Konflikt, kærlighed eller splittelse?

Spørgsmål

Hej Gitte

Jeg har været sammen med min mand igennem 22 år, hvoraf vi har været gift siden 2002. Jeg tog til gynækolog, fordi jeg havde en formodning om, at der var noget galt. Men blev noget chokeret, da jeg fandt ud af, at jeg var blevet gravid i en alder af 43 år. Egentlig har ønsket om et tredje barn altid været stort, men det er ikke blevet realiseret, da min mand ikke ønsker flere børn. Vi har på nuværende tidspunkt to børn. Desværre har min mands reaktion på denne graviditet været, at han har givet mig to valg: Enten får jeg en abort eller også må vi sælge vores hus og blive skilt.

Jeg er i chok og kan ikke finde mit solide fodfæste. Tænker, at jeg er gammel ift. et tredje barn, men ser det også som livets gave og ser mig ikke i stand til at vælge? Jeg er pt. I gang med en uddannelse, som jeg er færdig med om et år, jeg får revalidering under dette forløb. Vi har en sund økonomi, vores børn er velfungerende, vi har et stort hus - dog kun med tre værelser. Jeg ville ikke kunne leve med mig selv, hvis jeg fik en abort. Omvendt ville jeg ikke kunne splitte en hel familie ad pga. mit behov for at få et barn mere. Jeg har brug for nogle gode råd og aner ikke, hvordan jeg skal klare mig igennem det her.

Venlig hilsen

Den desperate mor.

Svar

Hej desperate mor

Sikke et dilemma du står midt i. Du skriver, at du ikke kan leve med dig selv, hvis du vælger en abort - og omvendt, vil du ikke splitte en hel familie ad pga. dit behov for at få et barn mere. Jeg går ud fra, at det er din mand, der har gjort dig gravid, og at du ikke har "snydt" ham til at gøre dig gravid velvidende, at han ikke ønskede flere børn. Det vil sige, at jeg tænker, at I begge to er ansvarlige for, at du er blevet gravid.

Du er ladt i stikken

Din mand har tilsyneladende valgt at sætte dig op i en krog ved at sige, at enten er det skilsmisse eller også er det abort. Du kender ham, og du har været sammen med ham i mange år, og kun du kan mærke, hvor stort et svigt det er, at han på den måde lader dig i stikken ved umiddelbart at vige uden om en dialog med dig. Det er hamrende utrygt. Og måske er det svigt så stort, at der ikke er nogen vej tilbage til det, I havde sammen før. Det kan kun du vide - og måske ved du det ikke endnu.

Tal sammen

Jeg kender ikke din mand eller dig. Men jeg tænker, at I bliver nødt til at kigge hinanden dybt i øjnene og få talt sammen. Det kræver, at I hver især kravler ud af de hjørner, I har sat jer i. Han, der enten vil skilsmisse eller abort, og du der ikke kan leve med hverken det ene eller andet. Så sidder I ligesom fast. I bliver nødt til at åbne op og tale sammen om, hvad det er for et liv, I ønsker. Hvad er det, I er bange for at miste? Der er ingen nem vej udenom. Ligegyldigt hvad I vælger, vil det blive sorgfyldt for en af jer, måske begge - og måske også for jeres børn. Men det kan også være en mulighed for, at I bliver mere nærværende overfor hinanden igen eller sårbare - måske endda endnu tættere. Det kan også være, at I finder ud af, at I ikke længere ønsker det samme, men det er et fælles ansvar. Hvis I har svært ved at tale sammen og måske især svært ved at lytte til hinanden, så synes jeg, at I skal sørge for at se en terapeut eller coach. En professionel tredje person der kan sikre, at I får kommunikeret på en ansvarlig måde.

Hav tillid

Du må kigge dybt ind i dig selv og spørge, hvad det er for et liv, du dybest set ønsker? Hvilke mennesker vil du dele det med? Det kan føles hamrende utrygt, men prøv om du kan undgå, at frygten styrer dig. Det kan være frygten for at være alene, frygten for at vælge forkert eller frygten for at svigte dine børn. Der er så meget, vi kan være bange for, at det kan være handlingslammende. Se, om ikke du kan finde det sted inde i dig, hvor du kan have tillid til, at det hele nok skal gå. Så er det nemmere at lytte til, hvad der er rigtigt for dig og din familie. Jeg ønsker dig alt det bedste.

Mange hilsner

Gitte


Del med andre

Facebook Twitter Twitter


Mødregrupper
Debat
Blog
Køb/salg

10 seneste indlæg i mødregrupperne

Dato:Emne:Mødregruppe:
13/9sandhedJuli 2004
6/9Virkelig lækker kage!Juli 2004
25/8Vi bruger heller ikkeApril 2004
9/8Børnepenge 2017 - Hvornår får jeg børnepengeFebruar 2009
9/8Børnepenge 2017Februar 2009
30/7Et lille komfort-trick måske....Oktober 2005
27/7Hår(d)vaskApril 2004
27/7BeggeJuni 2007
26/7Prøv netbutikke only4kidsAugust 2007
10/7FødselsdagsønskerAugust 2007
Se seneste 100 mødregruppe-indlæg

10 seneste indlæg i debatterne

Dato:Emne:Skrevet i:
20/9Generelt dyrt at købe tøjLivet med børn
18/9Jeg har selv forsøgt mig medOrdet er frit
18/9afviser pludselig flaskenOrdet er frit
17/9Hej Natascha, For os har detLivet med børn
15/9Hjælp - har I hjemmelavet legetøj?Ordet er frit
13/9Køn og fejlscannining - erfaringer? Graviditet
11/9Til Martin Jakobsen: tak forOrdet er frit
10/9Hej Hej. Ved det er etINAKTIV DEBAT - SKRIV IKKE HER: Børn 4-7 år
8/9Hvordan sletter man et indlæg??Ordet er frit
8/9Tillykke til jer alleGravide over 35 år
Se seneste 100 debatindlæg

10 seneste køb/salg annoncer

Dato:Titel:Pris:
23/7Leander-seng3.500 kr.
23/7Silvercross barnevogn4.000 kr.
17/7Barnevognspuder199 kr.
13/4Salg af nye Kennedy Sko til lagerpriser 175 kr.
2/8LÆKKER BODYPILLOW PÅ UDSALG!!399 kr.
2/6drenge cykel 250 kr.
2/6trammeseng 100 kr.
24/5Hjemmelavet personlige bamser250 kr.
4/5Sød vugge i træ100 kr.
4/5God barnevogn sælges nu900 kr.
Gå til Køb&Salg

Seneste fra brevkassen

Bosat i udlandet: Skal mit barn vaccineres mod polio?
Sundhedsplejerske Hej Jane Jeg bor i Vietnam og har en søn på 5½ år. Vietnam har et...
Sådan tackler du dit barns institutionsskifte
Familierådgiver Hej GitteMin mand og to børn på nu hhv. ca 2½ år og 8 måneder flyttede...
Blødning efter abort
Jordemoder Hej CamillaMin kæreste og jeg blev gravide, men det endte desværre ud ...

Seneste spørgsmål i ekspertdebatterne

  • Panisk behov for hjælp med søskende-konflikt!
  • Ferie
  • Hvordan forbereder jeg mig bedst til fødslen?
  • Jeg glæder mig til jeres spørgsmål!
  • 7 år, delebarn og storebror.

Annonce