Din søgning gav:

 

Er lige vendt hjem fra Spanien, gode råd til jer der skal derned i ferien.

12

31. marts 2004 - 10:56 | Tilbage til mødregruppen

Hej piger

Så er Anton og jeg kommet hjem fra sydens regn og rusk, til det dejlige forårsvejr i DK. Vi ankom til Billund i går aftes, lidt trætte men har det ok.
Flyveturen er bare gået så godt. Jeg tror ikke man kan frygte så meget for jer der skal afsted i løbet af sommeren. Dog et par gode råd/erfaringer:

1. En sutteflaske med noget sukker vand når man letter/lander. Hvis man har opbrugt vandet på opturen, kan man få noget kogende (tevand) af stewardesserne.

2. For at sige det mildt, det er HUNDE svært at skifte et barn på et flytoilet. Husk derfor GOD tålmodighed. Gør det inden i skal flyve.

3. Hvis jeres poder ikke ligefrem er "arme" børn, kan det være lidt svært, at finde roen til at sove, når man ligger og roder i mors arme. Jeg tog Antons lille babydyne med ind i flyet, så puttede han sig i den.

4. Der er som regel IKKE microovn om bord, men man kan bede om noget kogende/varmt vand, så flasken ikke er så kold. Hvis i har grød er det ikke umuligt at give barnet mad.

5. Vær' overbærende overfor de andre passagere. Tal med dem, og undskyld på forhånd. Det bedste angreb er et forsvar. De kan så ikke undgå at være vildt begejstrede for vores guldklumper.

6. Lad være med at slæbe en masse bleer og mad med. Det meste kan med fordel købes i supermacadoer.

7. Pampers bleer hedder DODOT dernede. Koster ca. 12 euro

8. HERO er navnet på et anerkendt mærke til babymad/glasmad. Der er ikke tilsat konservering, så det er som i DK.

9. Nestlé laver også majsgrød og den slags. I Spanien tilsætter man IKKE vand, men derimod mælk. SIN betyder uden, CON betyder med. Så i behøver ikke at være ferme til spansk.

10. Mælkeerstatning er dyrt i pulverform ca. 12 euro for en dåse.
Man kan med fordel købe i 500 ml. færdig flydende mælk, som regel i 4 pk., koster 4,5 euro. I større supermarkedskæder har de Nestlé Nedina og Nativa (Nativa er det samme som Nan i DK).

11. MESES betyder måneder. Så det er rimlig nemt at finde ud af hvad man skal købe.

12. Vedr. klapvogne, hvis i har jeres "store" (Mistral, Nordic cruiser og.lign.) klapvogne kært, vil jeg foreslå en handy paraplyklapvogn m. kaleche. Flyselskaberne/lufthavnene behandler dem ikke særlig godt. Derudover er det ikke til at komme rundt med de store klapvogne. Fortovene er som regel meget smalle, ujævne og fordre ikke altid til promonadekørsel. En lille klapvogn kan man bl.a. nemmere have med på restaurent o.lign. Desuden er spanierne vandt til de små vogne, og at de er med alle vegne.

Håber i kan bruge nogle af de råd og erfaringer jeg har draget, og spørg bare løs, jeg har sikkert glemt en hel del lige nu.

Super knus fra Karina og Anton, der har fået små brune hænder.


Log ind for at besvare indlægget

Del med andre

Facebook Twitter Twitter

Svar (21)

12

csb

31. marts 2004 - 11:39 | Tilbage til mødregruppen

Hej Karina & Anton

Velkommen hjem - Vi håber at i havde en god tur :o)

August og jeg er fra september siden, og så dit indlæg derinde!

Vores lille familie rejser til Mallorca den 4 juni i en uge på et lækkert hotel! Til samme formål har vi købt en Simo Nordic Cruiser, udelukkende fordi det er et mærke som vi har i forvejen. Og August er slet ikke vant til at sidde op i en klapvogn, det har han aldrig prøvet.
Så det er da vildt kedeligt at høre at flyselskaberne ikke passer på klapvogne (som om vi vælter os i penge *S*) ØV ØV ØV - De kan jo ikke sådan ligge i en paraply klapvogn og sove, som de kan i en rigtig klapvogn.

Hvor var i henne i spanien?? Hvad syntes Anton om at være "ude", sover han ligeså godt i fremmede omgivelser som i sin egen seng (det er da jo nogen der gør). Jeg er vildt spændt på vores tur og om August kan lide at være ude, væk fra sin egen seng!

