Jeg har blødningsforstyrrelser og smerter

Spørgsmål

Hej Jane

Jeg er 27 år og samme med min mand har vi 2 dejlige drenge, en på 3 år og en på 10 måneder. Jeg fik begge drenge ved kejsersnit, Ved den første graviditet var det akut og med nummer to var det noget, jeg selv valgte. Under begge graviditeter havde jeg bækkenløsning. Med den første var det de sidste par måneder i forløbet, og det gik først helt væk 1 1/2 år efter. Ved min seneste graviditet var det fra 9. uge og blev bedre 4-5 måneder efter fødslen. Efter min mindste søns fødsel havde jeg blødning i 8 uger, og med omkring 2 ugers pause begyndte det igen et par uger, siden da har det været sådan. En enkelt gang med en måned imellem. Sidst havde jeg blødning 3 uger med en uges pause, og nu bløder jeg igen og har smerter. Der er også meget slim med.

Det gør (og har altid gjort) ondt ved samleje og nu har jeg også blødning efter. Sådan oplevede jeg slet ikke efter min første fødsel.

Jeg har hele min ungdom haft uregelmæssig menstruation men ikke i samme grad som nu. Dengang fik jeg p-piller, så jeg kunne have kontrol over det. Jeg er bare ikke vild med at proppe mig med alt for meget, hvis det kan undgås. Iøvrigt havde jeg meget kraftige menstruationssmerter og måtte tit blive hjemme pga. kvalme og svimmelhed.

Mit forløb er muligvis meget normalt, men i og med jeg også har fået (muligvis) en diskusprolaps (2 uger siden), tænker jeg, om der er nogen sammenhæng. Diskusprolapsen opstod efter rideundervisning, og jeg har iskiassmerter i venstre ben og kan absolut ikke sidde ned. Dog har jeg ikke voldsomt ondt i ryggen. Efter uheldet med ryggen er min bækkenløsning dukket op igen. Skal til MR-scanning og håber snart, jeg får en tid.

Ca 4 måneder efter min seneste fødsel begyndte jeg at tage min ridning op igen. Har siden da haft enkelte uger med helt pause fra ridningen pga. rygsmerter, jeg ellers aldrig har haft før.

Jeg har været ved lægen 2 gange og har begge gange glemt at nævne min blødning. Så tænker, du måske kunne hjælpe lidt med et svar på, om der kan være nogen sammenhæng.  Jeg er bange for, at der er noget galt med underlivet. Jeg fik celleskrab ved 8 ugers-undersøgelse, og lægen sagde, at alt så fint ud, og livmoderen havde trukket sig fint sammen. Jeg fik HPV-vaccinen dengang, det var gratis.

Jeg har det ikke så godt med at komme ind til lægen og selv fortælle, hvad jeg tror, der er galt med én. Jeg føler nogle gange, at de synes, man undervurderer deres autoritet, hvis du kan følge mig?

Så tager kun til lægen med særlig god grund, hvis det handler om mig selv.

Håber du kan guide mig videre

Mvh A

Svar

Kære A

Tak for din mail, hvor du beskriver flere fysiske udfordringer. Jeg tænker ikke, at en diskusprolaps eller bækkenløsning har nogen sammenhæng med din blødningsforstyrrelse og dine problemer ved samleje.

 

Blødning

Jeg synes bestemt ikke, at det lyder i orden at have det, som du har det, og det er ikke normalt.

Efter en fødsel aftager blødningen efterhånden, og hvis man ammer kommer menstruationen ofte først igen, når man ophører med dette. Herefter skal menstruationen gerne blive regelmæssig igen. Men det er din bestemt ikke. Du bløder for meget og for uregelmæssigt.  Det er både besværligt for dig, og du kan også få en alt for lav blodprocent. Desuden er det heller ikke normalt, at der kommer slim.


Smerter

Nogle kan godt opleve lidt ondt, når de har menstruation, men ofte kan der gøres noget for at mindske dette. Dine smerter lyder på mig, som om at det er mere end det, der er normalt.

Sexliv.

Når man starter med sexlivet igen efter en fødsel, kan det godt gøre lidt ondt de første par gange, men det er ikke normalt, at det bliver ved, og det er ikke normalt, at du bliver ved med at bløde bagefter. Det giver iøvrigt også en dårlig livskvalitet for dig og din mand, at det er sådan.

Søg læge

Jeg vil kraftigt anbefale dig at gå til din egen læge og fortælle om dine problemer. Jeg forventer, at du får målt din blodprocent, og at du vil blive henvist til en gynækolog, der er specialist i kvindesygdomme.


Jeg kan sagtens forstå, at du gerne vil være fri for at gå til lægen, men det er slet ikke i orden, at du går rundt og er bekymret for, om der er noget galt. Jeg mener som sagt ikke, at det er normalt at have det, som du beskriver det, og du skal undersøges af lægen.

Jeg er helt sikker på, at din læge vil være meget forstående og hjælpsom. 

De bedste hilsner

Jane Lyngs

Sundhedsplejerske 


Del med andre

Facebook Twitter Twitter


Mødregrupper
Debat
Blog
Køb/salg

10 seneste indlæg i mødregrupperne

Dato:Emne:Mødregruppe:
10/1BadedragtNovember 2004
20/12Hej Lillemoar  Jeg faldtMarts 2005
16/12P-piller, mini-piller og at amning April 2004
13/12BMIJuli 2004
26/11Hej :) Jeg er helt nyNovember 2006
23/11Hysterisk (eller ked?) datter :-(September 2015
15/11Godt arbejdeJuni 2004
8/11Uge 37,3Oktober 2007
27/10Lidt om osMaj 2016
27/10Hej igen. Det er faktiskAugust 2016
Se seneste 100 mødregruppe-indlæg

10 seneste køb/salg annoncer

Dato:Titel:Pris:
23/7Leander-seng3.500 kr.
23/7Silvercross barnevogn4.000 kr.
17/7Barnevognspuder199 kr.
13/4Salg af nye Kennedy Sko til lagerpriser 175 kr.
2/8LÆKKER BODYPILLOW PÅ UDSALG!!399 kr.
2/6drenge cykel 250 kr.
2/6trammeseng 100 kr.
24/5Hjemmelavet personlige bamser250 kr.
4/5Sød vugge i træ100 kr.
4/5God barnevogn sælges nu900 kr.
Gå til Køb&Salg

Seneste fra brevkassen

Hvor slemt er rygning for sædkvaliteten?
Jordemoder Kære CamillaMig og min mand prøver at blive gravid og vi har forsøgt i...
Blødning under graviditeten
Jordemoder Hej Camilla Härtel.Jeg skriver til dig, da jeg for en lille uge siden ...
Hjælp til tyrannisk teenager
Familierådgiver Kære Gitte.Jeg er så ked af det. Igennem det sidste år har min nu 16-å...

Seneste spørgsmål i ekspertdebatterne

  • Panisk behov for hjælp med søskende-konflikt!
  • Ferie
  • Hvordan forbereder jeg mig bedst til fødslen?
  • Jeg glæder mig til jeres spørgsmål!
  • 7 år, delebarn og storebror.