Din søgning gav:

 

Gravid uden min mands accept

Spørgsmål

08. januar 2012

Hej Charlotte

Jeg er lykkeligt gift og har 3 børn, og jeg har hele tiden ønsket mig nummer 4, men det gør min mand IKKE. Så jeg har i flere år sjusket med pillerne og tænkte jo bare, at skete det, så gik det jo nok.

Her sidder jeg så - gravid og føler mig så alene.

Vi blev enige om en abort, for hvorfor tage en chance? Men vi kunne ikke, og derfor endte det med, at vi gik hjem fra lægen! Alligevel er ingen glade. Det er som om det aldrig mere bliver det samme, og jeg føler mig så alene og så skyldig.

Jeg kan ikke være glad, for hver gang jeg kigger på min mand, så hader jeg mig selv for min egoistiske opførsel. I glimt kan jeg tænke, at det bliver helt fantastisk med den baby, jeg så gerne ville have. Men hvis familien går i stykker og min mand aldrig tilgiver mig, så er det jo ikke det værd.

Så her sidder jeg alene (han er på job - og alle unger ude og lege), og jeg er ved at gå til. Jeg ville ønske, det aldrig var sket. Jeg ville ønske, jeg kunne gøre alt om. Jeg ønsker næsten, at scanningen på mandag ikke går godt, så alt kan blive som før.

Jeg tror, jeg er ved at miste mig selv og min mand.

Svar

Kære mor, der venter nummer 4

Tak, fordi du deler dine tanker og er så ærlig omkring din situation!

Det første, der falder mig ind, når jeg læser din mail, er, at jeg får lyst til at sætte mig ned sammen med dig og tage en meget lang snak.

Find en at snakke med – i dit netværk, privat eller professionelt
Du er ramt af kaos i dit liv, og en måde at håndtere kaos på er at finde en, der sætter sig ned og lytter til dig. En, der lytter rigtig godt efter uden at dømme eller fortælle dig, hvad du skal gøre. En, der kan spørge ind til alle detaljerne i din historie og give dig mulighed for at fortælle om dine ønsker, drømme og håb for din familie.

Du skal have mulighed for at tale om din dårlige samvittighed, din frygt for at miste din mand og dine skiftende følelser af håbløshed og glimt af håb.

Det er forskelligt, hvem vi har lyst til at åbne os for og bruge til at drøfte alvorlige dilemmaer i vores liv. Nogle vælger en veninde, andre et familiemedlem, eller måske en der ligger længere ude i omgangskredsen.

Tag kontakt til din læge eller sundhedsplejerske
En anden mulighed er at snakke med din læge eller jordemoder. Overvej, hvem du har god kontakt med og spørg om en samtale.

Du har også ret til at kontakte sundhedsplejen i din kommune og bede om et hurtigt graviditetsbesøg med fokus på at drøfte din situation. I sundhedsplejen er man opmærksom på at hjælpe så tidligt som muligt og støtter derfor også forældre under graviditeten. Måske du allerede kender din sundhedsplejerske fra tidligere besøg?

Tag hånd om jeres parforhold
Du skriver ikke noget om, hvordan din mand har reageret bortset fra, at han ikke er glad og ikke ønsker, at du skal have en abort.

Som jeg ser det, har I en opgave, der venter forude. Nemlig opgaven med at få taget hånd om jeres parforhold og familieliv. I skal have talt sammen om hele forløbet og have arbejdet med de forventninger, I har til hinanden og det at have en familie sammen.

Alle par oplever konflikter, og i livet med hinanden kan det ikke undgås, at man kommer til at gøre hinanden ondt. For mig er tilgivelse et centralt og livsbekræftende begreb, som kan hjælpe os til at leve sammen og komme videre.

Jeg håber, at I finder vej ind til hinanden igen og en dag kan begynde at glæde jer til, at I bliver en familie med 4 dejlige børn.

Det var mine tanker efter at have læst din meget personlige mail. Og ja - selvom jeg synes, at man skal kunne lytte til hinanden uden at give hinanden 'fix & færdige løsningsforslag', så kan jeg jo alligevel ikke helt dy mig.

Jeg håber dog, at mit svar på en eller anden måde kan inspirere dig til at få lidt orden i kaos.

De bedste hilsner
Charlotte Munch
Sundhedsplejerske

 

Stil et spørgsmål til Charlotte Munch, Sundhedsplejerske, i brevkassen

Se alle Charlotte Munchs brevkasse besvarelser


Del med andre

Facebook Twitter Twitter


Mødregrupper
Debat
Blog
Køb/salg

10 seneste køb/salg annoncer

Dato:Titel:Pris:
23/7Leander-seng3.500 kr.
23/7Silvercross barnevogn4.000 kr.
17/7Barnevognspuder199 kr.
13/4Salg af nye Kennedy Sko til lagerpriser 175 kr.
2/8LÆKKER BODYPILLOW PÅ UDSALG!!399 kr.
2/6drenge cykel 250 kr.
2/6trammeseng 100 kr.
24/5Hjemmelavet personlige bamser250 kr.
4/5Sød vugge i træ100 kr.
4/5God barnevogn sælges nu900 kr.
Gå til Køb&Salg

Seneste fra brevkassen

Opdragelse og parforhold: Hvordan tackler jeg, at vi er forskellige?
Familierådgiver Hej GitteJeg lever sammen med min kæreste (en kvinde). Hun er 47 år, o...
Tidlige tegn på graviditet
Jordemoder Kære CamillaJeg har de sidste 2 uger gået med lidt ondt i maven, lidt ...
Mulige problemer ved sen graviditet
Jordemoder Hej Camilla Jeg er snart 39 og mor til 3 piger på 3, 5, og 7 år. ...

Seneste spørgsmål i ekspertdebatterne

  • Panisk behov for hjælp med søskende-konflikt!
  • Ferie
  • Hvordan forbereder jeg mig bedst til fødslen?
  • Jeg glæder mig til jeres spørgsmål!
  • 7 år, delebarn og storebror.

Annonce