Hvor lyder det sødt med små tykke lækre brune fingre *SS* Nu glæder vi os helt vild.

Tak for dit indlæg :o)
Cecilie & August

Log ind for at besvare indlægget |

12

karinasbaby

31. marts 2004 - 12:01 | Tilbage til mødregruppen

Hej csb

Lidt svar på dine spg.
På de fleste paraply modeller kan man lægge ryglænet ned, så de kan sove. Tag evt. babydynen med.
På rest. er der ikke meget plads, men der er altid plads til en paraply. I øvrigt bruger spanierne kun sådanne modeller, de kender ikke til andet, og børnene trives jo fint med det.
Vi var på Costa del Sol, mine forældre bor dernede.
De har en weekend seng, og Anton sov fortrindeligt der.
Hvis i skal rundt og se lidt ting, kan i med fordel gøre det hver 2. dag. Det er jo meget for sådan en lille størrelse, hvis man sådan skal hæfles rundt med hele tiden. Men mon ikke August selv siger fra, hvis det bliver for meget.

Karina

Log ind for at besvare indlægget |

12

113066

31. marts 2004 - 18:27 | Tilbage til mødregruppen

Rejser til Cypern på søndag

Så tak for de gode råd, selvom det jo er et andet land. Er lidt bekymret for, hvad vi kan få af mad mv til Frederik, for Cypern er ikke medlem af EU og følger deres regler, vel?

Log ind for at besvare indlægget |

12

marashmarash

1. april 2004 - 13:14 | Tilbage til mødregruppen

Spørgsmål

Hej Karina!
Vi skal til Mallorca om en måneds tid, så jeg var glad for lige at falde over dine tips. Hvordan ser spanierne på amning? Kan man gøre det offentligt (tækkeligt!!), eller skal man finde et pænt toilet, en afsides bænk eller hvordan?
Håber du kan svare :-)
Mvh Tine & Caroline - næten 6 måneder
(På besøg fra oktobertermin)

Log ind for at besvare indlægget |

12

karinasbaby

1. april 2004 - 23:10 | Tilbage til mødregruppen

Hej marashmarash

Bummelum. Ved det ikke rigtig. Men min mor fortalte tideligere, at hun havde undret sig over, at man ikke rigtigt så nogle kvinder amme. Jeg tror de fleste børn (desværre) er flaskebørn. Med det udvalg af diverse former for mælkeerstatninger tror jeg det må være sådan.
Om de så har noget mod det, nej det kan jeg ikke tro. Man skal nok bare ikke sidde med "flagrende" bryster. Hvad med at tage en stofble over din skulder og ned mod Carolines hoved. Så skygger det da fint.

Håber du får en god tur. Jeg er sikker på at i får bedre vejr end vi havde. Hvis du har mere, ja så fyr bare løs.

Karina.

Log ind for at besvare indlægget |

12

susaneva

2. april 2004 - 10:27 | Tilbage til mødregruppen

amme

jeg har 3 børn alle ammet, marc 7 mdr ammes stadigvæk, han bliver også ammet ude i offenligheden, diskret. Jeg syntes at have erfaret via indlæggelser, mødregrupper osv, at der er utroligt mange flaskebørn. Jeg ved at det er utroligt hårdt at få det til at lykkedes, har selv været ved at kaste håndklædet i ringen og sige nu er det flaske, men men .
1. Det er svært når familien, er sikker på at den lille, skriger fordi han - hun ikke får mad nok, selv om sundhedsplejersken siger han tager godt på.
2. spørgsmål som, er du sikker på ,at du har nok mælk.
3. manglende fred og ro.
4. især ved først fødte, man er så hammerende usikker, det gør det ikke bedre hvis mælken er dage om at løbe til, den lille skriger man bliver mere og mere stresset, hvis så barselsgangens personale kunne være nogenlunde ens i holdningen til amning, så ville det hjælpe lidt. Nu ved jeg at barnet har depoter nok til at undvære mælken, til den løber til, det er bare svært når personalet har proppet en flaske på barnet imens man sov.
jeg kunne blive ved.
man skal bare være ved sin beslutning, amning eller flaske, bare barnet får noget mad så går det nok

Log ind for at besvare indlægget |

12

lykkeligejeg

2. april 2004 - 10:39 | Tilbage til mødregruppen

Mange tak fo dine ferie tip..alletiders indlæg.

