Find de bedste vinterstøvler

Der findes et hav af vinterstøvler, og derfor kan det være svært at finde ud af, hvad man skal købe. Har du endnu ikke fundet vinterstøvlerne til de små, så kan du med fordel begynde at lede efter de helt rigtige allerede nu. Få 6 gode råd her!

Læs også...

Få vores nyhedsbrev:

 

Få flere gode råd, seneste nyt om din graviditet, baby og børn samt lægefaglige artikler skrevet af dygtige eksperter på området.

Få nyhedsbrevet her - helt gratis!

 

1. Tæt og fast, men ikke for stramt
Uanset støvlen, er det altafgørende, at dit barn kan være i dem uden at blive generet.

Støvlen må endelig ikke være for stram, for så kan foden let blive mast eller kold. Som hovedregel er det vigtigt, at støvlen sidder nogenlunde tæt til hælen, og at barnets tæer kan vippe. Sørg for at få god hjælp af en ekspedient, der ved noget om sko til børn.

2. Snøre eller velcro
Støvler uden snøre, med lynlås eller velcro-lukning er nemmest for barnet at tage af og på, og har du et barn, der ikke selv kan snøre snørebånd, kan det være en god idé. Du skal dog være opmærksom på, at støvler med velcro og lynlås ikke altid sidder tæt nok til barnets fødder, der derfor hurtigt kan glide rundt nede i støvlen.

3. Husk vokselængde
Børn vokser hurtigt, og det gælder også deres fødder. Derfor skal støvlen være mindst 1,5 cm længere end barnets fod, så der er plads til, at foden kan vokse. Dertil er det også en god idé at overveje, om der skal være plads til en ekstra tyk sok på de rigtigt kolde dage.

ET GODT TIP: Tegn et omrids af dit barns fødder og klip det ud. Tag sålen ud af butikkens støvle og læg papirudklippet på den. Så kan du nemt vurdere, om bredden og længden er fin. Især hvis du ikke har barnet med – eller hvis dit barn ikke lige vil prøve støvlen. Mål altid begge fødder, da der kan være forskel.

4. Læderstøvler eller gore-tex
Støvlen skal naturligvis beskytte dit barn mod våde fødder, og derfor går mange op i isoleringsevnen. Men absorberingsevnen er mindst ligeså vigtig.

Gummistøvler er uundværlige på våde dage, og hvis det også er koldt, er termogummistøvler et godt alternativ. Men de er ikke spor sunde at traske rundt i for længe, fordi fodsved har svært ved at fordampe – og så kan der nemt blive lige så vådt inde i støvlen som uden på.

I stedet kan man overveje et par vinterstøvler af læder eller gore-tex, fordi det på én gang både er isolerende og absorberende. Læder er desuden elastisk og tager form efter foden, så barnet bevæger sig bedst. Husk at tjekke, om støvlen skal imprægneres før brug, da der ellers kan trænge vand ind.

ET GODT TIP: Giver du dit barn gummistøvler på, kan du sørge for at lægge en ekstra sål eller et par tykke sokker, der kan suge fugten.

5. Foret kan erstattes med en tyk sok
Skal der være for i dit barns støvler, kan du med fordel vælge en støvle med gore-tex. Det er nemlig både vandtæt og åndbart, og så kan du nøjes med almindelige bomuldssokker. Overvejer du et uldent for, skal du vide, at det ofte er lige så varmt som et par tykke strømper.

Husk, at våde støvler skal nå at tørre til næste dag, og derfor er det smart, hvis foret kan tages ud af støvlen, så den lettere og hurtigere kan tørre.

ET GODT TIP: Er støvlerne helt gennemblødte, når du henter børnene, så giv dit barn tørre sokker på og pak fødderne ind i fryseposer, inden du giver det støvlerne på igen. Så forbliver fødderne tørre, selvom støvlerne er våde.

6. Imprægnering
Vil du passe ekstra godt på vinterstøvlerne, er det en god idé at imprægnere dem. På den måde holder de bedst til vind og vejr, og du kan nemmere vaske snavs og saltrande af.

Der findes et hav af imprægneringsprodukter til sko og støvler, så derfor er det en god idé at spørge en ekspedient, hvilket middel man bør bruge mod netop den støvle, der skal imprægneres. Og det kan man jo ligeså godt gøre, når man står i butikken og har købt nye støvler til de små pus.

