Din søgning gav:

 

Hvornår må et barn sidde på forsædet ?

12

gitte1974

6. september 2005 - 9:09 | Tilbage til mødregruppen

Er der nogen som ved hvornår et barn er stort nok til at sidde på forsædet når der er airbag ? Jeg ved godt man aldrig må sætte et bagudvendt sæde der, men hvad med en forudvendt barnestol eller sådan et sæde når de bruger voksensele !
Kan man finde regler et sted, det har vel noget med højde at gøre, så de ikke bliver kvalt i den - eller hvad ?

Gitte74/Margit + Signe 31.05.03 + Bryderen Termin - 17 dage


Log ind for at besvare indlægget

Del med andre

Facebook Twitter Twitter

Svar (6)

12

gitte1974

6. september 2005 - 9:15 | Tilbage til mødregruppen

Fandt det på FDM...

men her er reglerne hvis andre er i tvivl..

Børn under 140 cm
Børn må aldrig sidde bagudvendt hverken i babystol eller barnestol på forsæde med airbag. Vi anbefaler heller ikke, at børn sidder fremadvendt i barnestol, på selepude eller i bilens seler på forsæde med airbag. De skal om på bagsædet medmindre airbag'en er koblet fra eller fjernet.

Børn over 140 cm
Børn over 140 cm kan sidde på forsædet, hvis barnet kan anvende bilens almindelige 3-punktseler uden supplerende udstyr. Men husk at trække forsædet helt tilbage, så afstanden til airbag'en er størst mulig.

Placering i biler med airbag
Airbags for passagerer er udformet og dimensioneret til at beskytte voksne. Svenske og amerikanske undersøgelser har vist, at børn, især de mindste, har risiko for at blive dræbt eller alvorligt skadet af airbag, hvis de sidder foran én, der udløses. Ved køb af ny bil bør man altid vurdere sit behov for transport af børn indenfor de nærmeste år. Undersøg hvor mange airbags bilen har, samt hvilke muligheder der er for at koble dem fra eller få dem afmonteret.

Hvis der er sideairbag, skal barnet undgå at hvile hovedet op mod døren. Ved en kollision kan en sideairbag skade barnet, hvis hovedet er placeret tæt på sideairbag'en. Sørger man for, at barnet er placeret i normal siddestilling, udgør en sideairbag ingen risiko.

Hvis du jævnligt kører alene med et mindre barn i bilen, kan det være en fordel at have barnet på forsædet ved siden af dig. Men så skal airbag´en kobles fra. Airbag´en kan kobles fra i mange bilmodeller, men det må kun gøres af et autoriseret værksted. Hvis du er i tvivl om, det kan lade sig gøre, så kontakt eventuelt importøren af dit bilmærke.

Log ind for at besvare indlægget |

12

badlands

7. september 2005 - 8:46 | Tilbage til mødregruppen

et lille sidespor

Da vi var børn (min bror og jeg) plagede vi tit om at få lov til at sidde foran. Min mor sagde at vi først måtte når vi kunne strække den ene arm op over hovedet og dække øret med hånden på den modsatte side af hovedet. Uden at lægge hovedet ned på siden. Det passer faktisk næsten præcis med at man så er 140 cm høj.

I det hele taget ville jeg mene at børn så vidt muligt skal placeres på bagsædet og ikke bag chaufføren. Men der findes desværre ikke sikre pladser, kun nogen der er knapt så usikre. OG i øvrigt at man altid skal bruge selen, barn som voksen. Det ryster mig så mange der "glemmer" det, når de sidder på bagsædet (deraf min aversion mod at have nogen bag mig når jeg kører).

Mvh
Lone

Log ind for at besvare indlægget |

12

kimsi

7. september 2005 - 17:52 | Tilbage til mødregruppen

Re: et lille sidespor

Se bare hvad der kommer af, at have så ny en bil, at der ligefremt er airbag i :-)

Jeg nyder nu, at jeg nogle gange kan have den store oppe foran, når bare hun er med.. Det giver en helt andet god kontakt..

Mere sidespor.. (Og skal vi ikke snart finde på et eller andet varmt emne at diskutere, så vores debat ikke går helt istå? :-))

Pladsen i midten plejer man at kalde 10%-pladsen, fordi der er 10% chance for at overleve, hvis man sidder der, uden sele.. - Og man altså kører galt..

Noget helt andet er, at ligesom det levende bag i skal være spændt fast, skal man huske ikke at have ting til at stå bag bagsædet eller bag i, der kan flyve frem. Fx en autostol/selepude uden barn, der kun er spændt ordentligt fast, når barnet sidder i den.

Kh Kirsten

Log ind for at besvare indlægget |

12

badlands

8. september 2005 - 10:26 | Tilbage til mødregruppen

Eller en Falck-kasse

Det undrer mig meget (og min morfar der var kørerlærer kunne blive fuldstændigt italiensk over det) at der er så mange der stadig har nødhjælpskassen liggende på hattehylden. Det er een af de ting der ved en kollision bliver kastet frem med voldsom kraft, og kan forvolde enorm skade.