Vi rejser til Kreta d 13 juni så derfor kunne jeg med stor glæde tage i mod nogle af dine tips *S*
Håber I havde en go ferie.
Endnu engang tak...meget betænktsomt af dig.
Knus
Maria & Sebastian 8 mdr i morgen.

Log ind for at besvare indlægget |

12

marta

2. april 2004 - 11:13 | Tilbage til mødregruppen

Ferie og amning (lidt lang!)

Hej alle sammen
Vi er lige hjemvendt efter en dejlig ferie på Malta. Vi rejste med Dansk Folkeferie, og mht. mad og bleer var det ikke stort anderledes, end herhjemme. det var Pampers, og mos uden tilsætningsstoffer og sukker. Månederne var angivet lidt anderledes, end vi gør herhjemme. Bla. med kylling i mos til 5mdrs alderen.
Ang. amning i Spanien. jeg har boet i Spanien. Og det er rigtigt at mange ikke ammer! Og man ammer ikke offentligt i de kredse jeg kom i. Da vores store dreng var 6 mdr. var vi i Spanien. Han ville ikke bruge sutteflaske. Så vi gav vælling med ske, når vi var ude ! Besværligt. Men, det kan nu altså godt passes ind med amningen, hvis man ikke planlægger de lange ture. Og ellers må manden skygge lidt;-)Vi havde en stor Emmaljunge klapvogn med. og jeg synes at det var en fordel at have en "seng" på hjul med. Han sov bla. når vi spiste på restaurant sent om aftenen. I spanien spiser man først aftensmad kl. ca.22. Jeg synes ikke at den var for stor til fortovene, tværtimod kunne jeg forestille mig, hvor mange bump man ville give i en paraplyklapvogn, da kantsten er meget høje.Og vi fik endda hjælp til at få vognen op på første sal i en restaurant! I et område af byen, med en masse trapper, var der en ældre dame, der tilbød at se efter vognen, imen vi besteg trapperne:-) Hun sad troligt og kiggede på den, til vi var tilbage:-) der skete heller intet med klapvognen på flyturen.

På Malta havde vi taget barnevognen med. den var for stor. Fortovene var meget meget smalle, og der var mange stejle bakker. Så jeg havde mit hyr med at skubbe den rundt.men, Ida sov nu så godt i den:-) Fra Malta og hjem fik vi lov til at have barnevognen med helt ud til flyet. Det var fedt! Og vognene er stadig så god som ny.

Skriv bare for flere rejseråd! Og hav nogle gode rejser!!!
KH Marta

Log ind for at besvare indlægget |

12

majsek

3. april 2004 - 19:29 | Tilbage til mødregruppen

Min familien er fra spanien

men de fleste bor i grækenland :o) nå men med hensyn til amning, så er det lidt mere fy,,( begge steder) at amme offenligt, men med turister er det lidt noget andet, du/i vil nok bare få nogle´små bemærkninger med på vejen,(af den ene eller anden slags)
Ja det er ganske rigtigt at fly selskaberne er hårde ved vognen. men igen ved jeg mange, jeg selv inc, der købt en brugt god klapvogn, men kan for en 600-700 kr få en god brugt emmaljunga eller andet mrk det er det somme som en ny paraplyklapvogn, koster ! men så har man altså en vogn de ligger/ sider godt i, plus vognen har en god affjedring,, det kan man ikke påstå paraply klapvognen har. PERSONLIGT syntes jeg det er synd at ungerne skal rasle rundt i sådan en vogn,,

Log ind for at besvare indlægget |

12

3232

4. april 2004 - 7:10 | Tilbage til mødregruppen

lige et lille spørgsmål ang. fragt af klapvogne.

jeg skal d.04.o5 til tenerife med dansk folkeferie.
vi har en teutonia klapvogn der vejer ca. 16 kg. kan denne medbringes i flyet.
eller skal den pakkes ind og fragtes som baggage.

Er der nogen af jer der ved det?

Log ind for at besvare indlægget |

12

karinasbaby

4. april 2004 - 10:06 | Tilbage til mødregruppen

Den skal pakkes ind og

ryger samme vej som kufferterne.
Har du/i husket at tjekke prisen for at medbringe klapvogn.

