Din søgning gav:

 

Godt råd mod halsbrand

13

29. august 2006 - 9:58

Det svier og brænder langt nede i svælget. Du er sidst i graviditeten og har halsbrand. Halsbranden opstår, fordi din ændrede hormonbalance gør dit spiserørs lukkemuskel slappere. Samtidig presser dit barn mavesækkens indhold op i spiserøret. Du bliver med andre ord nødt til at finde dig i, at det brænder i halsen. Og dog.

Måske har du fundet et godt trick, der kan afhjælpe irritationen? Vi glæder os til at høre, hvad der virker for dig.

Med venlig hilsen
Netdoktoktor Babyklub


Log ind for at besvare indlægget

Del med andre

Facebook Twitter Twitter

Svar (18)

13

113066

29. august 2006 - 13:29

Re: Godt råd mod halsbrand

Mælk virker selvfølgelig noget, da det er basisk, men problemet er, at mavesækken hurtigt bliver fuld af væske, og så er man lige vidt.
Mandler og bananer virker tildels.
Små måltider og at lade være med at bukke sig ned overhovedet, men... det er altså ikke nemt.
Så jeg tygger enten alminox eller link, når det er allerværst. Ellers udstår jeg bare smerterne med et krampagtigt ansigtsudtryk.
Godt råd af bitter erfaring: Lad være med at spise makrel i tomat før en svømmetur...
Lou uge 30

Log ind for at besvare indlægget |

13

clarabelle

29. august 2006 - 15:58

Re: Re: Godt råd mod halsbrand

Undgå alt for fed mad, det er min erfaring. Fik helstegt pattegris i weekenden og pyyyyyha det var slemt. Men mælk viker fint for mig...Men ellers også de her samarin og balancid virker hvis det er meget slemt.

Kh Mia 25 +1

Log ind for at besvare indlægget |

13

29. august 2006 - 17:10

Re: Re: Re: Godt råd mod halsbrand

Min halsbrand kan sagtens dukke op, uden at jeg lige har spist noget. Jeg synes ikke mælk (i form af kakao, da jeg ikke kan li mælk) hjælper. Det gør pillerne mod halsbrand dog med det samme.

Lærke 26. uge

Log ind for at besvare indlægget |

13

bordermolly

29. august 2006 - 17:16

Re: Godt råd mod halsbrand

Jeg har på apoteket fået nogle tyggetabellet der hedder: Graviflux, med pebermyntesmag. De er testet og beregnet til gravide. Man tygger en tabellet og tager at glas vand, så går der ca 10 minutter også er halsbranden væk. Super effektiv.
Karen 35+

Log ind for at besvare indlægget |

13

morinden30

29. august 2006 - 17:45

Re: Godt råd mod halsbrand

Jeg har prøvet Graviflux tyggetabletter, men synes ikke at de virkede særlig hurtigt. Har haft en kort indlæggelse på hospitalet, da den lille ville ud allerede i uge 27. Her anbefalede flere af jordemøderne mig at jeg skulle købe Gaviscon (flydende substans, smager ligesom tyk tandpasta) på apoteket. Det er klart det bedste jeg har prøvet og det virker inden for 2 min. Koster vist nok ca. 70 kr.

Hilsen

Mette 33+3

Log ind for at besvare indlægget |

13

Carlotte

29. august 2006 - 18:07

Re: Re: Godt råd mod halsbrand

Jeg er snart igennem min 2. graviditet og har ligesom sidst haft halsbrand og sure opstød i det meste af graviditeten. Jeg blev anbefalet 2 stk. naturpiller Nelfamag ca. 2 timer før sengetid. Det har gjort at jeg har sovet sådan næsten normalt. Ellers spiser jeg efter behov Balancid Novum fra apoteket. Gammelt ordsprog siger at har man meget halsbrand har barnet meget hår, det passede sidste gang så mon ikke jeg får en langhåret baby denne gang også...
Sille 37+2

Log ind for at besvare indlægget |

13

katjakai

29. august 2006 - 19:13

Re: Godt råd mod halsbrand

uha halsbrand er noget af det værste jeg ved , men jo en af de ting der følger med .... ved ikke om det bare er mig men jeg læser altså bag på alle de der ting man kan få for det og der står at det ikke er godt at tage under en graviditet.. så jeg skal ikke nyde noget .. men snupper gerne en tør kiks og et stort glas mælk ... held og lykke..
katjakai 23+5

Log ind for at besvare indlægget |

13

sebastiansmommy

29. august 2006 - 20:27

Re: Godt råd mod halsbrand

jeg døjer kun med halsbrand om aftenen når jeg kommer i seng, så derfor ligger jeg højt-med 2 hovedpuder, det plejer at hjælpe. For jeg er ik meget for at ta piller under graviditet. Mælk hjælper men da jeg spiser mine jernpiller om aftenen, må jeg jo ikke drikke mælk så tæt på (så optages jernpillerne ikke ret godt).
Bettina 39+1 (2.graviditet)

