Tidscoachen: Hold gnisten i live

Før hus, børn og en travl hverdag - var der kun parforholdet. En dejlig tilstand som er blevet erstattet af noget endnu skønnere, men det betyder ikke at parforholdet skal gå i glemmebogen.

Trine Kolding
Ekspert i effektivitet og planlægning

Læs også...

Læs mere

 

Få mange flere tips og gode værktøjer til en nemmere hverdag i Trine Jakobik Koldings nye bog ”Førstehjælp til travle børnefamilier – Bedre balance i hverdagen”, (Gyldendal Business, 2009).

 

Parforholdet er kernen
Parforholdet er det oprindelige grundlag i børnefamilien. Uden dig og mig og kærligheden var børnene aldrig blevet til. Men kærligheden og lidenskaben fortoner sig nemt til fordel for praktiske gøremål, koordinering af kalendere og servicering af børnene. Børn fylder og tager tid, og ressourcerne er ikke de samme, som da vi bare var to. Familien bliver i perioder et arbejdsfællesskab, hvor den primære funktion er at fordele og løse opgaver. Bliver perioden med rent arbejdsfokus for lang, slår fundamentet revner, og vi begynder at snerre ad hinanden, blive millimeterdemokratiske eller måske bare ligeglade.

Ligesom hjemmet kræver vedligeholdelse for at blive ved at være et trygt og sikkert sted at bo, har vi brug for at pleje og værne om vores parforhold. Her får du en række forslag til, hvordan I kan tage jer tid til hinanden.

Hold gnisten i live – i parforholdet
Det kan ikke siges ofte nok: Hvis du vil have noget gjort, så tag dig tiden til det! Kærligheden imellem dig og din partner er grunden til, at I har et familieliv. Så tag jer tid til at pleje jeres forhold. Når I afsætter tid til at dyrke parforholdet, er det en god idé at planlægge et stykke ud i fremtiden. I en travl hverdag drukner de gode intentioner ofte i pligter og manglende overskud.

Fast kærestid
Beslut jer f.eks. for et fast tidspunkt, hvor I laver noget sammen uden børn. En kæresteaften den første fredag i hver måned er et godt eksempel på, hvordan I hurtigt kan etablere en tilbagevendende begivenhed, hvor I prioriterer hinanden. I kan skiftes til at arrangere aftenen for hinanden og dermed holde liv i romantikken og omsorgen for hinanden.

Sov længe - sammen
Weekendophold er en anden måde at sikre partid. Jo bedre tid I planlægger i, jo nemmere er det at finde pasning til børnene. Det er skønt at have en aften alene sammen, men at kunne få sin nattesøvn oveni og sove længe næste dag er en kærkommen luksus. I kommer hjem med fornyet energi, overskud og lyst til hinanden.

Hold fri fra fjernsynet
Et enkelt og yderst tidsgivende tip er at holde fjernsynet slukket og holde fri fra pligterne en enkelt aften om ugen. Forestil jer, hvor meget tid og nærvær I får foræret. Mulighederne er uendelige.

Hold gnisten i live – i venskabet
Hånden på hjertet – tiden med caféture, biografarrangementer og spontane middage med vennerne er efterhånden passé. Nu skal maden serveres på bestemte tidspunkter og putteritualerne overholdes. Med børn i vennekredsen er der nu en masse hensyn at tage, og sommetider kan det synes lettere bare at blive hjemme. Intet under, at venskaberne har trange kår, mens børnene er små. Godt nyt! Her kommer tre nemme råd, der sikrer jer mere tid sammen med vennerne.

Åbent hus for vennerne
Hold åbent hus for vennerne hver fredag eftermiddag. Bryg et par kander kaffe og sørg for lidt godt til ganen, og så er venner og familie ellers velkomne til at kigge forbi til eftermiddagskaffe. Der kræves ingen forhåndstilmelding. Åbent hus er en uforpligtende måde at ses på, som giver plads til spontanitet fra vennekredsens side.

Fælles motion
Motion er altid en god aktivitet, der hæver energiniveauet. Hvorfor ikke dyrke sport sammen med et vennepar? På den måde sikrer I et velplejet venskab og en bedre fysisk form til at klare hverdagens strabadser.

Korte middagsaftaler
Sidste tip er Korte middagsaftaler på hverdagsaftener. Bestil gerne mad ude fra, så I undgår at bruge al tiden i køkkenet, og aftal et fast start- og sluttidspunkt, som alle kan overskue i hverdagen. I får set vennerne og har stadig en del af aftenen tilbage.

4.5
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 4.5 (2 stemmer)


Del med andre

Facebook Twitter Twitter


0 kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere.
Klik her for at logge ind eller oprette en ny konto.


Mødregrupper
Debat
Blog
Køb/salg

10 seneste indlæg i mødregrupperne

Dato:Emne:Mødregruppe:
11/1Pige polterabend i København med Escape RoomJuli 2009
11/1Pige polterabend i København med Escape RoomJuli 2009
26/11Flipper 21 ! Hvad mener duSeptember 2007
26/11Hvad mener du med at få satSeptember 2007
23/11Det kan være svært at kommeApril 2004
23/11Sofies blogFebruar 2011
22/11Fedt!Juni 2004
5/11Hemmmm linket virker ikeJuli 2009
5/11God side med ideer!Juli 2009
27/10Hej,  Jeg har købt helårsMarts 2004
Se seneste 100 mødregruppe-indlæg

10 seneste indlæg i debatterne

Dato:Emne:Skrevet i:
20/1Er jeg gravid?Snart gravid
19/1Min dreng går sent i sengLivet med børn
15/1"Psykiske" symptomerGraviditet
14/1Denne gynge hjalp vores sønLivet med børn
13/1Åndedrætsbesvær Ordet er frit
11/1Lavt stofskifte under graviditetGraviditet
5/1Legat til enlige mødreOrdet er frit
4/1Den lille med ombordOrdet er frit
2/1Valg af urOrdet er frit
30/12KøbenhavnLivet med børn
Se seneste 100 debatindlæg

10 seneste køb/salg annoncer

Dato:Titel:Pris:
23/7Leander-seng3.500 kr.
23/7Silvercross barnevogn4.000 kr.
17/7Barnevognspuder199 kr.
13/4Salg af nye Kennedy Sko til lagerpriser 175 kr.
2/8LÆKKER BODYPILLOW PÅ UDSALG!!399 kr.
2/6drenge cykel 250 kr.
2/6trammeseng 100 kr.
24/5Hjemmelavet personlige bamser250 kr.
4/5Sød vugge i træ100 kr.
4/5God barnevogn sælges nu900 kr.
Gå til Køb&Salg

Seneste fra brevkassen

Blødning i graviditeten
Jordemoder HejJeg er gravid i 12. uge. Vi har været til nakkefoldsscanning og alt...
Min søn er farsyg
Sundhedsplejerske HejJeg har en dejlig dreng på 20 måneder. Han er altid en meget glad d...
Min 4-årige datter stimulerer sig selv
Sundhedsplejerske HejJeg har en datter, som er selvstimulerende. Hun blev 4 år i decembe...
Annonce