Karina

Log ind for at besvare indlægget |

12

karinasbaby

4. april 2004 - 10:23 | Tilbage til mødregruppen

Hej majsek

Du skriver at med en alm. (efter danske forhold) klapvogn kan barnet ligge ned. Det kan de altså også i de der kaleche/paraplyvogne. Det kan godt ske de fleste danske modeller ikke kan, det har jeg ikke tjekket, men den jeg kørte med, samt alle dem de lokale har, kan altså ligges helt ned i ryggen så de små kan sove.
Iøvrigt kan det måske godt være, at de har en bedre kvalitet vogne, end det vi har/kender til her i DK. Det skal jeg ud og tjekke på næste lørdag, og hvis jeg ikke kan finde een her i DK, beder jeg mine forældre tage een med hjem til mig. Jeg synes de er geniale i en håndvending.

Om folk vælger at tage deres barnevogne/klapvogne med er selvfølgelig deres egen sag. Jeg synes bare det er ærgerligt, hvis ens ferie skal kikse lidt pga. for stor klap/barnevogn.

Karina

Log ind for at besvare indlægget |

12

camillasmor

4. april 2004 - 20:42 | Tilbage til mødregruppen

Klapvogn i fly

Da vi skulle til Tenerife med Tjæreborg i januar var det gratis at få klapvognen med.
Men i informationen i Billund Lufthavn (jeg ved jo ikke om det er der i skal flyve fra) lige ved siden af "check-in" kan man for 25 kr. købe en kraftig plastpose til at komme klapvognen i. Jeg fortrød at jeg ikke pakkede vores vogn ind i to poser, ikke at der skete noget med den under transporten, men det var en spritny Emmaljunga og der kan jo gå hul på posen og ellers har man én til hjemrejsen for i lufthavnen på Tenerife fandt jeg ikke noget sted at købe en sådan pose.

En lang smøre for en plastpose -
rigtig god tur.

Hilsen
Mette

Log ind for at besvare indlægget |

12

Filomena

5. april 2004 - 18:05 | Tilbage til mødregruppen

Spaniere og offentligt amning

Faldt lige over dit indlæg og da min mand er spanier og vi er meget i Spanien syntes jeg lige, jeg ville kommentere det. Det er ikke normalt at amme offentligt i Spanien, som det er her i DK. Man gør det ikke på en café eller en restaurant, men man kan jo blive nødt til at gøre det alligevel. I så fald er mit råd at gøre det diskret og uden for meget ståhej! Det afhænger også meget af hvor i Spanien, du er. Hvis du er i turistområde, så tror jeg ikke der er nogen, der vil løfte et øjenbryn over, at du ammer.

Og så lige: Nej der er ikke så mange, der ammer i Spanien, hvilket der er mange grunde til. Blandt andet at de kun har 3 måneders barsel. Dernæst er Spanien et land der efter diktaturets ophør i 1975 har været meget interesseret i at være "moderne" og blandt moderne opfindelser er blandt andet MME, som man oveni købet i 1970´erne mente var bedre end modermælk. Før det fik børnene kondenseret mælk blandet med alm. sødmælk! Ja, der er en ganske anden baby-kultur. Min mand og hans søskende har alle fået appelsinjuice hver dag, siden de blev født og én af dem fik tomatjuice i sutteflasken fra hun var en uge gammel for det kunne hun så godt lide!!! Da jeg skulle føde var de alle lige ved at gå bagover da de hørte at jeg ikke havde fået en epiduralblokade for det er det mest normale at få en epidural når man begynder at få veer hvor man i øvrigt også straks bliver indlagt! Nå men ellers kan jeg bare sige. Lad være med at slæbe alt muligt med for man kan altså få alt i Spanien ovenikøbet også ting, man ikke kan få her!!! Hvis der er babyting du ikke kan finde i et supermarked så prøv på apoteket de er som regel ret velassorterede i babyting, mad, mælk o.lign.

God tur!

Det kan til tider være svært at skulle forklare hvorfor ens eget barn ikke må få alt muligt fra de er 2 mdr!!!

Log ind for at besvare indlægget |

12

3232

5. april 2004 - 18:06 | Tilbage til mødregruppen

Tak for det

jeg skal godt nok afsted fra kastrup, men mon ikke de har det samme det vil jeg ihvertfald finde ud af.

Var det iøvrigt godt at have vognen med hvordan var det at komme rundt med den+

Log ind for at besvare indlægget |

12

Filomena

5. april 2004 - 18:09 | Tilbage til mødregruppen

Klapvogn ombord

Det kommer an på hvem du flyver med. Spørg i check-in skranken om du må tage den med ind og gemme den i et lille rum de har ombord. Det har vi fået lov til efter vi på vejen ud fik et skævt hjul - ret belastende at køre rundt tre uger med!!! Vi fløj med SAS prøv evt. at ringe inden til luftfartsselskabet og spørg og ellers så prøv at insistere på en venlig måde - det kan altså lade sig gøre på de fleste fly.