Log ind for at besvare indlægget |

13

sarah79

29. august 2006 - 21:45

Re: Godt råd mod halsbrand

Har endnu ikke halsbrand, men havde med storesøsteren... På mit natbord stod et glas Gaviscon (pilleform - ala alminox bare meget mere effektive!). Når man spiser pillen (den skal tygges) skal det gå rimelig tjept - ellers føles det som om man har en skumbold i munden. Det er også derfor det er så effektivt. Når pillen er tygget og slugt danner den en slags skumprop nede i maven/spiserøret så de sure opstød ikke kan komme op. Prøv det ;-)
Kh. Sarah 29+0

Log ind for at besvare indlægget |

13

KrazyCat

30. august 2006 - 7:52

Re: Godt råd mod halsbrand

Jeg er så hårdt ramt at jeg desværre må ty til de lidt skrappere midler. Derfor spiser jeg nu (og har gjort det de sidste 5-6 uger) acinil morgen og aften.
Tidligere i graviditeten virker en glas mælk, en bana eller en håndfuld mandler fint, lidt længere henne står den så på alminox efter behov.
Til sidst var jeg dog henne hvor jeg for bare at dulme halsbranden så meget at jeg kunne falde i søvn måtte snuppe en banan, et glas mælk, en håndfuld mandler og 2-3 alminox. Jeg kunne godt regne ud hvad den kur ville gøre ved min vægtstigning ;-) og derfor var jeg en tur omkring lægen (nå ja et telefonopkald var nok) og aftalte med hende at det var ok at begynde med acinil.
Acinil/Cimetedin er den eneste syreneutraliserende medicin som man godt kan tage under graviditeten, og det kan varmt anbefales hvis intet andet hjælper. Dog bør man altid lige vende det med lægen inden man går igang, da det jo er regulær (omend receptfri) medicin.

-Marianne

Log ind for at besvare indlægget |

13

rikkelyngholm

30. august 2006 - 11:14

Re: Re: Godt råd mod halsbrand

Puuhhaaaa... egenligt dejligt at læse at jeg ikke er den eneste der virkelige har halsbrandskrise ;o) - men for pokker - ej fedt i nat at vågne og tænke - "rigtigt jeg spiste en spejepølsemad for 6 timer siden" den havde meldt sin ankomst og de næste 6 timer gik så med at jeg sad oppe og sove efter at ha' spist en balancid - men jeg syntes ikke rigtigt der er noget der hjælper andet end at holde sig HELT væk fra mad med smag og ej spise for sent - men nu er jeg nok der at jeg overlever nok - der er ikke så lang tid igen - selvom det nu har stået på i mange uger - nogle dage/nætter bedre end andre (i nat var dog den værste).

Rikke 39+2

Log ind for at besvare indlægget |

13

113066

30. august 2006 - 11:55

Aarh...

Tror nu de fleste læser indlægssedlen. Der står altså ikke noget om, at man ikke må tage f.eks. Link eller Alminox, som jeg tager, under graviditet. Prøv selv at gå ind på lægemiddelkatalogets hjemmeside; her får du en fyldestgørende og uvildig information. Altså ikke fordi du skal tage andet end mælk, hvis det virker for dig, men jeg vil nu ikke mene, at de gravide, der tager stærkere midler, gør det med risiko for barnet.
Mvh. Lou uge 30

Log ind for at besvare indlægget |

13

pijoca

30. august 2006 - 13:07

Re: Re: Godt råd mod halsbrand

Mælk og kiks (Hvidt brød) virker IKKE på mig, det gør iøvrigt også kroppen "sur". Og her tænker jeg på syre/base forhold.
Istedet drikker jeg min aloe Vera juice! Der ud over at være sprængfyldt med vitaminer og mineraler, er syreneutraliserende på den naturlige måde. Aloe Vera juicen holder også maven igang på en skånsom måde. Det er hvist at slå 2 fluer med et smæk!
Berit uge 23

Log ind for at besvare indlægget |

13

Lonbon17

30. august 2006 - 19:26

Re: Godt råd mod halsbrand

Er godt nok kun 20,0 uger henne, men har snakket med en jordmoder. Drik mælk og spis mandler samtidig. Har dog ikke drukket mælk til. Det har hjulpet mig.

Rigtig god fornøjelse med mælk og mandler.

Log ind for at besvare indlægget |

13

mmwith

31. august 2006 - 17:32

Middel mod halsbrand

Jeg blev meget plaget af halsbrand og sure opstød da jeg var i uge 28, men det forsvandt helt ved at jeg lagde en stor pude under madrassen i hovedenden. Min mand fik den ekstra bonus, at jeg også holdt op med at snorke - hvilket jeg ellers har plaget ham med helt fra begyndelsen af graviditeten...

