tak for alle de gode råd. Nogen af dem er afprøvet og andre er ikke. Så nu vil jeg i de næste par dage afprøve nogle af dem.

Bl.a. vidste jeg ikke at man kunne få sådan en skærm... Sikke dog de finder på af sjove ting til de små.

Endnu en gang tak.

Hilsen
Christina

Log ind for at besvare indlægget |

12

Minimy04

18. maj 2006 - 20:54 | Tilbage til mødregruppen

Re: Re: Hårvask... et problem

Nej vi bruger heller ikke shampoo

Log ind for at besvare indlægget |

12

kln1976

18. maj 2006 - 21:13 | Tilbage til mødregruppen

Re: Hårvask... et problem

Hej
Det har også været i problem her hjemme og er stadig lidt... jeg har aldrig brugt meget shampoo til nicklas´ hår, men bare gjort det vådt/skyllet det. Jeg har skyllet det med en svamp og sørget for at hoæde en hånd foran øjenene så han ikke fik/fårså meget vand i hovedet. Jeg er nu begyndt at få ham til at kigge op i loftet og så skyller jeg med svampen eller let med bruseren... Det er vigtig det ikke bliver for voldsomt med det vand over hovedet, så det ikke bliver en træls og problematisk oplevelse for dem. Jeg har også prøvet sådan en "præstekrave" til at sætte i hår kanten men den vil han ikke have på....Nicklas har også fået lov til at sidde og lege med brudeovedet selv mens det er tændt så han får vand i hovedet når han leger med den, og på den måde får kendskab til den. Tag det stille og roligt og lad være med at der skal vaskes hår hver/hveranden dag. De har jo ikke gele eller noget i det, højest lidt sand og lidt mad, men det kan vand også godt klare vil jeg mene. Held og lykke med det.

Karina

Log ind for at besvare indlægget |

12

freja77

19. maj 2006 - 9:52 | Tilbage til mødregruppen

Re: Hårvask... et problem

Hej Karina

Vi bruger heller ikke shampoo - næsten ikke i hvert fald - måske en gang om måneden eller hveranden måned får Olivia vasket hår med shampoo. Hun hader at få skyllet sæben ud, og det er uhyre sjældent at det lykkes mig, at få hende til at kigge op i loftet. Og helt ærligt, så lugter eller klistrer hendes hår alligevel ikke, så hvorfor al den sæbe (det er ikke sundt for hverken Olivias hud, miljøet eller noget andet)?

Kh Freja :o)

Log ind for at besvare indlægget |

12

guldklumpsmor

19. maj 2006 - 11:13 | Tilbage til mødregruppen

Re: Re: Hårvask... et problem

Hej,
vi bruger heller ikke shampoo til Fredriks hår - har vist gjort det en eller to gange i hele hans liv.

Han er i bad med sin storebror. Vi har en pænt stor brusekabine - så vi tænder for vandet og så har de hver en opvaskebalje med derind.

De plasker rundt og håret bliver helt af sig selv gennemskyllet, inden han skal ud.

Kroppen vasker vi i en olie-sæbe fra apoteket - på grund af børneeksem.

Hilsner fra
Nanna

Log ind for at besvare indlægget |

12

Elizadk

19. maj 2006 - 13:48 | Tilbage til mødregruppen

Re: Re: Re: Hårvask... et problem

Hejsa

Mine piger er da godt nok ikke helt vilde med det, men de accepterer det da. Vi vasker hår med shampoo ca. 1-2 gange om ugen.

Ellers har jeg hørt om nogle, der havde succes med at give børnene svømmebriller på - alternativ dykkerbriller. Det kunne jeg da også forestille mig, at pigerne ville synes var sjovt.

Mange hilsner
Helle

Log ind for at besvare indlægget |

12

kofi

19. maj 2006 - 14:03 | Tilbage til mødregruppen

Heller ingen shampoo her...

Hejsa,
hjemme hos os er shampoo og sæbe heller ikke noget der bliver brugt flittigt, jeg er noget kemikalie-hysterisk og når hun hverken lugter eller 'klistrer' kan jeg ikke se hvad det skal til for. Faktisk stod både min mand og jeg på Politikens drop-shampoo-vogn sidste sommer, og jeg vasker nu hår ca. hver 3. uge - og det fungerer faktisk helt OK... Der var en lang "indkøringsperiode" - nu føler jeg mig bare meget hellig når jeg stepper ud af badet UDEN at have ledt alverdens parabener, parfume og tensider ud i afløbet og når jeg ikke gør det kan jeg slet ikke se hvorfor Benedikte skulle...
:-)
Jenny

Log ind for at besvare indlægget |

12

mortilcecilie

19. maj 2006 - 15:50 | Tilbage til mødregruppen

Vi har det samme problem.

Jeg købte også den man kan sætte på håret så hun ikke får vand i det.
Det hjælper ikke.
Hun skriger bare jeg finder den frem.
Jeg har nogle gange prøvet at ligge hende ved håndvasken og så vaske hår inden hun kom i bad.
Det hjalp et par gange.
Nu snyder jeg mig til harvasken ved at putte shampoo i håret og skylde det langsomt ud med en kop.

Hilsen Malene

Log ind for at besvare indlægget |

Du skal være logget ind for at kommentere.
Klik her for at logge ind eller oprette en ny konto.


Mødregrupper
Debat
Blog
Køb/salg

10 seneste indlæg i mødregrupperne

Dato:Emne:Mødregruppe:
24/5Erfaring med kejsersnit?August 2016
23/5Gravid, aug. 16 - mødregruppe i KoldingAugust 2016
20/5jeg har åbenbart en dum lægeAugust 2004
14/5Hej med jer Jeg er her skamAugust 2016
9/5HejAugust 2016
1/5HejAugust 2016
28/4Hej August 2016
28/4HejAugust 2016
28/4Hej August 2016
28/4HejAugust 2016
Se seneste 100 mødregruppe-indlæg

10 seneste indlæg i debatterne

Dato:Emne:Skrevet i:
30/5gravid på årskontrakt?Snart gravid
27/5TræningLivet med børn
25/5Hvilket lammeskind skal jeg vælge til mit barn?Ordet er frit
23/5Hvilket lammeskind skal jeg vælge til mit barn?Ordet er frit
20/5Gravid? MED hormonspiral?!Graviditet
16/5Træning Livet med børn
11/5...Ordet er frit
11/5Dilemma...Ordet er frit
10/5Forældre til ørebørn - Hjælp migOrdet er frit
9/5Et ekstra fifSnart gravid
Se seneste 100 debatindlæg

Seneste fra brevkassen

Snart gravid: "Får jeg svamp pga. sæd?"
Jordemoder Hej Camilla,jeg er 25 år og jeg er gået igang projekt baby, min mand o...
Er det mon implantationsblødning?
Jordemoder Hej! :)Jeg skriver, fordi jeg har haft en underlig cyklus i denne måne...
Hvordan får vi den succesfulde deleordning
Familierådgiver Hej GitteLandet ligger sådan, at min eks og jeg valgte at gå fra hinan...