Din søgning gav:

 

Hvordan får vi den succesfulde deleordning

Spørgsmål

Hej Gitte

Landet ligger sådan, at min eks og jeg valgte at gå fra hinanden tilbage i juli 2015, vi boede dog sammen et par måneder efter. (Alt var fint og ingen skænderier, hvilket der aldrig har været).

Vores datter var lige under 2 år, da hendes far flyttede ud. Vi har altid haft det rigtig fint sammen, men da vores forhold udelukkende var venskab, blev vi enige om, at stoppe "samarbejdet" :) Der har aldrig været skænderier og vi har stadig der første tilgode endnu. Han bor 300 m længere hende ad gaden og vi har det stadig rigtig godt sammen.

Vi har haft lange snakke om, hvordan vi bedst muligt skaber de tryggeste rammer for vores datter. Hurtigt blev vi enige om, at en 7/7 ordning ikke var løsningen for os, da vi ville føle, at vores datter boede i en kuffert. Som det ser ud nu, bor hun fast hos mig. Hun er ved Jacob hver anden weekend, hvor han får hende fredag, når vi kommer hjem fra vuggestue. De sidste par weekender, har han dog hentet hende i vuggestuen om torsdagen, fordi jeg havde lang vagt på arbejde.

Han har hende indtil søndag, hvor de kommer her hen og spiser aftensmad og så hun bliver leveret på denne måde. J og jeg har tit snakket om, hvordan vi bedst får denne ordning til at køre, så hun ikke bliver forvirret. Jeg møder klokken 7 mandag og tirsdag, derfor afleverer far i vuggestuen. Jeg gør hende klar om morgenen, og så henter far hende, når vi skal ud af døren. Det vil derfor sige, at de faktisk kun lige ses, når de cykler i vuggestue og han afleverer hende deroppe.

Vi har snakket rigtig meget om, om det er for forvirrende for vores datter, at far bare lige kigger forbi, i og med at han bor så tæt på os. Jeg kan rigtig godt lide tanken om, at far kan komme forbi og være velkommen hos os, og at vores datter kan se og føle, at han vil hende og at vi stadig kan sammen som familie.

Bliver vores datter forvirret? 

Et eksempel kunne være, at vi i morgen har snakket om, at vi vil tage i svømmehallen alle tre. Jeg har en aftale på mandag med en veninde, hvor jeg så spørger far, om han vil se efter vores datter. Det vil han selvfølgelig gerne, men vi snakker efterfølgende om, om det er forkert, at vi først tager i svømmehallen den ene dag, hvor vi alle tre er samlet, så tager jeg vores datter med hjem, hvor hun ikke ser sin far, og så ses de igen et par timer om mandagen, hvor jeg er væk.

Vi vil rigtig gerne kunne hjælpe hinanden "på kryds", når der er andre aftaler, men er det forkert, at lade vores datter "springe" lidt rundt, når vores ordning hedder hver anden weekend ved far + mandag/tirsdag afhentning af far til VS?

Jeg savner inderligt råd omkring, hvordan vi gør det bedst for vores datter. Skal vi være meget "strenge", omkring at hun kun er ved sin far hver anden weekend eller er det okay, at hun får lov til at komme over til ham engang imellem, når jeg lige har andre aftaler. Altså sådan lidt uden for rytme og ikke samme dag eller med samme interval. Dette er i øvrigt meget sjældent, at jeg har aftaler!

Vores datter har ikke rigtig givet udtryk for, at det har været svært, at far er flyttet. Vi har ikke mærket de vilde frustrationer fra hende og hun har ikke ændret sin adfærd markant.

Jeg føler ikke, at vi lukker vores følelser inde eller ikke snakke om, at far ikke bor her mere. Vi taler en del om, at han bor i en anden lejlighed og når vi kører forbi lejligheden, snakker vi om at der bor far. Jeg er meget åben omkring, at far ikke længere bor her, men at hun skal hen til ham i weekenden med mere.

Vi har også talt om, at jeg fx meget gerne vil gå i motionscenter to gange i ugen, hvor så far ville kunne komme hen og være hos vores datter, mens jeg er væk.

Tror du, at dette ville skabe en form for splid/forvirring hos vores datter?

