Din søgning gav:

 

Søskendekonflikter....

5693

morabd

24. august 2008 - 19:54

Nå, men så overlevede vi endnu en weekend...
Vores to drenge på godt 21/2 og knap 6 er ved at drive os til vanvide sådan som de skændes og kommer op og toppes over ALT! De har fået en lillesøster for godt 4 måneder siden, og konflikterne er eskaleret voldsomt siden da, så jeg regner (håber) at de er til dels er en reaktion på hende som de ellers er vældigt glade for, men kors hvor er det dog opslidende... Alle jeg snakker med der har flere børn nikker genkendende når jeg siger at jeg er ved at blive vanvittig over de evindelige slåskampe, men der er endnu ingen der har kunne komme med SUPER-rådet til hvordan man overlever konfliktræset... :-)
Vi skiller dem ad så tit vi kan og laver noget med dem hver for sig så de kan føle sig lidt særlige, men vi skal jo også kunne fungere som en familie på fem...
Hvad gør I?
Mange hilsner
Morabd


Log ind for at besvare indlægget

Del med andre

Facebook Twitter Twitter

Svar (11)

5693

laila1511

26. august 2008 - 17:00

Re: Søskendekonflikter....

dejligt at høre at du også har DRENGE med stort D.
Har selv 2, en på 3½ og en på knabt 6. de slås stort set konstant, nogen gange for sjov, måske for at finde ud af hvem der er stærkest! andre gange fordi den anden har taget Yndlingslegetøjet. Vi har lavet den aftale med dem at de gerne må slås/bryde så længe de gør det på lige vilkår og så længe de ikke kommer til skade og siden vi lavet den aftale har der ikke været lige så meget surmuleri og blå mærker!!!
der vil sikkert være rigtig mange der syntes det er en dårlig ide at lade dem slås men det fungere i vores dagligdag og de kan godt finde ud af ikke at lade det gå ud over andre.

Log ind for at besvare indlægget |

5693

Suzzer

26. august 2008 - 20:17

Re: Søskendekonflikter....

Vi har også to drenge på knap 3 år og 6½ år, som slås lige så meget som de er bedste venner. Vi har givet Andreas (den store) det gode råd at gå væk, hvis lillebror (Christian) slår eller driller, for Christian forstår jo ikke helt, når Andreas siger stop. De små kampe har vi valgt at holde os uden for, og der har vi oplevet flere gange, at Andreas har godt styr på at få dem klaret uden ulykker. De store kampe blander vi os i, adskiller dem og spørger dem hver især, hvad der skete. Er de helt oppe at ringe, bliver de sat på hver deres værelse i et par minutter, så de kan falde ned og tænke over, hvad der skete.

Men ja, det er et konfliktræs, og det kræver stort overskud og til tider overbærenhed at håndtere. Overskuddet er nok så som så med en lille størrelse på 4 mdr. , kunne jeg forestille mig.

Vi bruger også den med at give dem oplevelser hver især, men lige så tit giver vi dem oplevelser sammen og opfordrer dem til at hjælpe hinanden med de små ting i hverdagen (Christian, vil du hente et glas til Andreas. Andreas, vil du hjælpe Christian med at tage jakke på. Og lignende småopgaver, som de kan klare) - det er med til at øge deres sammenhold og venskab.

God fornøjelse og held og lykke fra
Suz og Andreas 6½ år og Christian snart 3 år.

Log ind for at besvare indlægget |

5693

love_child

26. august 2008 - 20:41

Re: Søskendekonflikter....

hm - jeg ved sørme ikke, om jeg kan give dig RÅDET - men jeg kan sige dig, hvad vi gør ;-)
Jeg er mor til 2 drenge - Calvin på 3½ og Linus på 5. De slås også en del - lisså meget, som de er bedste venner :-)

For det første markerer vi meget tydeligt, at det IKKE er i orden at slå. Vi hjælper dem med at sætte ord på deres konflikter .. ikke noget de har lært endnu, skulle jeg hilse og sige - men det hjælper, når det blir gentaget for 117 gang ;-) Sådan noget ala- "du skal sige nej til ham", "sig til ham, han gerne må låne den røde bil, når du er færdig med den" etc etc .. De gør det faktisk nogle gange nu ;-)
Og så opstår konflikterne tit, når vi som forældre ikke er nærværende - det KAN være et tegn på, at den ene (eller begge) trænger til lidt mere kval-tid med mor/far - det prøver vi så vidt muligt at ha med dem begge hver dag - også bare, hvis det lige er 10 min over et ludo-spil.
Og ja - så er det jo i familien at man skal lære hvordan man skal begå sig socialt - og i familien at man er så tryg, at man tør vise sine mere "svære" følelser - så i bund og grund mener jeg, at det er et sundhedstegn, at de slås lidt .. det skal selvfølgelig ikke være det, der fylder mest - men de skal jo lære de sociale kompetencer et sted fra ..
Vær også anerkendende i deres konflikter .. når jeg er presset har jeg en tendens til at råbe af dem - eller vælge den hurtige løsning - at skille dem ad og ikke være konstruktiv ..

håber, du kan bruge noget af det..

vh Lone

Log ind for at besvare indlægget |

5693

broeckner

26. august 2008 - 20:48

Re: Søskendekonflikter....