Vil du gerne beskytte både miljøet og støvlerne, kan du købe et imprægneringsmiddel baseret på silikone. Og husk så, at imprægnering foregår udendørs! Så mindsker du risikoen for, at du og dit barn bliver udsat for sundhedsfarlige stoffer.

ET GODT TIP: Når du skal fjerne saltrande på støvlerne, lyder et godt husråd, at der skal tørres med en let fugtig klud og derpå duppes med sødmælk. Stil så støvlerne til tørre på en avis, men undlad at stille dem i nærheden af en radiator eller anden varmekilde, for så kan støvlerne udtørre.

Vil du derimod hellere passe ekstra godt på miljøet, er det bedst helt at undgå imprægnering. Mange imprægneringsprodukter indeholder nemlig det, der hedder polyflourforbindelser (PFC’er), der nemt ophobes i miljøet.

Nogle imprægneringsmidler er også mistænkt for at være farlige for sundheden. Læs mere om det her.

Din mening!
Hvad er dit bedste råd, når du køber vinterstøvler til dit barn?
Skriv det i kommentarfeltet nedenfor

0
Din bedømmelse: Ingen

Kilder

TÆNK, Tjek.dk, Forbrugerkemi.dk


Del med andre

Facebook Twitter Twitter


1 kommentar

Mettesside

29/08/12 - 09:41

Der er lavet forskellige test af vinterstøvler til børn og hos bl.a. en test fra Tænk bliver Angulus kåret som en af de bedste vinterstøvler til børn. De er dyre, men lavet af rigtig gode materialer. http://billige-sko.info/angulus-vinterstovler-20122013-kvalitetsstovler-se-dem/

Du skal være logget ind for at kommentere.
Klik her for at logge ind eller oprette en ny konto.


Mødregrupper
Debat
Blog
Køb/salg

10 seneste indlæg i mødregrupperne

Dato:Emne:Mødregruppe:
9/8Børnepenge 2017 - Hvornår får jeg børnepengeFebruar 2009
9/8Børnepenge 2017Februar 2009
30/7Et lille komfort-trick måske....Oktober 2005
27/7Hår(d)vaskApril 2004
27/7BeggeJuni 2007
26/7Prøv netbutikke only4kidsAugust 2007
10/7FødselsdagsønskerAugust 2007
17/6HejMaj 2004
14/6Bed and Breakfast KertemindeJuli 2005
9/6CasablancaJuni 2007
Se seneste 100 mødregruppe-indlæg

10 seneste indlæg i debatterne

Dato:Emne:Skrevet i:
20/8Taler meget lavtOrdet er frit
9/8At stregen skulle være mindreSnart gravid
9/8Han skal nok overleve treLivet med børn
6/8Positiv 3 dage i træk, 3-4 dage før forventet...Snart gravid
4/8Storbysferie i 3 dage uden min søn Livet med børn
2/8TillykkeGravide over 35 år
2/8Hvepse i børnenes drikkevarer.Livet med børn
30/7tak for linkLivet med børn
30/7EnigGraviditet
30/7prikkerOrdet er frit
Se seneste 100 debatindlæg

10 seneste køb/salg annoncer

Dato:Titel:Pris:
23/7Leander-seng3.500 kr.
23/7Silvercross barnevogn4.000 kr.
17/7Barnevognspuder199 kr.
13/4Salg af nye Kennedy Sko til lagerpriser 175 kr.
2/8LÆKKER BODYPILLOW PÅ UDSALG!!399 kr.
2/6drenge cykel 250 kr.
2/6trammeseng 100 kr.
24/5Hjemmelavet personlige bamser250 kr.
4/5Sød vugge i træ100 kr.
4/5God barnevogn sælges nu900 kr.
Gå til Køb&Salg

Seneste fra brevkassen

Blødning efter abort
Jordemoder Hej CamillaMin kæreste og jeg blev gravide, men det endte desværre ud ...
Problemer med putningen
Sundhedsplejerske Hej JaneJeg har en datter på 13 måneder. Hun er et meget nemt barn og ...
Hæmatom (blodansamling) efter fødsel
Jordemoder Hej Jeg fødte en dreng lige før jul, desværre fik jeg én stor blodansa...
Annonce