Vi har snakket om, at så er han der den ene dag og så er han væk den anden og så er han der pludselig et par timer igen. Kan du give mig et råd for, hvordan vi bedst takler det? Skal strukturen (10/4) holdes meget fast og skal vi droppe vores mandag/tirsdag hentning og "pasning af far", når jeg skal noget, eller er dette okay? Ville det være bedre, hvis anden part tog over i sådanne situationer (dette føler jeg dog ikke, når hendes far nu kan og vil.

Jeg håber, at du kan komme med nogle gode råd.

Kh M

Svar

Kære M

Tak for dit spørgsmål.

Mit svar til dig bliver relativt kort, for jeg synes det lyder som om, at I har fundet en ordning, der passer jer alle tre godt. Du skriver, at I gik fra hinanden for ca. trekvart år siden, og at I ikke har bemærket de store frustrationer hos jeres datter, og at hendes adfærd ikke har ændret sig markant. Det kan I klappe jer selv på skulderen for.

Fælles forældreskab giver tryghed

Når forældre går fra hinanden, så er det vigtigste for barnet og dets trivsel, at forældrene fortsat kan bevare et fælles forældreskab. Børn har behov for at mærke, at deres forældre respekterer hinanden og kan kommunikere med hinanden.

Derfor er det sådan en stor gave for jeres datter, at I fortsat kan være sammen og skabe nogle trygge rammer for hende. Samtidig er hun stadig så lille, at den måde I har indrettet jer på nu, ikke er så anderledes for hende, som den måske ville være for et ældre barn. Det er bare sådan det er i hendes familie.

I er jo opmærksomme på, hvordan hun har det - og så længe hun ikke virker forvirret, kan jeg absolut ikke se nogen problemer i, at indretter jer som I gør. Tværtimod. Hun oplever, at hun stadig har jer begge. Og hvis du gerne vil i motionscenter eller noget andet, og du har en eks, der gerne vil være sammen med sin datter imens, synes jeg bare du skal nyde det.

Mit bedste råd til dig og jer er derfor, at have tillid til jer selv og at anerkende jer selv.

I gør det rigtig godt, og I ved, hvad der er bedst for jer og jeres datter.

Alt det bedste.

Gitte


Del med andre

Facebook Twitter Twitter


Mødregrupper
Debat
Blog
Køb/salg

10 seneste indlæg i debatterne

Dato:Emne:Skrevet i:
23/4Lidt tid siden.Graviditet
18/4Andre gravide grænsependler/grænsegænger (Tys...Ordet er frit
12/4Klar til børn, når kæresten ikke erOrdet er frit
11/4LysterapilamperOrdet er frit
24/3Analogt udrOrdet er frit
22/3Til dig der har været i fertilitetsbehandling!Ordet er frit
19/3Smerter i graviditetenGraviditet
14/3Tag kontakt til den danske importørOrdet er frit
13/3Babyalarmer - Hvad går man efter?Livet med børn
3/3Hej mia Jeg ved det er nogleLivet med børn
Se seneste 100 debatindlæg

10 seneste køb/salg annoncer

Dato:Titel:Pris:
23/7Leander-seng3.500 kr.
23/7Silvercross barnevogn4.000 kr.
17/7Barnevognspuder199 kr.
13/4Salg af nye Kennedy Sko til lagerpriser 175 kr.
2/8LÆKKER BODYPILLOW PÅ UDSALG!!399 kr.
2/6drenge cykel 250 kr.
2/6trammeseng 100 kr.
24/5Hjemmelavet personlige bamser250 kr.
4/5Sød vugge i træ100 kr.
4/5God barnevogn sælges nu900 kr.
Gå til Køb&Salg

Seneste fra brevkassen

Min datter leger primært med enebørn
Familierådgiver ​​Hej Gitte​Dette er måske et lidt usædvanligt spørgsmål, men&nbs...
Jeg venter barn med min voldelige ekskæreste
Familierådgiver Jeg er en ung kvinde på 26 år, som er blevet gravid med min ekskæreste...
4-årig tager billeder af sine kønsdele
Sundhedsplejerske HejJeg skriver, fordi jeg her til aften, da jeg var gået i seng, gik i...

Seneste spørgsmål i ekspertdebatterne

  • Panisk behov for hjælp med søskende-konflikt!
  • Ferie
  • Hvordan forbereder jeg mig bedst til fødslen?
  • Jeg glæder mig til jeres spørgsmål!
  • 7 år, delebarn og storebror.

Annonce