Hej
JA det er skønt at vide at vi ikke er de eneste forældre som kunne gå grædende i seng søndag aften efter at tænke på weekenden eller eftermiddagen man lige har haft, hvor råberi, skrigeri, kradsen og riven og hvad vilde drenge kan levere af forskellige voldsomheder har præget både humør og overskud. Den pædagogiske grænse er nået for mig og min mand. Vi kan ikke magte at eller rettere finde en løsning på vores to drenge på 2 og 4 års magtkampe. Det går nemlig rigtig galt en gang i mellem hvor de virkelig kommer til skade, Selv om vi er til stede og holde dem i "skak". MEn det er som om at vores overvågenhed provokerer dem til yderligere at pirre hinanden.

Nogle siger at de er født for tæt på hinanden, men det kan vi jo ligesom ikke gøre noget ved. Og vores kærlighed og forståelse er ikke god nok til dem når den ene er jalux på den anden.

JEg ved godt at drenge slås og at de skal prøve grænser, men det er ikke rart når de ikke forstår at de kan komme til at skade hinanden. Og forbyde at lege med hinanden kan vi jo ikke.

Den lille på 2 år bliver så gal når han ikke får sin vilje at han knalder hovedet ind i hvad der er hvor han er. Hvis han stå op, kan han finde på bare at kaste sig ned - og vi kan ikke nå at gribe ham hver gang. Sådan har den store aldrig været- Det er virkelig frygteligt for han har virkelig slået sig mange gange. HVad sker der lige der med galskaben?

Jeg er dybt berørt over vores to ellers skønne og kærlige drenge, men tit og ofte går det for vidt og så er de som løver i bur.
Ja det var bare lidt frustration fra mig. Håber virkelig ikke at min mand og jeg er ene om denne problemstilling.

bedste hilsner
Kamilla

Log ind for at besvare indlægget |

5693

moarT2

27. august 2008 - 12:22

Re: Re: Søskendekonflikter....

Pyyyha, hvor "rart" at læse, at man ikke er ene...
Jeg er nogle gange så fortvivlet, at jeg bare sætter mig til at tude :o(
Har faktisk overvejet at ta' det ene barn og flytte... drastisk ja, men heller leve uden mand og den ene af sønnerne end leve i det her helvede :o( :o( :o(

Log ind for at besvare indlægget |

5693

manner

27. august 2008 - 22:05

Re: Re: Re: Søskendekonflikter....

Hej med jer.
Ja ja ja. Vi kender også problematikken. Vores drenge 2 og 3½ har også konflikter hver dag.Det er virkelig hårdt at være sammen med dem, selvom man nødigt vil tænke sådan om at være sammen med sine børn..
Jeg ved ikke hvad der er at gøre, vi sætter hver gang grænser for hvad de må og ikke må overfor hinanden. Og jeg synes at jeg kan se en lille adfærdsændring hos den store( en lille) Men ellers tror jeg at de elsker hinanden ligeså meget som de er frustrerede over hinanden.
Måske vil tiden arbejde for dem og os, så vi kan nyde deres selskab fremfor at se frem til at de skal i seng. ( Pinligt at skrive det)

Bedste hilsener Marianne

Log ind for at besvare indlægget |

5693

Jogajun

28. august 2008 - 11:03

Re: Søskendekonflikter....

Alle jer med drenge der slås, prøv at se de her nanny911 afsnit der kører på Kanal4. Alle jeres skildringer lyder som en af de her familier. Ofte synes jeg de får løst problemerne ved at forklare børnene at de skal snakke istedet for at slås. Og time out er et rigtig godt middel til at få dem til at køle ned så man kan forklare dem tingene stille og roligt.

Så tjek kanal4 ud og se om ikke i kan bruge deres fif.

Mvh Janne

Log ind for at besvare indlægget |

5693

Enemene

10. september 2008 - 21:44

Vi har kun en, men nr. 2 kan komme hvornår det skal være og...

vores pige på 2 år laver altså også scener, hvor hun smider sig hvor hun er, hvis noget går hende imod. Jeg tror nogle af problemerne skyldes alderen, men istedet for at blive sur på far, som må modstå hovedparten herhjemem, så går det istedet ud over søskende.

Nu må jeg jo se hvad jeg mener når nr. 2 er kommet til verden :o)

Hilsen Lene 37+5

Log ind for at besvare indlægget |

5693

miriama

27. september 2008 - 9:01

Re: Søskendekonflikter....

