Din søgning gav:

 

8 år og mobiltelefon - er det for tidligt?

Når barnet er omkring 8 år, er det vant til mange forskellige medier. Men skal barnet allerede have en mobiltelefon?

Måske har dit barn allerede en mobiltelefon - eller måske overvejer du, om det er ved at være tid til det.

Større frihed
Det er ikke længere usædvanligt, at et barn i 8 års alderen har en telefon. Mange forældre udstyrer børnene med mobiltelefoner i takt med, at børnenes frihed bliver større.

Nem kontakt
En mobiltelefon har mange funktioner. Den er både praktisk, hvis du har brug for at komme i kontakt med dit barn, hvis dit barn vil i kontakt med dig - eller til at sms'e korte beskeder, såsom hvor barnet leger henne eller lignende.

Social gadget
En mobiltelefon kan også være en social ting, der i stigende grad bliver nødvendig for, at barnet kan interagere med sine venner. Har mange af barnets venner en mobil, ja så foregår kontakten mellem dem oftere og oftere pr. sms og lignende.

En god grund til at give barnet en mobiltelefon kan derfor være, at mange af vennerne har én - og at der kan være risiko for at blive koblet lidt af socialt, hvis barnet er den eneste i vennekredsen, der ikke har.

Overvej behovet

 • Praktisk eller socialt redskab? Eller begge dele?
  Hvilket behov ligger til grund for, at dit barn gerne vil have en telefon. Er det praktisk for jer i hverdagen - eller er det fordi vennerne har én. Tænk over jeres behov og tag beslutningen ud fra det.
 • Forbrug og budget
  Man kan ikke forvente, at en 8-årig selv kan begrænse sit forbrug. Sørg derfor for at lave en ordning med loft på forbruget - og sæt eventuelt begrænsninger for, hvad dit barn kan på telefonen. Det koster sædvanligvis flere penge at gå på nettet - end at sende en sms.
 • Øv med barnet
  Hvis du beslutter, at dit barn skal have en mobil, så kan det være en god idé, at lære mobilen at kende sammen med dit barn. Vis hvor og hvordan man sms'er og ringer. Lav eventuelt også nogle nemme genveje, så dit barn hurtigt kan numrene til dig og andre vigtige personer. Når dit barn er godt i gang med mobilen, vil du sikkert opleve, at han hurtigt finder ud af mulighederne og inden længe, er det dig, der lærer noget nyt om mobiltelefoner.
 • Sociale spilleregler for mobiltelefoni
  Når mobiltelefoner bliver brugt som noget socialt mellem vennerne, er der også risiko for, at den kan blive brugt som mobning. Lær derfor dit barn spillereglerne for, hvad man bruger - og ikke bruger - mobilen til. Lær for eksempel barnet, at han ikke skal svare på sms'er, hvor nogen driller. Fortæl ham også, at han ikke skal svare, hvis han ikke kender nummeret og at han ikke skal tage billeder af venner og sende det rundt.

Læs også mere om børn og mobiltelefoni på Medierådets hjemmeside

5
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 5 (1 stemme)

Kilder

Mejeriforeningen i samarbejde med Skole & Samfund, ”Mit barn skal i skole – en forældrehåndbog”, 2008

Medierådet

IT og Telestyrelsens hjemmeside


Del med andre

Facebook Twitter Twitter


5 kommentarer

Mama_5

28/08/12 - 13:46

Synes stadig de starter enormt tidligt med alle de mobiler... 
 

Storms mor

29/08/12 - 09:10

Mama_5 er helt enig med dig! Især når deres hjerner endnu ikke er fuldt udviklede endnu. Al forskning på dette felt beviser hvad man kunne frygte - nemlig at risikoen for at udvikle kræft i hjernen er mange gange fordoblet hos de børn der har en mobiltelefon og benytter den jævnligt.

jordbær.hat

27/08/13 - 18:41

vores datter på 9år er lige begyndt på at få løv til at have mobil med i skole og hvis hun er ude og lege det er af praktiske årsager 

hun cykler alene og har 2km til skole og sker der noget på vejen er det rart at vide hun kan ringe hjem vi kan også følge hende på gps og se hvor hun er når hun har telefonen med

hun ringer eller skriver og giver besked om hun har nogen med hjem eller tager med en anden hjem.. er det en af naboerne kommer hun hjem og giver besked og tlf. bliver hjemme

internet og musik lære vi hende høre til på computeren og i anlæget  

jordbær.hat

27/08/13 - 18:44

nogle af de andre hun går i klasse med fik tlf som 7og 8årige det mener vi er alllt for tidligt 

annettenielsen83

29/04/16 - 12:58

Vores søn på 8 har lige fået sin første mobiltelefon (iPhone). Jeg synes også det var meget tidligt, men langt de fleste i hans klasse har allerede en mobiltelefon, og vi ville ikke have at han kom udenfor rent socialt, så vi gav ham en til hans fødselsdag i marts. Men allerede nu har vi også oplevet fordelene ved det, da vi har downloadet nogle apps til ham, hvor han faktisk lærer at blive bedre til at læse og hvor han også kan være kreativ.

Vi har også oplevet at det har været meget nyttigt at kunne komme i kontakt med ham, når han er sammen med kammeraterne, eller hvis man lige har en besked til ham, man glemte at sige inden han blev sendt i skole.

Vi har dog sat en tidsbegrænsning der hedder max én time om dagen når han er hjemme, hvor han sidder med mobilen. Men det har han faktisk ikke engang den store interesse i - han synes stadig LEGO er mere spændende heldigvis! ;) Men også for at det ikke skal virke for voksent med en iPhone har vi købt et cover til ham, der beskytter den godt og er af hans yndlings Disney figur, Stitch fra Lilo og Stich. 

Du skal være logget ind for at kommentere.
Klik her for at logge ind eller oprette en ny konto.


Mødregrupper
Debat
Blog
Køb/salg

10 seneste indlæg i debatterne

Dato:Emne:Skrevet i:
12/11Hudpleje til mor Ordet er frit
8/11Hvilken babyalarm kan anbefalesLivet med børn
8/11Mit råd vil være at tage nedOrdet er frit
8/11Tænker generelt atid, at manLivet med børn
7/11Også mig! Elsker julen - detOrdet er frit
6/11Hvordan er det gået?Graviditet
2/11JulegaveidéerOrdet er frit
1/11Nem aftensmadLivet med børn
1/11Jul med børnOrdet er frit
29/10nu med link, derOrdet er frit
Se seneste 100 debatindlæg

10 seneste køb/salg annoncer

Dato:Titel:Pris:
23/7Leander-seng3.500 kr.
23/7Silvercross barnevogn4.000 kr.
17/7Barnevognspuder199 kr.
13/4Salg af nye Kennedy Sko til lagerpriser 175 kr.
2/8LÆKKER BODYPILLOW PÅ UDSALG!!399 kr.
2/6drenge cykel 250 kr.
2/6trammeseng 100 kr.
24/5Hjemmelavet personlige bamser250 kr.
4/5Sød vugge i træ100 kr.
4/5God barnevogn sælges nu900 kr.
Gå til Køb&Salg

Seneste fra brevkassen

Forkælet dreng
Sundhedsplejerske HejJeg er faster til en dejligt dreng på fem år, som til tider bliver ...
Jeg er bange for en indbretning
Familierådgiver Hej GitteEfter min papdatter på 11 år sagde, at min mand og jeg skældt...
Når far skal være væk
Sundhedsplejerske Hej.Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre, og hvad der er bedst for vores 2...
Annonce