Log ind for at besvare indlægget |

12

3232

5. april 2004 - 20:06 | Tilbage til mødregruppen

jeg har haft kontaktet dansk folkeferie

og de gav mig den besked at var vogenen over 14kg. skulle den pakkes ind, hvis den var under 14 kg. kunne den komme med ind.
men vores vejer 16 kg.

hvad var det for en vogn i havde med?

Log ind for at besvare indlægget |

12

Filomena

8. april 2004 - 17:32 | Tilbage til mødregruppen

vores barnevogn er en emmaljunga baby active

og vi fik den med ind i flyet på vej hjem fra spanien. Den vejer ikke så meget omkring 11-13 kilo tror jeg, men jeg tror lidt det handler om held hvem man spørger! I KAstrup lufthavn er det min erfaring at personalet altså nogle gange lidt krakilske. I Madrid er de som regel lidt mere large hvis man spørger pænt. Så hvis de siger nej på vej ud så spørg på vej hjem alligevel. Sørg for at undersøge vognen når I når frem. Hvis den er beskadiget skal det anmeldes til luftfartsselskabet inden 10 dage tror jeg, så betaler de rep. af skaden.

Log ind for at besvare indlægget |

12

camillasmor

9. april 2004 - 8:22 | Tilbage til mødregruppen

Nem at komme rundt med

Tenerife er utroligt klapvogns og handicap venlig. Det er meget nemt at komme rundt over det hele.
I modsætning til Gran Canaria hvor der er trapper OVERALT!

Hilsen
Mette

Log ind for at besvare indlægget |

12

marashmarash

13. april 2004 - 14:12 | Tilbage til mødregruppen

Endnu et spørgsmål

Tak for svar vedr "offentlig" amning.
Jeg kom til at tænke på opladning af babyalarm, har de samme stikdåser/stikkontakter i Spanien som i DK, det kan jeg ikke huske fra sidste besøg.
Mvh Tine

Log ind for at besvare indlægget |

12

marta

14. april 2004 - 10:58 | Tilbage til mødregruppen

blandet

Nogle af stikkontakterne virker sammen med vores. Andre ikke...
det er hvad jeg har oplevet. Men, der har altid været en i rummet, vi kunne bruge.
MArta

Log ind for at besvare indlægget |

Du skal være logget ind for at kommentere.
Klik her for at logge ind eller oprette en ny konto.


Mødregrupper
Debat
Blog
Køb/salg

10 seneste indlæg i debatterne

Dato:Emne:Skrevet i:
22/5Børn med søvnproblemerLivet med børn
22/5Sandaler...Ordet er frit
16/5Sygemelding (anden årsag) og fødselsklip? SU?Graviditet
14/5I får lige et link der virkerLivet med børn
14/5Jeg handler stort setLivet med børn
9/5Mor til to og problemer med parforholdetOrdet er frit
6/5mulighederne kan være uendeligeGraviditet
1/5Ville også umiddelbart meneGraviditet
30/4Hjælp en mor til toOrdet er frit
30/4Hjælp en mor til toLivet med børn
Se seneste 100 debatindlæg

10 seneste køb/salg annoncer

Dato:Titel:Pris:
23/7Leander-seng3.500 kr.
23/7Silvercross barnevogn4.000 kr.
17/7Barnevognspuder199 kr.
13/4Salg af nye Kennedy Sko til lagerpriser 175 kr.
2/8LÆKKER BODYPILLOW PÅ UDSALG!!399 kr.
2/6drenge cykel 250 kr.
2/6trammeseng 100 kr.
24/5Hjemmelavet personlige bamser250 kr.
4/5Sød vugge i træ100 kr.
4/5God barnevogn sælges nu900 kr.
Gå til Køb&Salg

Seneste fra brevkassen

Mulige problemer ved sen graviditet
Jordemoder Hej Camilla Jeg er snart 39 og mor til 3 piger på 3, 5, og 7 år. ...
Medicin til baby med dårlig mave
Sundhedsplejerske Hej Kan jeg give min søn på 21 månder probiotika hver dag? Hans m...
Min datter leger primært med enebørn
Familierådgiver ​​Hej Gitte​Dette er måske et lidt usædvanligt spørgsmål, men&nbs...
Annonce