Lone

Log ind for at besvare indlægget |

12

leneusa

8. september 2005 - 19:15 | Tilbage til mødregruppen

Mere skrækkeligt farligt.....

Faktisk ved jeg ikke, om det er sandt. Men det er en god historie:

Jeg har hørt, at "solskyggefidusen med spejl" (hvis den står i en 45 graders vinkel mod ens pande) ved et biluheld nærmest kan skære sig et godt stykke ind i panden - og det lyder jo ikke rart.

I øvrigt har jeg lige læst en spændende bog af en økonom, som har set på sammenhænge mellem økonomi og statestikker og forskellige samfundsproblemer.

Fx skrev han om hvordan folk (også mig) er meget påpasselig med altid at bruge autostole til deres børn. MEN det er meget få børn som ret faktisk bliver reddet af autostolene og men man bruger enorme summer penge på forskelligt udstyr.

OG så var der lige denne her, som ramte mig: Her i USA har mange jo skydevåben hjemme og "gode forældre" checker lige om der er skydevåben hos kammeraterne, inden ens børn skal på playdates. (Har de våben, skal man i stedet lade ungerne leger hos hjemme hos en selv). LIDT SVÆRT AT SPØRGE OM...og jeg har aldrig fået spurgt, selv om jeg gerne vil.

MEN så viser det sig jo, at det man skal spørge om er, om der er en swimmingpool. FOR DET ER MEGET FARLIGERE og 1000vis af børn drukner hvert år i swimming pools. Men det er en meget bedre historie, at lillesøster skyder storebror med fars gevær, end at et barn drukner. Skydeulykkerne sker meget sjældnere end drukneulykkerne. Så det er farligere med en uindhegnet pool end et aflåst våben.

Der var også en spændende sammenhæng mellem indførelsen af fri abort og et markant fald i kriminaliteten, men det er en anden historie.

Nå ungerne vil i swimmingpoolen og jeg må jo hellere holde øje. ;o)

Kh

Lene

Log ind for at besvare indlægget |

12

pero

15. september 2005 - 23:17 | Tilbage til mødregruppen

Det er ret sjovt at du skriver det, fordi...

Niels er begyndt at plage om at sidde på forsædet. Det er der temmelig mange børn i børnehaven der for lov til. Både med og uden sele (ja I læst rigtigt, men der er ca 30% indvandre i børnehaven og de har et lidt andet forhold til det med børn og biler end vi har). Men jeg har sagt til ham at det får han først lov til når han kan tage armen over hovedet og nå sin øreflip.

Så er det lige den udspekulerede unge med et stort grin tager armen bag om hovedt og så kan han nå. Men den går ikke Nulle, han skal ikke tro han kan løbe om hjørner med sin mor!

Pernille, Ellen (2 år) og Niels (næsten 5 år)

Log ind for at besvare indlægget |

Du skal være logget ind for at kommentere.
Klik her for at logge ind eller oprette en ny konto.


Mødregrupper
Debat
Blog
Køb/salg

10 seneste indlæg i debatterne

Dato:Emne:Skrevet i:
23/4Lidt tid siden.Graviditet
18/4Andre gravide grænsependler/grænsegænger (Tys...Ordet er frit
12/4Klar til børn, når kæresten ikke erOrdet er frit
11/4LysterapilamperOrdet er frit
24/3Analogt udrOrdet er frit
22/3Til dig der har været i fertilitetsbehandling!Ordet er frit
19/3Smerter i graviditetenGraviditet
14/3Tag kontakt til den danske importørOrdet er frit
13/3Babyalarmer - Hvad går man efter?Livet med børn
3/3Hej mia Jeg ved det er nogleLivet med børn
Se seneste 100 debatindlæg

10 seneste køb/salg annoncer

Dato:Titel:Pris:
23/7Leander-seng3.500 kr.
23/7Silvercross barnevogn4.000 kr.
17/7Barnevognspuder199 kr.
13/4Salg af nye Kennedy Sko til lagerpriser 175 kr.
2/8LÆKKER BODYPILLOW PÅ UDSALG!!399 kr.
2/6drenge cykel 250 kr.
2/6trammeseng 100 kr.
24/5Hjemmelavet personlige bamser250 kr.
4/5Sød vugge i træ100 kr.
4/5God barnevogn sælges nu900 kr.
Gå til Køb&Salg

Seneste fra brevkassen

Min datter leger primært med enebørn
Familierådgiver ​​Hej Gitte​Dette er måske et lidt usædvanligt spørgsmål, men&nbs...
Jeg venter barn med min voldelige ekskæreste
Familierådgiver Jeg er en ung kvinde på 26 år, som er blevet gravid med min ekskæreste...
4-årig tager billeder af sine kønsdele
Sundhedsplejerske HejJeg skriver, fordi jeg her til aften, da jeg var gået i seng, gik i...
Annonce