Først nu i uge 35+ har det været nødvendigt at snuppe en Gaviscon tyggetablet nogle aftener - og den virker effektivt.

Marianne

Log ind for at besvare indlægget |

13

Bobobaby

1. september 2006 - 23:30

Re: Godt råd mod halsbrand

Jeg har haft halsbrand fra inden jeg vidste, jeg var gravid... Har prøvet alt! men er endt med Frutin, som er naturmedicin (kalktabletter). Virkelig anbefalsesværdige. Frutin fås i Matas og i helsekostforretninger. Prøv det!

Bobobaby (33+1)

Log ind for at besvare indlægget |

13

Trolderier

31. maj 2010 - 21:28

Nelfamag

Hej Bobobaby

Lyder til at være værd at prøve med Nelfamag.

Hvor kan de købes?

Tak,

 

 

Log ind for at besvare indlægget |

13

honeybiba

19. maj 2017 - 16:15

KEFIR!

Jeg vil lige takke denne tråd, for den hjalp mig til at tro på at man kan gøre noget mod det.

Jeg har døjet med bøvsen og halsbrand siden 2. måned og det er kun tiltaget (jeg er nu 30 uger/7,5 mndr). Nogle gange har det været lisså slemt som den værste kvalme.

Jeg får det når jeg bukker mig ned, på alle 4, når jeg er sulten, når jeg spiser store måltider, når jeg spiser sødt, fedt, surt - egentlig bare stort set hele tiden!

Jeg har prøvet mandler, bananer, mælk, vand og alminox, plus et udvalg af amerikanske alminox-lignende præparater, da jeg har været i USA en del af min graviditet. Alminox og des lige var nok det som hjalp bedst, men man må ikke drikke og spise efter dem og de virker kun i 5+ minutter og man må vist ikke tage for mange af dem. Vand i små tåre kunne skylle mavesyren lidt ned, men som der blev nævnt heri tråden skal man undgå at fylde maven med væske for så stiger det bare op i halsen igen.

Men ved et tilfælde faldt jeg over kefir. i et supermarked i USA ledte jeg efter noget der minder om tykmælk til min morgenmad. Jeg købte en kefir og på vej hjem fra markedet tog jeg lige en tår for at prøve den - og med ét var mavesyren og ubehaget væk!!!
Der skal virkelig ikke mere end en enkelt tår eller to til at tage både luft og mavesyre.

Jeg håber det også kan virke for jer derude. Jeg har ikke prøvet med andre yogurter og surmælksprodukter, men det skal I da endelig bare prøve.

Kh

Log ind for at besvare indlægget |

Du skal være logget ind for at kommentere.
Klik her for at logge ind eller oprette en ny konto.


Mødregrupper
Debat
Blog
Køb/salg

10 seneste indlæg i debatterne

Dato:Emne:Skrevet i:
24/6Alt Om Børn | Sauna og damp badJordemoderens debat
23/6Cheap Oakley Sunglasses Sunglass Hut Oakley S...INAKTIV DEBAT - SKRIV IKKE HER: Mistet et barn - gravid igen
22/6Alt Om Børn | Sauna og damp badJordemoderens debat
22/6Alt Om Børn | Giv os dit barns sjældne navnNavne
22/6Vuggestue som 7 mdr. gammelLivet med børn
22/6Alt Om Børn | Sauna og damp badJordemoderens debat
22/6Alt Om Børn | Giv os dit barns sjældne navnNavne
22/6Husk en pusletaskeLivet med børn
22/6Udsalgs-siderLivet med børn
21/6Klinisk tandprotese i KBHOrdet er frit
Se seneste 100 debatindlæg

10 seneste køb/salg annoncer

Dato:Titel:Pris:
23/7Leander-seng3.500 kr.
23/7Silvercross barnevogn4.000 kr.
17/7Barnevognspuder199 kr.
13/4Salg af nye Kennedy Sko til lagerpriser 175 kr.
2/8LÆKKER BODYPILLOW PÅ UDSALG!!399 kr.
2/6drenge cykel 250 kr.
2/6trammeseng 100 kr.
24/5Hjemmelavet personlige bamser250 kr.
4/5Sød vugge i træ100 kr.
4/5God barnevogn sælges nu900 kr.
Gå til Køb&Salg

Seneste fra brevkassen

Opdragelse og parforhold: Hvordan tackler jeg, at vi er forskellige?
Familierådgiver Hej GitteJeg lever sammen med min kæreste (en kvinde). Hun er 47 år, o...
Tidlige tegn på graviditet
Jordemoder Kære CamillaJeg har de sidste 2 uger gået med lidt ondt i maven, lidt ...
Mulige problemer ved sen graviditet
Jordemoder Hej Camilla Jeg er snart 39 og mor til 3 piger på 3, 5, og 7 år. ...
Annonce