Hej.

Vi har to drenge på 3½ og 5½ og så en på vej... Jeg synes, vi har meget gode erfaringer med at gå ind og foreslå en ny leg, så snart vi begynder at se, at de kommer op at toppes. Nogen gange kan de ikke selv finde ud af, at nu er det på tide, at finde på noget andet og så er det godt, man står på sidelinjen og lige sætter dem i gang med noget.
F. eks. hvis de leger på gulvet og begynder at skændes om noget legetøj, så kan vi sige: "Kom og hjælp med at lave mad", eller "Nu må I gerne se en film" eller "Nu synes jeg, at I skal lege lidt udenfor - kom og få tøj på" eller "Kom og sid hos mig, og lav en af dine flotte tegninger til mig".
Man skal være ret bestemt og faktisk allerede have besluttet sig for, at nu hvor legen er kørt af sporet, så SKAL de bare lege noget andet - evt. hver for sig. De får så tit valget mellem to forskellige lege og så har de stadig indtryk af, at de vælger selv... ;-) De får ikke lov til at fortsætte med det de er i gang med, for det fører kun til slåskampe og frustrationer - og til råben hos os. Til gengæld skal vi stort set aldrig beskæftige dem - kun lige sætte dem i gang med noget nyt...

Det kræver dog nogengange, at man er ret hurtig til at finde på noget :-)

Håber mine erfaringer kan hjælpe dig...

Miriam

Log ind for at besvare indlægget |

5693

skattebassemor

18. januar 2009 - 23:05

Re: Re: Søskendekonflikter....

kan godt se at tråden er lidt gammel, men det bliver søskende konfligter vist desværre aldrig. og nej det er ikke kun drenge der slås.

Her i huset har jeg en pige på 6 og en dreng på knap4 og en på 2år og hold da op bølgerne kan gå højt. Det er oftes ham i midten der starter lavinen. Storesøster er den snedige som pander han nogle på kasses hvis hun kan se at vi er uden for synsvinkel og lille bror har også rigtig lært at kører på at han er den lille og åh det er så synd for mig.

Vi laver noget med dem hver for sig og sammen vi afleder, trøster, skælder ud og sætter ord på. vi har valgt at bruge time out metoden for ikke selv at ende oppe i det røde felt og ja nogle dage er bare bedre end andre.

lone

Log ind for at besvare indlægget |

5693

lil_70

1. april 2009 - 22:52

Re: Re: Re: Søskendekonflikter....

Jeg ved ikke om det kan hjælpe, men Lola Jensen, er den danske variant af Nanny showet.
Har været til fordrag med hende, set hendes TV-show (Hjælp, vi har børn, på TV3) og læst hendes bøger.

Jeg syntes hun er rigtig god og underholdende.

http://www.lolajensen.dk/

Mvh lil

Log ind for at besvare indlægget |

Du skal være logget ind for at kommentere.
Klik her for at logge ind eller oprette en ny konto.


Mødregrupper
Debat
Blog
Køb/salg

10 seneste indlæg i debatterne

Dato:Emne:Skrevet i:
15/10Bare RoligLivet med børn
14/10Er i tvivl om SA - uge 4Graviditet
12/10Alt Om Børn | Sauna og damp badJordemoderens debat
10/10DesværreNavne
10/10Alt Om Børn | Sauna og damp badJordemoderens debat
9/10Alt Om Børn | Sauna og damp badJordemoderens debat
9/10Alt Om Børn | Sauna og damp badJordemoderens debat
9/10Alt Om Børn | Sauna og damp badJordemoderens debat
9/10Alt Om Børn | Sauna og damp badJordemoderens debat
9/10Alt Om Børn | Sauna og damp badJordemoderens debat
Se seneste 100 debatindlæg

10 seneste køb/salg annoncer

Dato:Titel:Pris:
23/7Leander-seng3.500 kr.
23/7Silvercross barnevogn4.000 kr.
17/7Barnevognspuder199 kr.
13/4Salg af nye Kennedy Sko til lagerpriser 175 kr.
2/8LÆKKER BODYPILLOW PÅ UDSALG!!399 kr.
2/6drenge cykel 250 kr.
2/6trammeseng 100 kr.
24/5Hjemmelavet personlige bamser250 kr.
4/5Sød vugge i træ100 kr.
4/5God barnevogn sælges nu900 kr.
Gå til Køb&Salg

Seneste fra brevkassen

Forkælet dreng
Sundhedsplejerske HejJeg er faster til en dejligt dreng på fem år, som til tider bliver ...
Jeg er bange for en indbretning
Familierådgiver Hej GitteEfter min papdatter på 11 år sagde, at min mand og jeg skældt...
Når far skal være væk
Sundhedsplejerske Hej.Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre, og hvad der er bedst for vores 2...
Annonce