Din søgning gav:

 

"Er det en god idé, at tage baby med på ferie?"

Spørgsmål

Hej Camilla,

vi skal ud og rejse i august med vores barn og mine forældre. Han vil være 4 måneder, når vi skal rejse. Vi skal til Frankrig i 8 dage, og rejser med fly (turen er 2 timer).

Er der nogle særlige ting, vi skal tage højde for mht. til hans alder og rejsen udover varmen?

Jeg kan forstå, at det er vigtigt, at vi så vidt muligt holder fast i rutinerne hjemmefra, hvilket vi selvfølgelig vil gøre - men (uden at vi kender hans humør og temperament endnu) hvis det kan lade sig give sig, ville vi så kunne bringe ham med sovende i barnevogn, hvis vi er ude om eftermiddagen?

Der er pool der, hvor vi skal bo - må han komme i vandet, hvis det er varmt nok? Og foruden solbeskyttende tøj og solhatte med skygge, må han egentlig få solcreme på? Jeg har hørt flere forskellige råd nemlig.

På forhånd tak for svar.

Hilsen I

Svar

Kære I,

tillykke med familieforøgelsen - det bliver spændende!

Du er allerede forælder i din tankegang, kan jeg læse.

Det er helt forståeligt at prøve, at planlægge en tur, som den I skal ud på, når der skal en lille ny med.

Jeg vil starte med at sige, at selvfølgelig kan man rejse med en baby, men det er forskelligt, om man synes, det er noget, man er klar til.

Som du selv skriver, afhænger det meget af jeres lille drengs personlighed. Nogle babyer har det bare bedst hjemme, mens andre har det dejligt alle vegne, hvor mor og far er med.

Han har i den alder, hvor I rejser, sin egen madpakke med i dine bryster, så uanset hvor I er, skal han bare have mad, som han har lyst til på turen. Han kan få behov for at amme mere, når det er varmere og din mælk vil tilpasse sig hans behov. Derfor er det vigtigt, at du et tilpas og får nok væske, mad og hvile.

I flyet er det en god idé at amme ved afgang og landing for at modvirke tryk i ørerne. Jeres dreng kan sagtens være med på tur i barnevogn og eller i slynge.

Sundhedsstyrelsen anbefaler at børn under 1 år ikke er i direkte sollys, derfor er det fint med let bomuldstøj, solhat og at jeres søn opholder sig i skyggen. Solcreme behøver han som udgangspunkt ikke, når I sørger for, at holde ham ude af direkte sol. Hidtil har man ikke anbefalet solcreme til børn under et år og da jeg ikke kan finde nyere rådgivning på området, vil jeg tro at dette stadig gælder.

Husk at en barnevogn bliver meget varm i solen. I august er der særligt varmt sydpå, så en god regel er, at gøre som de lokale, og holde sig en pause midt i den største hede midt på dagen. Små børn kan godt være med i swimmingpool, men der er nok store forskelle på hygiejnen og brugen af klor i de enkelte bassiner. Disse faktorer ville jeg prøve at undersøge før jeg ville tage ham med i vandet. Ellers kan det være han bare skal dyppe tæerne. Babyer skal bade i tempereret vand, gerne ca. 34 grader varmt.

Generelt er det en personlig sag, hvor meget og hvor langt man har lyst til at rejse med små babyer. Det er godt at mærke efter, før man planlægger en tur, da det ikke er rart at overskride sin egen grænse for, at skulle gøre noget, man tror der forventes.

Rigtig god fornøjelse med jeres dreng og forældreskabet.

De bedste hilsner

Camilla

kvindeogkrop.dk


Del med andre

Facebook Twitter Twitter


Mødregrupper
Debat
Blog
Køb/salg

10 seneste køb/salg annoncer

Dato:Titel:Pris:
23/7Leander-seng3.500 kr.
23/7Silvercross barnevogn4.000 kr.
17/7Barnevognspuder199 kr.
13/4Salg af nye Kennedy Sko til lagerpriser 175 kr.
2/8LÆKKER BODYPILLOW PÅ UDSALG!!399 kr.
2/6drenge cykel 250 kr.
2/6trammeseng 100 kr.
24/5Hjemmelavet personlige bamser250 kr.
4/5Sød vugge i træ100 kr.
4/5God barnevogn sælges nu900 kr.
Gå til Køb&Salg

Seneste fra brevkassen

Opdragelse og parforhold: Hvordan tackler jeg, at vi er forskellige?
Familierådgiver Hej GitteJeg lever sammen med min kæreste (en kvinde). Hun er 47 år, o...
Tidlige tegn på graviditet
Jordemoder Kære CamillaJeg har de sidste 2 uger gået med lidt ondt i maven, lidt ...
Mulige problemer ved sen graviditet
Jordemoder Hej Camilla Jeg er snart 39 og mor til 3 piger på 3, 5, og 7 år. ...

Seneste spørgsmål i ekspertdebatterne

  • Panisk behov for hjælp med søskende-konflikt!
  • Ferie
  • Hvordan forbereder jeg mig bedst til fødslen?
  • Jeg glæder mig til jeres spørgsmål!
  • 7 år, delebarn og storebror.

Annonce