Din søgning gav:

 

Hjælp - mit barn er kræsent

Kræsenhed kan være forældres store fjende ved middagsbordet, men hvad skyldes det? - og hvad kan man gøre?

Opdateret af:
Jane Lyngs
Sundhedsplejerske

Baseret på originaltekst af:

Læs også...

Sund kost til de små

Optræk til kræsenhed
Spørgsmål:
Jeg har lige et spørgsmål om mad. Jeg har en datter på snart 14 måneder, der virkelig er begyndt at være kræsen.

Vi prøver at lave alt muligt til hende - for eksempel pasta, ris, kød og grøntsager - men det er som om, hun syntes, det er sjovere at lege med det.

Hun drikker en masse vand, mælk, saft i løbet af dagen. Vi mangler ny inspiration til mad, for jeg gider altså ikke at lave 10 forskellige retter til hende. Har du nogle gode opskrifter vi kunne prøve med.

Med venlig hilsen
Tina

Tilbyd den sunde mad
Svar fra Sundhedsplejersken:

Har du prøvet opskrifterne i bogen "Mad til spædbørn & småbørn - fra skemad til familiemad. 2015"? Her finder du mange forslag og opskrifter på familiens mad. 

Det er fint, at din datter drikker en masse vand i løbet af dagen, tænk på at begrænse mængden af saft. Angående mælk har hun kun et samlet behov på cirka 350 ml og højst en halv liter - alt inklusiv. Ellers kan det optage pladsen og give hende mæthedsfornemmelse, så der ikke er plads til den anden lødige mad, hun også har behov for.

Aldersmæssigt er hun også nået et tidspunkt, hvor hun vil eksperimentere, og selv bestemme lidt mere omkring måltidet og maden, så her skal I finde en god balance.

Tilbyd hende den sunde mad, så bestemmer hun selv om og hvor meget af det, hun vil spise. Passer måltiderne ikke helt med den øvrige families måltider, så se lidt stort på det blot hun får noget sundt og lødigt hver gang hun spiser noget.

Det bedste hilsner fra
Anne Brødsgaard,
sundhedsplejerske

 

5
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 5 (2 stemmer)


Del med andre

Facebook Twitter Twitter


2 kommentarer

oktober78

10/03/10 - 14:31

Vi har to drenge på hhv. 2 år og 11 måneder. Med den store har vi lige siden han var omkring 1 år ladet ham spise det samme som os andre til aftensmad - nogle gange spiser han meget, andre gange lidt.

Uanset hvor meget han spiser bliver han tilbudt yoghurt med havregryn inden sengetid - så er vi sikre på at han ikke går sulten i seng. Det samme gør sig nu gældende for lillebror på 11 måneder der også meget gerne vil smage vores mad, men ikke altid får nok til at gøre det ud for et måltid.

Derved vænner de sig til at spise "normal" mad, men i deres eget tempo. Storebror spiser nu som regel et normalt aftensmåltid sammen med os andre, men vil stadig gerne have sin youghurt med havregryn inden sengetid:)

Mvh. Pia

Kirle

16/04/10 - 20:50

Ja også vil jeg sige at man også skal stole på at de nok skal sige til hvis de er sultne. Hvis de selv får lov til bestemme hvad og hvor meget de skal spise så giver det dem en fornemmelse af at bestemme, at man jo så "hjælpe" ved at kun have lidt bønner og gulerødder henne ved barnet, hvis det er det som tager tid og fokus væk fra måltidet, også skiftevis rose og bekræfte barnet i at det selv bestemmer er klart vejen frem.

Vi hører tit "Kan ikke lide" og så siger vi "ok jamen så må du lade være med at spise det" og gør ikke mere ved det. Så spiser han det som han synes og også gerne det han lige sagde han ikke kunne lide.

Jeg er af den opfattelse at barnet selv skal lære hvornår man er sulten, tørstig, træt mm. Selvfølgelig skal man som forældre hjælpe barnet til at træffe de rigtige valg og støtte barnet i at man respekterer deres valg.

Dog har vi altid vand stående ved hans seng og hvis han slet ikke vil spise noget aftensmad så tilbyder vi et stykke rugbrød uden noget. Sjovt nok er det tørre rugbrød nogengange mere lækker end hvad vi lavede af mad, bare fordi han selv bestemte hæhæ Selvstændighedsfasen er skøn! :) 

Du skal være logget ind for at kommentere.
Klik her for at logge ind eller oprette en ny konto.


Mødregrupper
Debat
Blog
Køb/salg

10 seneste køb/salg annoncer

Dato:Titel:Pris:
23/7Leander-seng3.500 kr.
23/7Silvercross barnevogn4.000 kr.
17/7Barnevognspuder199 kr.
13/4Salg af nye Kennedy Sko til lagerpriser 175 kr.
2/8LÆKKER BODYPILLOW PÅ UDSALG!!399 kr.
2/6drenge cykel 250 kr.
2/6trammeseng 100 kr.
24/5Hjemmelavet personlige bamser250 kr.
4/5Sød vugge i træ100 kr.
4/5God barnevogn sælges nu900 kr.
Gå til Køb&Salg

Seneste fra brevkassen

Opdragelse og parforhold: Hvordan tackler jeg, at vi er forskellige?
Familierådgiver Hej GitteJeg lever sammen med min kæreste (en kvinde). Hun er 47 år, o...
Tidlige tegn på graviditet
Jordemoder Kære CamillaJeg har de sidste 2 uger gået med lidt ondt i maven, lidt ...
Mulige problemer ved sen graviditet
Jordemoder Hej Camilla Jeg er snart 39 og mor til 3 piger på 3, 5, og 7 år. ...
Annonce