Din søgning gav:

 

Fastelavnskostumer

Udklædning, rekvisitter og sminke – sy eller købe? Savner du tips og inspiration til fastelavnskostumet, så læs med her, hvor vi giver alle de bedste tips fra Alt om børns forældre videre

Læs også...

Kostumetips – hvad skal dit barn være?

 • Karate-kid: Køb billige et billigt sæt nattøj med karatetegn, tegn et stort, rødt og rundt mærke på ryggen af blusen og find et sort sæt sokker, en strimmel sort stof til at binde om maven og om panden – og vupti, der står din lille karate-kid!

  Spåkoner: Køb noget grimt stof til at lave tørklæder, nederdele og forklæder af, og smut så i en genbrugsbutik og køb bluser, sko grimme halskæder.

 • Kat eller mus: Find noget sort eller hvidt tøj og mal knurhår på dit barn. Find herefter noget, der kan gøre det ud for en hale på bukserne/strømpebukserne (fx et par lange stykker smalt klippet stof i en sikkerhedsnål).
 • Præst: Du kan finde en sort skjorte fra fars klædeskab, som skal gøre det ud for præstekjolen. Præstekraven kan klares med lidt plisseret stof og en elastik. Hvis du ikke syr skjorten ind, kan den måske endda passe uden på flyverdragten, hvis tøndeslagningen holdes udenfor.
 • Balletpige/balletdreng: Det behøver ikke kun være piger, der ifører sig strømpebukser, gymnastiksko og pink tylskørt!
 • Klovn: Tag en gammel natdragt og vend den på vrangen. Tegn så med stof-tusch sådan nogle serpentin-agtige spiraler i forskellige farver på den. Barnet skal så have dragten "omvendt" på, så den knappes ned langs ryggen i stedet for maven. Foran kan du sy 3 "stofbolde" på, som sådan en slags store knapper (vertikalt). Det kan du gøre nemt ved at kramme nogle skumvaskeklude sammen med en stofrest udenpå, og ri den herefter på dragten.  En lille klat rød læbestift på næsten – og voila, så har du en mini-klovn. Det tager ikke mange minutter!
 • Fodboldspiller: Det er nemt – lån dig frem, kig din drengs eller kærestes/mands skab igennem for sokker, shorts og t-shirts, eller køb dig til noget af det, for det koster ikke særligt meget fx i et supermarked.
 • Tiger: Køb et stykke stof med tigerstriber, som du kan lave en kåbe af (cirka en halv meter i længden og bredden – hvis der bliver for lang, er der risiko for at barnet falder i kåben).  Kanterne kan du eventuelt ordne på en symaskine og så klippe hul til armene i siderne. Sæt fx to trykknapper i foran, så den sidder lidt fast. Indenunder kan du give dit barn en brun bluse på og sandfarvede bukser.

Sådan gør du:

 • Kig i klædeskabet (alle klædeskabe i huset!). Er der noget du kan mikse, så det bliver til et kostume?
 • Gå i genbrugsbutikker
 • Køb spontant, når du ser noget, der kan bliver til en del eller hele kostumet og som efterfølgende kan bruges til noget andet (fx en natdragt, en hue, en skjorte osv.)
 • Gør som i Shanes verden: Gem ting – for eksempel kan en papkasse sagtens klippes til et sejt skjold, som du kan udsmykke sammen med dit barn.

Pas på med…

 • Sminke kan give allergiske reaktioner. Men der findes et par gode produkter, som du kan læse mere om på Institut for Miljø og Sundhed
 • Købedragter er super nemme, men de kan være lavet af syntetiske materialer, som barnet næsten ikke kan ånde igennem.
0
Din bedømmelse: Ingen


Del med andre

Facebook Twitter Twitter


0 kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere.
Klik her for at logge ind eller oprette en ny konto.


Mødregrupper
Debat
Blog
Køb/salg

10 seneste køb/salg annoncer

Dato:Titel:Pris:
23/7Leander-seng3.500 kr.
23/7Silvercross barnevogn4.000 kr.
17/7Barnevognspuder199 kr.
13/4Salg af nye Kennedy Sko til lagerpriser 175 kr.
2/8LÆKKER BODYPILLOW PÅ UDSALG!!399 kr.
2/6drenge cykel 250 kr.
2/6trammeseng 100 kr.
24/5Hjemmelavet personlige bamser250 kr.
4/5Sød vugge i træ100 kr.
4/5God barnevogn sælges nu900 kr.
Gå til Køb&Salg

Seneste fra brevkassen

4-årig tager billeder af sine kønsdele
Sundhedsplejerske HejJeg skriver, fordi jeg her til aften, da jeg var gået i seng, gik i...
Hjælp! Mit 5-årige barn døjer med rygsmerter
Sundhedsplejerske HejsaJeg skrev herinde for 3 uger siden angående min datter, der pluds...
Brug af TV og tablet før sengetid kan give dårlig søvn
Sundhedsplejerske HejsaJeg er bange for, hvad der lige nu sker med min 5-årige datter. J...
Annonce