Din søgning gav:

 

P-piller når man ammer?

12

5. juni 2004 - 22:54 | Tilbage til mødregruppen

Hej,
hvordan er det nu lige med almindelige p-piller, når man ammer? Dem må man vist ikke tage eller hvad? Jeg har en mand, der er ret så tændt på sex, hvilket jeg slet ikke er nu, da jeg er rigtig bange for at blive gravid lige nu....så måske p-piller ville gøre underværker for intimiteten mellem mand og kone her i hytten....

Er det noget med, at man godt må tage mini-piller, når man ammer? Dem har jeg ikke prøvet før, så jeg er lidt skeptisk - især fordi de vist skal tages på præcist samme tidspunkt hver dag, hvilket ville være en lidt for stor udfordring for mig. Og hvad med mælkeproduktionen? Bliver den nedsat, når man tager p-piller? Ikke lige det, jeg har mest brug for i denne periode, hvor jeg bare er så stresset, at mælkemængden hele tiden er i fare for at dale.

A propos stress: Tusind tak for svarene på mit indlæg om min fars selvmordstrusler. Rart at her er så mange utrolig modne kvinder, der kan komme med kloge svar her på ND:-)

Hilsen Lotte4


Log ind for at besvare indlægget

Del med andre

Facebook Twitter Twitter

Svar (3)

12

6. juni 2004 - 1:46 | Tilbage til mødregruppen

Re : P-piller når man ammer?

Hej Lotte

Igen, igen... dette er ifølge amerikanske tilstande såå... med forbehold:-)

Man kan godt tage minipiller når man ammer 100%. De skulle stort set ikke gå i mælken eller påvirke mælkemængden eller smagen. Derfor kan man tage dem ret hurtigt efter fødslen. I modsætning til rigitge P-piller skal man vist heller ikke starte en bestemt dag i cyklus, hvilket jo er mere eller mindre umuligt når man ikke har fået mens. endnu.

Rigtige P-piller kan man starte på når barnet er begyndt på fast føde og ikke kun ammes. De går nemlig lidt mere i mælken og kan påvirke mængde og smag og så er de bedst at baby ikke er afhængig af mælken, eller får så store mængder længere.

Det var hvad jeg fik at vide af min læge. Hvad jeg/vi gjorde var så at bruge kondom indtil jeg fik mens første gang(efter 9 mdr), da jeg gerne lige ville se min krop "komme i gang" igen og startede så på minipiller. Så holdt min mens op igen! (gisp!) Efter en negativ grav.-test gik jeg så over til rigitge P-piller. Det virkede ikke som om Louise bemærkede noget. Hun blev da ammet 5-6 små gange i døgnet og spiste stort set som os.

Kh
Anne Mette

PS: håber sådan at du finder ud af det med din far!

Log ind for at besvare indlægget |

12

lisaha

6. juni 2004 - 8:19 | Tilbage til mødregruppen

Mini-piller ok

Min læge siger nej til alm. p-piller når man ammer.. Pga. de nedsætter mælkeproduktionen. Mini-piller skal taget samme tid hver dag, men da jeg står op næsten samme tid hver dag, spiser jeg den bare når jeg står op og børster tænder.

Lisa

Log ind for at besvare indlægget |

12

JulieL6000

16. december 2016 - 16:46 | Tilbage til mødregruppen

P-piller, mini-piller og at amning

Hej Lotte4 

Selvom din artikel er ved at være en del år gammel, faldt jeg lige over den, da jeg sad og søgte lidt på nettet omkring, hvordan amning og prævention hænger sammen. Jeg har fundet to gode artikler fra samme hjemmeside, som rigtig godt beskriver, hvordan man skal forholde sig til amning og prævention, og hvad foreskellen på p-piller og mini-piller er. 

Generelt bør man ikke tage p-pille, før der er gået 6 uger efter fødslen, hvis man ammer, da p-piller kan nedsætte kvaliteten af modermælken. Dog har mini-piller ikke denne negative virkning. Derimod har du ret i, at mini-piller bør tages på mere eller mindre samme tidspunkt hver dag for at have optimal virkning. 

Vh 

Log ind for at besvare indlægget |

Du skal være logget ind for at kommentere.
Klik her for at logge ind eller oprette en ny konto.


Mødregrupper
Debat
Blog
Køb/salg

10 seneste køb/salg annoncer

Dato:Titel:Pris:
23/7Leander-seng3.500 kr.
23/7Silvercross barnevogn4.000 kr.
17/7Barnevognspuder199 kr.
13/4Salg af nye Kennedy Sko til lagerpriser 175 kr.
2/8LÆKKER BODYPILLOW PÅ UDSALG!!399 kr.
2/6drenge cykel 250 kr.
2/6trammeseng 100 kr.
24/5Hjemmelavet personlige bamser250 kr.
4/5Sød vugge i træ100 kr.
4/5God barnevogn sælges nu900 kr.
Gå til Køb&Salg

Seneste fra brevkassen

Opdragelse og parforhold: Hvordan tackler jeg, at vi er forskellige?
Familierådgiver Hej GitteJeg lever sammen med min kæreste (en kvinde). Hun er 47 år, o...
Tidlige tegn på graviditet
Jordemoder Kære CamillaJeg har de sidste 2 uger gået med lidt ondt i maven, lidt ...
Mulige problemer ved sen graviditet
Jordemoder Hej Camilla Jeg er snart 39 og mor til 3 piger på 3, 5, og 7 år. ...
Annonce