Din søgning gav:

 

Hvordan nyder jeg barslen?

Spørgsmål

Hej Jane.

Jeg håber inderligt, at du kan hjælpe mig med at få styr på mine tanker og følelser. Jeg blev mor for 4 måneder siden til den skønneste lille fyr. Jeg er lykkelig, hver gang jeg ser, leger og pusler med min søn, men så stopper lykken ellers også der. Jeg synes mildest talt, at det er utrolig hårdt og også lidt ensomt at være på barsel. Jeg bryder mig virkelig ikke om at skulle håndtere alle amningerne, og jeg er træt af bræk og gylp på alt mit tøj. Og så keder jeg mig også en hel del, selvom jeg sørger for at fylde dagen op med aftaler, gode bøger og hvad jeg nu ellers kan finde på at tage mig til herhjemme.

Jeg er 100 på, at jeg ikke har en fødselsdepression. Så ‘slemme’ er mine tanker slet ikke. Men jeg har utrolig svært ved at nyde min nye tilværelse som mor, og jeg ved slet ikke hvordan jeg skal gribe de her tanker an. Er det normalt at have det sådan her, eller er jeg i virkeligheden bare et brokkehoved, der skal tage sig sammen?

Min kæreste er utroligt støttende, men er også væk det meste af dagen pga. arbejde. Så jeg keder mig, og vil jo heller ikke lade min negativitet smitte af på ham. Det var i bund og grund bare slet ikke sådan her, jeg havde forestillet mig at det ville være med en lille ny i familien.

Min søn er et forholdsvist ‘nemt’ barn, der godt kan sove når han skal. Han er nem at trøste og amningen er også gået som smurt. Jeg føler bare ikke rigtig at jeg “glædes” ordentlig over min nye livssituation. Og så begynder jeg også at tvivle enormt meget på mig selv som mor - hvis jeg ikke nyder det, kan jeg så overhoved være en god nok mor?

Jeg håber virkeligt, at du kan hjælpe mig.

De bedste hilsner,

Ann

Svar

Kære Ann

Tusind tak for dit skønne spørgsmål. Jeg synes, at det er rigtig modigt og godt gået af dig, at du tør skrive ind til Alt Om Børn om et emne, som er lidt tabubelagt. Jeg er sikker på, at der vil sidde mange andre mødre, som vil blive rigtig glade for at læse, at det også kan være alt andet end lykkeligt at være på barsel med sin lille baby. De fleste vil tænke, at det må være vidunderligt og et privilegium at få lov at gå hjemme ved sin baby det første år. Det er det også for mange mødre - men sådan er det bare ikke altid.

Jeg møder i hvert fald af og til mødre i mit distrikt, der har det ligesom dig, så du er langt fra alene om at have de tanker.

Fødselsdepression

Jeg vil først tage fat i det at have en fødselsdepression, da du selv bringer det på banen. Du siger, at du er 100 procent sikker på, at det har du ikke. Men man kan ikke selv bestemme, om man vil have en depression eller ej. Det er i hvert fald vigtigt at forstå, at en fødselsdepression kan komme til udtryk på forskellige måder. Den kan udtrykkes via følelser, tanker eller komme til udtryk fysisk.

Du har sikkert haft besøg af din sundhedsplejerske, da din søn var omkring 2 måneder. Her udfyldte du sikkert et skema som sundhedsplejersken brugte som redskab til at vurdere, om du havde en form for efterfødselsreaktion. Måske så det fint ud på det tidspunkt - men en depression kan sagtens komme senere.

Jeg tænker ikke umiddelbart, at du lyder deprimeret men prøv alligevel denne test. Du kan teste dig selv her: Test

Kontakt din sundhedsplejerske eller din læge, hvis testen viser, at du måske kan have en depression.

Kedsomhed under barslen

Jeg har skrevet en artikel om, hvordan man bedst kan håndtere kedsomhed under barslen. Jeg vil råde dig til at læse den, og forsøge dig med nogen af de aktiviteter, jeg foreslår. 

Du kan læse mine råd her. 

Du er i tvivl, om du er en god nok mor. Jeg er slet ikke i tvivl om, at du er en god mor. Den måde, som du beskriver din glæde ved din lille søn på, viser, at du har følelserne det rigtige sted. Du får amningen til at fungere, og du laver en hverdag for ham, så han virker nem og har en god rytme. Det viser, at du har stor fornemmelse for, hvad han har brug for. Så skuldrene ned og stå ved dig selv.

Jeg håber, at jeg har hjulpet dig lidt, så du kommer godt igennem resten af din barsel.

De bedste hilsner

Jane Lyngs, Sundhedsplejerske


Del med andre

Facebook Twitter Twitter


Mødregrupper
Debat
Blog
Køb/salg

10 seneste indlæg i debatterne

Dato:Emne:Skrevet i:
24/5Jeg har købt en udendørsJordemoderens debat
24/5God erfaring med NeonateLivet med børn
24/5Find flere ideer herOrdet er frit
22/5Børn med søvnproblemerLivet med børn
22/5Sandaler...Ordet er frit
16/5Sygemelding (anden årsag) og fødselsklip? SU?Graviditet
14/5I får lige et link der virkerLivet med børn
14/5Jeg handler stort setLivet med børn
9/5Mor til to og problemer med parforholdetOrdet er frit
6/5mulighederne kan være uendeligeGraviditet
Se seneste 100 debatindlæg

10 seneste køb/salg annoncer

Dato:Titel:Pris:
23/7Leander-seng3.500 kr.
23/7Silvercross barnevogn4.000 kr.
17/7Barnevognspuder199 kr.
13/4Salg af nye Kennedy Sko til lagerpriser 175 kr.
2/8LÆKKER BODYPILLOW PÅ UDSALG!!399 kr.
2/6drenge cykel 250 kr.
2/6trammeseng 100 kr.
24/5Hjemmelavet personlige bamser250 kr.
4/5Sød vugge i træ100 kr.
4/5God barnevogn sælges nu900 kr.
Gå til Køb&Salg

Seneste fra brevkassen

Mulige problemer ved sen graviditet
Jordemoder Hej Camilla Jeg er snart 39 og mor til 3 piger på 3, 5, og 7 år. ...
Medicin til baby med dårlig mave
Sundhedsplejerske Hej Kan jeg give min søn på 21 månder probiotika hver dag? Hans m...
Min datter leger primært med enebørn
Familierådgiver ​​Hej Gitte​Dette er måske et lidt usædvanligt spørgsmål, men&nbs...

Seneste spørgsmål i ekspertdebatterne

  • Panisk behov for hjælp med søskende-konflikt!
  • Ferie
  • Hvordan forbereder jeg mig bedst til fødslen?
  • Jeg glæder mig til jeres spørgsmål!
  • 7 år, delebarn og storebror.

Annonce